Stiati ca nu este sanatos sa uscati hainele pe calorifer? Iata de ce …

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 99

Vremea rece si temperaturile scazute ne forteaza sa inchidem ferestrele si usile, pentru a mentine camera calda si confortabila. Din pacate, uscarea hainelor trebuie sa aiba loc in aceste conditii.

Cu toate acestea, cercetatorii avertizeaza de ce trebuie sa evitam acest lucru.

Cercetatorii scotieni de la Facultatea de Arhitectura din Scotia au constatat ca multe case au prea multa umezeala, si uscarea hainelor in camerele din apartamente sunt responsabile pentru 30% de aceasta umiditate.

Trei sferturi dintre sutele de case chestionate au avut umiditate, praf de acarieni si cresterea concentratiei de mucegai. Bineinteles ca acest tip de aer provoaca astm si alergii, mai ales la copii.

Total de 87% din casele din Glasgow, uscau hainelor pe un radiator sau calorifer. Acest lucru creste cantitatea de umiditate, precum si problemele ulterioare cu caile respiratorii.

Oamenii sunt in cautarea de a profita cat mai mult posibil de radiatoare si alte incalzitoare in timpul iernii, dar nu dispun de ventilatie in zilele reci – a explicat Colin Porteous, liderul studiului.

Echipa sa a gasit solutia prin introducerea unei camere suplimentare pentru uscarea in cladiri, cu scopul de a atenua aceasta problema.

Cercetatorii au avertizat ca, o calitate inferioara a aerului si mucegaiul pot duce la inflamatii sau reactii alergice, in special astm.

Simptomele includ tuse, oboseala constanta, iritatie la nivelul ochilor, gatului si ale pielii, dureri de cap sau de greata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante