Cele trei etape de vindecare ale unui tatuaj

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
  •  
  •  
  •  
  •  

Din momentul aplicarii unui tatuaj, incepe un proces de vindecare, care probabil va dura de la trei pana la patru saptamani. Va trebui sa aveti grija deosebita de noua arta de pe corp pentru a va asigura ca va arata bine la momentul vindecarii. Intelegerea etapelor de vindecare, va ofera o idee despre ce trebuie sa faceti in zilele si saptamanile ce vor urma.

Tatuaj

Etapa 1

Aceasta etapa initiala de vindecare incepe imediat dupa ce tatuajul este terminat. In acest moment, zona este ca o rana deschisa, si va trebui sa-l tratati in mod corespunzator. Artistul tatuator va spala usor zona si-l va pansa pentru a-l proteja de bacterii. Cei mai multi artisti recomanda sa va pastrati zona acoperita pentru primele 20 de ore, cu toate ca va trebui probabil sa schimbati pansamentul, deoarece s-ar putea sa sangereze zona. Daca permiteti pansamentului sa absoarba prea mult lichid, acesta se poate lipi pe piele, iar acest lucru nu este bun pentru procesul de vindecare.

Multi oameni descriu un tatuaj proaspat ca senzatie asemanatoare unei arsuri. Zona tinde sa intepe un pic, si poate sa se inroseze si devine un pic mai umflata. Acest lucru este tot o parte naturala a procesului de vindecare. Incepe sa se formeze o crusta peste zona, pe care nu trebuie sa-l eliminati. Doar usor se spala zona o data sau de doua ori pe zi, cu un sapun foarte usor, si se usuca cu prosop de hartie, dupa care se aplica lotiune hidratanta recomandata de tatuator.

Prima etapa de vindecare a unui tatuaj de obicei, dureaza aproximativ o saptamana, atata timp cat nu apare o infectie.

 

Etapa 2

In etapa 2 de vindecare, de obicei, apare mancarimea. In acest moment, crustele sunt bine formate si este inceputul exfolierii – un proces care va continua timp de aproximativ o saptamana. Pielea din jurul tatuajului poate deveni un pic uscata. Majoritatea oamenilor simt arusri, la fel cum ar fi cu o arsura solara. Incercati sa evitati descuamarea pielii. Pur si simplu lasati sa se exfolieze in mod natural. Zgarierea poate provoca daune si in cele din urma strica aspectul de tatuajului. Aplicarea lotiunii in zona ar trebui sa aduca o oarecare usurare.

Toate tatuajele proaspete sunt acoperite temporar pentru a ajuta la prevenirea infectiei.

Aceasta etapa de vindecare dureaza aproximativ o saptamana.

Etapa 3

Etapa 3 aduce vindecarea finala a zonei. Pana la acest moment, crusta a acazut, cu toate ca zona poate fi in continuare usor uscata si usor sensibila. Este posibil sa observati ca cerneala nu mai arata la fel de vibrant ca si cand s-a facut tatuajul, iar acest lucru este natural. Daca ati reusit sa evitati infectia si zgarierea, probabil tatuajul va arata minunat.

vindecare tatauaj

Lucruri de evitat in timp ce tatuajul se vindeca

Nu se aplica pe pielie produse pe baza de petrol.

Evitati inotul. Clorul poate sa se usuce pielea.

Nu stati in cada. Acest lucru poate permite bacteriilor sa penetreze ranile.

Evitati expunerea noului tatuaj la lumina directa a soarelui. Acest lucru poate duce la decolorare si sa arda cu usurinta pielea nevindecata.

Nu incercati sa dati jos crusta sau sa o zgariati.

In general, etapele de vindecare ale unui tatuaj dureaza intre trei si patru saptamani daca aveti grija deosebita in aceasta perioada esentiala pentru a pastra lucrarea minunata a artistului tatuator. Daca prezentati orice simptome in afara de cele mentionate aici, luati legatura cu artistul imediat. Cu toate ca el sau ea probabil nu este un medic licentiat, artistii tatuator sunt foarte familiarizati cu semnele de vindecare normala fata de semnele unei infectii inmugurite. In cazul in care artistul crede ca aveti o infectie, va oferi instructiuni despre modul in care sa aveti grija de zona, precum va va avertiza sa vizitati medicul de familie, daca este o problema de infectie.

Sursa: http://tattoos.lovetoknow.com/

(Visited 23.356 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!