Plante care scad colesterolul

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Studiile arata ca scaderea colesterolului va poate reduce riscul de a face un atac de cord, deci este foarte important pentru cineva care are colesterol ridicat sa il scada intr-un fel.

Nivelul colesterolului poate fi afectat de o serie de factori, inclusiv varsta, greutatea, consumul de alimente, stresul si exercitiile fizice. Daca se mentine un stil de viata sanatos, se poate mentine o greutate corporala ideala, dar acest lucru necesita si consumul de alimente cu continut scazut de grasimi, exercitii fizice regulate si incetarea consumului excesiv de alcool si a fumatului.

Plante care ajuta sa scazi nivelul colesterolului

Exista plantecare scad colesterolul pe care le puteti include in dieta dvs. pentru a reduce, trata si imbunatati nivelul colesterolului. O astfel de planta este lucerna, cunoscuta si sub numele de medicago sativa. Semintele de lucerna ajuta la mentinerea nivelului de colesterol sanatos, ceea ce inseamna ca poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange (LDL), fara a afecta nivelul colesterolului bun (HDL). Lucerna este plina de vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organelor corpului.

Usturoiul a fost folosit de oameni din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afectiuni. Studiile arata ca usturoiul poate ajuta la mentinerea echilibrului colesterolului prin scaderea nivelului colesterolului seric in timp ce creste nivelul colesterolului HDL. Usturoiul poate reduce colesterolul fara a provoca efecte secundare, spre deosebire de alte medicamente. Prin controlul colesterolului, tensiunea arteriala poate fi controlata si cheagurile de sange pot fi prevenite.

Policosanolul este utilizat ca supliment alimentar deoarece scade LDL si creste nivelul colesterolului HDL si ajuta la prevenirea aterosclerozei. Scade nivelul lipidelor din sange, dar acest efect este destul de controversat.
Ceaiul verde este un antioxidant minunat. S-a demonstrat ca previne absorbtia colesterolului in sistemul digestiv, deci poate fi consumat si pentru scaderea colesterolului.

Cum altfel mai putem reduce colesterolul?

Prin limitarea alimentelor bogate in colesterol. Consumati legume si fructe proaspete in fiecare zi, deoarece fibrele din ele pot face mult pentru a va reduce riscul de boli de inima. Eliminati alimentele bogate in grasimi din dieta si exercitiile fizice timp de cel putin douazeci de minute in fiecare zi. Ajustati-va antrenamentul la varsta, greutatea si conditiile preexistente. Verificati in mod regulat nivelul colesterolului pentru a monitoriza efectele metodelor naturale.

Lectura siuplimentara: Colesterolul marit: Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

(Visited 679 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!