Ghimbirul face ca celulele canceroase sa se sinucida

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Radacina de ghimbir poate fi consumata proaspata, uscata, sub forma de pulbere, sau sub forma de ulei sau suc. Pe parcursul ultimilor 25 de ani, mai multe laboratoare au oferit sprijin stiintific pentru convingerea ca ghimbirul contine constituenti cu proprietati anti-inflamatorii.

 

ghimbir cancer

Ghimbirul face ca celulele canceroase sa se sinucida

Dovezile sugereaza ca ghimbirul poate ajuta la prevenirea numeroaselor tipuri de cancer si este eficient la uciderea cancerului ovarian, de prostata si cancer colorectal.

“Aceste celule canceroase stem sunt capabile de a se auto-reinnoi; ele sunt capabile de divizare continua, sunt rezistente la agentii chimioterapeutici conventionali, si sunt capabile de divizare si formarea de noi colonii tumorale. Singura modalitate de a  asigura pe deplin ca organismul este lipsit de cancer, este de a distrugea celulelor canceroase stem intr-o tumoare. “(Health Nut News)

Ghimbir si cancerul ovarian

In 2007, Complementary and Alternative Medicine a publicat un studiu care a demonstrat capacitatea ghimbirului de a combate cancerul ovarian, care este cancerul cel mai mortal ale sistemului reproductiv feminin, potrivit American Cancer Society.

Lucreaza direct asupra celulelor canceroase, cercetatorii au descoperit capacitatea ghimbirului de a distruge celulele canceroase in doua moduri. In apoptoza, celulele canceroase comit suicid in esenta, fara a afecta celulele din jur. In autophagy, “celulele sunt pacalite si se autodistruc”, explica J. Rebecca Liu, profesor asistent de obstetrica si ginecologie de la Universitatea din Michigan Ann Arbor, care a studiat efectele ghimbirului asupra celulelor canceroase ovariene

 

Ghimbir si cancerul de prostata

Un studiu, publicat in British Journal of Nutrition a constatat ca intregul extract de ghimbir a fost capabil de a reduce dimensiunile unei tumori de prostata cu 56% la soareci. Ghimbirul de fapt face ca celulele canceroase sa se sinucida.

 

Ghimbir si cancerul colorectal

Intr-un studiu publicat in Journal of Nutrition in 2015, cercetatorii au aratat ca ghimbirul nu numai ca previne cancerul colorectal, dar, de asemenea, poate omori de fapt, celulele canceroase colorectal, ceea ce face ca ghimbirul o optiune chimio-preventiva si terapeutica pentru cei care se lupta cu cancerul colorectal.

Rezultatele sugereaza ca ghimbirul consumat regulat, ca parte a unui regim alimentar si stil de viata sanatos ar putea ajuta la prevenirea cancerului.

 

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2241638/

http://www.webmd.com/cancer/features/top-cancer-fighting-foods?page=4

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3426621/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25889965

http://www.lifehealthandfood.com/

(Visited 228 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!