Gem de capsuni fara zahar pentru diabetici sau daca vrei slabesti
Ai facut vreodata gem acasa? Merita incercat, nu este atat de greu pe cat ai crede sa faci acasa un gem fara zahar si consrvanti!
Acum este sezonul capsunilor … unul dintre preferatele mele !!!!! Gemul de capsuni – mai ales in versiunea fara zahar si fara aditivi – poate veni pe tot parcursul anului, nu?
Atunci bine, incearca sa prepari si tu acest gem de capsuni fara zahar!Â
Gem de capsuni fara zahar
Ingrediente:
1 kg de capsuni coapte
500 gr eritrit
150 gr de pectina
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
Timp de pregatire:
60 min
Pregatire gem de capsuni fara zahar:
- Este bine sa spalati bine de tot capsunile, dupa care sa le cutatati.
- Le lasati sa se usuce putin, apoi le taiati in bucati mici, aproape identice. Este important ca toate imperfectiunile sa fie taiate!
- Fundul unei cratite trebuie udat, dar doar intr-un strat subtire. Puneti capsunile taiate in tigaie si incepeti sa gatiti la foc mic!
- Aduceti la fierbere si apoi lasati pe foc inca 10 minute, dar amestecand uneori pentru a nu-l arde! La sfarsit, amestecati inlocuitorul zaharului, pectina si sucul de lamaie, amestecati pana cand se dizolva pectin si indulcitorul.
- Fierbeti inca o data si luati-l de pe foc!
- Puneti dulceata cu lingura in borcane proaspat dezinfectate, inchideti borcanul, intoarceti-l cu susul in jos si acoperiti-l! Lasati-l sa se raceasca incet!

Nota
Puteti adauga pentru un plus de savoare lavanda sau vanilie dupa gust
(Visited 1.766 times, 1 visits today)