Ultima actualizare 2024-03-18 de admin
Ovazul peste noapte sau Overnight Oats este o gustare cremoasa facuta din ovaz si lapte sau apa, care se caracterizeaza prin faptul ca este bogata in fibre, proteine, vitamine si minerale care ajuta la slabit, imbunatateste intestinul si sanatatea in general.
Denumirea provine din engleza si reflecta modul de preparare a bazei acestuia, care consta in a lasa ovazul sa se odihneasca in lapte peste noapte intr-un borcan de sticla, asigurandu-se ca a doua zi capata o consistenta cremoasa si consistenta.
Pe langa ovaz, este posibil sa mariti reteta cu alte ingrediente, precum fructe, iaurt, granola, nuca de cocos si nuci. Fiecare ingredient aduce avantaje suplimentare beneficiilor ovazului, care este excelent pentru mentinerea unei bune functii intestinale, pierderea in greutate si controlul bolilor precum diabetul si colesterolul crescut.
Retete de ovaz peste noapte
Iata cateva retete de ovaz peste noapte care ajuta la evitarea foametei si la imbunatatirea functiei intestinale.
1. Ovaz peste noapte cu banane si capsuni
Ingrediente:
- 2 linguri de ovaz;
- 6 linguri de lapte degresat sau degresat;
- 1 banana;
- 3 capsuni;
- 1 iaurt grecesc usor ;
- 1 lingura chia;
- 1 borcan de sticla curat cu capac.
Mod de pregatire:
Se amesteca ovazul si laptele si se toarna in fundul unui recipient de sticla. Acoperiti cu jumatate din banana taiata si o capsuna. In stratul urmator, adaugati jumatate de iaurt amestecat cu chia. Se adauga apoi cealalta jumatate de banana si restul de iaurt. La sfarsit, adauga restul de capsuni taiate. Se lasa sa se odihneasca la frigider peste noapte.
2. Ovaz peste noapte cu unt de arahide
Ingrediente:
- 120 ml lapte de migdale;
- 1 lingura de seminte de chia;
- 2 linguri de unt de arahide;
- 1 lingura zahar demerara sau muscovado;
- 3 linguri de ovaz;
- 1 banana.
Mod de pregatire:
Pe fundul borcanului de sticla, amestecati laptele si chia, untul de arahide, zaharul demerara si ovazul. Se lasa la frigider peste noapte si se adauga banana taiata sau piure a doua zi. Se lasa sa se odihneasca la frigider peste noapte.
3. Ovaz peste noapte cu nuca de cocos si granola
Ingrediente:
- 2 linguri de ovaz;
- 6 linguri de lapte degresat sau degresat;
- 1 iaurt grecesc usor;
- 3 linguri mango taiate cubulete;
- 2 linguri granola;
- 1 lingura nuca de cocos rasa.
Mod de pregatire:
Se amesteca ovazul si laptele, se toarna in fundul unui borcan de sticla. Acoperiti cu o lingura de mango si nuca de cocos rasa. Apoi adaugati jumatate din iaurt si acoperiti cu maneca ramasa. Adaugati cealalta jumatate de iaurt si acoperiti cu granola. Se lasa sa se odihneasca la frigider peste noapte.
4. Ovaz peste noapte cu migdale si kiwi
Ingrediente:
- 2 linguri de ovaz;
- 6 linguri de lapte de cocos;
- 1 iaurt grecesc usor ;
- 2 kiwi tocate;
- 2 linguri de migdale felii.
Mod de pregatire:
Se amesteca ovazul si laptele, se toarna in fundul recipientului de sticla. Acoperiti cu 1 kiwi tocat si adaugati jumatate din iaurt. Apoi adaugati 1 lingura de migdale felii si iaurtul ramas. In ultimul strat, puneti celalalt kiwi si migdalele ramase. Se lasa sa se odihneasca la frigider peste noapte.
5. Ovaz peste noapte cu mar si scortisoara
Ingrediente:
- 2 linguri de ovaz;
- 2 linguri de lapte sau apa;
- 1/2 mar ras sau taiat cubulete;
- 1 lingurita de scortisoara pudra;
- 1 iaurt grecesc natural sau usor ;
- 1 lingurita de seminte de chia.
Mod de pregatire:
Se amesteca ovazul si laptele si se toarna in fundul unui borcan de sticla. Se adauga jumatate din mar si se presara deasupra scortisoara. Adaugati jumatate din iaurt si restul de mar si scortisoara. La final, adauga iaurtul ramas amestecat cu chia si lasa-l sa se odihneasca la frigider peste noapte.