Siropul de catina rivalizeaza cu cele mai puternice medicamente

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.9K
 •  
 • 2
 •  
  1.9K
  Shares

Cu toate ca sunt mici si amare, fructele de catina au o valoare terapeutica exceptionala. Acestea pot fi culese sau cumparate de pe piete incepand de la sfarsitul verii si pana in luna octombrie.

Catina alba (Hippophae rhamnosides) are un complex nutritional impresionant. Putini dintre noi stiu ca granulele de catina sunt foarte bogate in calciu (211.8 mg%), magneziu (186,1 mg%) si fosfor (194,4 mg%).

Acestea contin, de asemenea, vitamine, care au proprietati antioxidante puternice: vitamina C (de pana la 2 500 mg%), vitamina A (380 mg%), vitamina E (16 mg%) si vitamina D (20 mg%). Catina contine toate vitaminele din complexul B, cu exceptia B12, si 18 aminoacizi. Este extrem de bogat in antioxidanti, cum ar fi polifenoli, beta-caroten, zeaxantina, cryptoxannina si licopen. Uleiul de catina este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali: 80-90% acid oleic, acid linoleic, acidul palmitoleic, heptadecanoic si acid erucic.

Conform expertilor, catina ar trebui sa fie vazuta ca un supliment nutritiv real bogat in multivitamine, multi-minerale, si probiotice. De asemenea catina regenereaza, previne simptomele de imbatranire, revigoreaza, stimuleaza, vindeca si apara organismul de numeroase boli.

Aceste fructe de padure sunt indicate in toate afectiunile care sunt cauzate de deficiente de vitamine sau minerale. Ele sunt, de asemenea, un ajutor valoros pentru persoanele care sunt slabite, atat tineri cat si batrani, datorita efectelor sale tonice.

Cum se face de siropul de catina?

Una dintre cele mai bune metode de depozitare si administrare catinei este sub forma de sirop. Acesta poate fi preparat cu usurinta la domiciliu, urmand o reteta care ajuta la mentinerea nutrientiilor intacte. Sirop se dovedeste a fi mult mai dulce si mai sanatos daca se foloseste miere in loc de zahar alb.

Ingrediente

 • 1 kg de catina
 • 500 g de miere poliflora

Cum sa-l faci

Utilizati catina prospata. Culegeti personal din zone intacte, nepoluate.De cum ati cules catina pregatiti-l inca de proaspat. Pastrati numai boabele sanatoase si coapte, spalati-le bine si trecetil-le prin storcatorul de fructe. Sucul obtinut se pune intr-un blender, dupa care se adauga miere. Se amesteca timp de cateva minute, suficient pentru a se omogeniza. Se repeta actiunea la fiecare trei ore. Dupa 24 de ore, se pune siropul in sticle, sigilat ermetic si pastrati-le la temperaturi scazute.

Cum sa-l folosesti

Pentru a preveni bolile si de a imbunatati imunitatea, combinati 30 ml de sirop de catina si 150 ml de apa (simpla sau minerala).

Pentru boli grave, o lingurita de catina (nediluata) se consuma de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mese. Tineti minte, catina are efect energizant si nu ar trebui sa fie utilizat inainte de a dormi.

(Visited 4.276 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.9K
 •  
 • 2
 •  
  1.9K
  Shares

One thought on “Siropul de catina rivalizeaza cu cele mai puternice medicamente

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!