Sindromul de tunel carpian: cauze, simptome, diagnostic, prevenire si tratament

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Ce este sindromul de tunel carpian?

Termenul carpian este derivat din “Karpus” , ceea ce inseamna la incheietura mainii in greaca. Tunelul carpian este spatiul dintre tesutul fibros, ligamentul carpian si articulatii. Acelasi termen este folosit pentru a denumi o boala care afecteaza aceeasi zona. Tuneleul carpian este o boala dureroasa care afecteaza tesutul fibros si nervii care inconjoara incheietura mainii. Acest lucru poate provoca dureri ingrozitoare si limitarea miscari mainii.

Care sunt cauzele sindromului de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian este cauzat de compresia a nervului median in incheietura mainii. Acest nerv este prezent intre primele trei degete si degetul mare. In plus, nervul este responsabil pentru trimiterea de semnale de la creier la mana. Prin urmare, atunci cand acest nerv este comprimat, stors sau optimizat, se umfla si provoaca durere in mana, care este cunoscut ca sindromul de tunel carpian. Exista mai multi factori care pot declansa umflarea acestui nerv.

Simptomele sindromului de tunel carpian

Simptome ale sindromului de tunel carpian afecteaza aceleasi zone care sunt controlate de catre nervul median. Oamenii pot simtii furnicaturi si amorteli in degetul mare, aratator, de mijloc si inel. Unele persoane pot fi mai sensibili la simptomele pe timp de noapte, facandu-le sa se trezeasca din somnul lor. Motivul din spatele agravarii simptomelor pe timp de noapte se datoreaza pozitiei de dormit. Tunelul carpian poate sa fie vindecat sau poata persista si progresa.

Persoanele cu acest sindrom, de asemenea, sunt predispuse sa scape obiectele, deoarece durerile conduc la o slabiciune a mainii.

Diagnosticarea sindromului de tunel carpian

Identificarea simptomelor conduce la diagnosticul afectiunii. Examinarea incheietura mainii se face pentru a verifica umflarea, puls, deformarea, sensibilitatea, caldura si modificari de culoare. Medicul poate, de asemenea, verifica simptome similare la gat, umar, cot, pulsul si reflexe, in scopul de a restrange lista de boli care pot provoca, de asemenea, sindromul de tunel carpian.

Cum se previne sindromul de tunel carpian

Nu exista moduri sigure de prevenire a sindromului de tunel carpian. Totusi, exista anumite masuri ce puteti lua pentru a va asigura ca nu sunteti la risc de a avea acesat boala. Daca tunelul carpian este cauzat de miscari repetitive sau pozitii incomode care incheieturi si maini neutilizate in mod natural. Acestea pot provoca stres in organism incepand de la gat si umeri, tot drumul pana la varful degetelor.

Reduceti forta de actionare

In scopul de a preveni tunelul carpian, este important sa se pastreze forta cu care efectuati sarcini sub control. Oamenii folosesc adesea mai multa forta decat este necesar pentru a indeplini sarcina de mici dimensiuni. Daca sunteti un casier sau dactilograf, batei tastele incet. Pentru cei care au nevoie sa scrie cu mana mult timp, cel mai bun instrument de scris ar fi un stilou, cu cerneala neteda.

Tineti pauze frecvente

Faceti pauze la fiecare ora si intindeti mana si degetele usor pentru a le ajuta sa se relaxeze. Daca lucrati cu echipamente care vibreaza, asigurati-va ca ati luat mai multe pauze. In acest fel puteti preveni sindromul de tunel carpian.

Forma si Postura

Niciodata nu indoiti incheietura mainii la extreme. Pastrarea incheietura mainii intr-o pozitie de mijloc relaxata va va tine la risc mai mic de a avea aceasta boala. Avand in vedere ca incheietura mainii este principalul domeniu problema, aceasta trebuie sa fie tratate cu prudenta.

Postura este un factor foarte important nu numai pentru prevenirea sindromului de tunel carpian, dar si pentru prevenirea diverselor alte boli legate de oase.

Mainile calde

Un mediu rece a fost intotdeauna cunoscut ca o cauza a articulatiilor rigide. Asigurati-va ca aveti mainile calde.

Schimbati echipamentul de lucru

Daca simtiti ca aceste metode de prevenire nu sunt suficiente, investiti intr-o tastatura ergonomica, ceea ce va permite ca mainile sa lucreze intr-o pozitie mult mai naturala.

Schimbati mana

Daca sunteti o persoana dreptace, apoi mutati pozitia mouse-ului pe partea cealalta. Desi acest lucru va fi ciudat la inceput, acest lucru va ajuta la atenuarea durerii si chiar prevenirea sindromului de tunel carpian.

Cum se poate vindeca sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian poate fi tratat prin mijloace chirurgicale si non-chirurgicale. Medicii pot prescrie medicamente, atele, bretele sau injectii cu cortizon la un pacient. Daca totusi simptomele nu dispar si se agreaveaza, este posibil ca medicii sa recomande tratamente chirurgicale de tunel carpian care necesita indepartarea de ligament.

Remedii naturiste pentru sindromul de tunel carpian gasiti in acest articol Remedii naturiste pentru sindromul de tunel carpian (STC)

(Visited 4.291 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!