Mierea falsa este peste tot! Afla cum sa faci diferenta!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 98
 •  
 • 2
 •  
  100
  Shares

Mierea este un ingredient valoros si de neinlocuit de-a lungul intregii istorii umane. Beneficiile sale pentru sanatate sunt cunoscute de secole, iar gustul delicios este apreciat pana in prezent. Cu toate acestea, datorita avantajelor sale enumerate, mierea, de obicei, se vinde un pic mai scump.

Prin urmare, multe persoane achizitioneaza cele mai ieftine ce le pot gasi in supermarket, sau cele cu cea mai buna reclama inselatoare. Cu toate acestea, retineti ca acest lucru nu inseamna ca achizitionati cel mai bun produs si ca mierea este pura.

Si anume, in scopul de a reduce pretul, mierea este adesea supusa la numeroase modificari. De aceea, nu va lasati sa fiti indusi in eroare de pret.

Si anume, intr-o cercetare efectuata de Food Safety News a oferit constatari destul de alarmante cu privire la miere. Mai exact, ei au descoperit ca, chiar 76% dintre toate tipurile de miere disponibile in supermarketuri a fost supuse ultrafiltrarii.

Acest proces este o filtrare care indeparteaza impuritatile, cum ar fi urme de ceara si polenul.

Potrivit producatorilor, acest proces este necesar, in scopul de a prelungi termenul de valabilitate a produsului si pentru a preveni “cristalizarea”. Cu toate acestea, cei care consuma miere regulat stiu ca polenul este extrem de important si benefic.

Potrivit acestor cercetatori, principalul motiv pentru a evita acest proces este necesar pentru a fi in masura sa determine originea geografica a mierii, ca si in cazurile de contaminare cu polen, originea trebuie sa fie analizata si urmarita.

Mierea chinezesca este un exemplu in acest sens, acestea fiind adesea contaminate cu antibiotice si cu metale.

Prin urmare, putem sugera cateva locuri de unde puteti achizitiona miere de albine pura:

 • Pietele locale (producatori autohtoni)
 • Magazine naturiste

Aparent, mierea falsificata este de multe ori vanduta in supermarket-uri, astfel incat ar trebui sa invatati cum sa-l recunoasteti:

Daca mierea pe care ati cumparat-o nu se “cristalizeaza” in timp, acesta poate fi alterata, deoarece cel pur se cristalizeaza in timp sau atunci cand este pastrat in frigider.

Cititi etichetele: Intotdeauna cititi eticheta de pe borcanul cu miere, iar in cazul in care contine glucoza comerciala sau sirop de porumb fructoza, evitati-l.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com/

(Visited 744 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 98
 •  
 • 2
 •  
  100
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!