Fumul plantelor ucide bacteriile daunatoare conform unui studiu

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut o metoda de curatare care a inclus o practica pe baza de plante specifice, care au fost arse, cu scopul de a elimina negativitatea emotionala si spirituala si de a restabili echilibrul unei persoane sau a unui grup.

Acest “dus spiritual” a inclus de multe ori un amestec de cedru, salvie alba, pelin, si iarba dulce.

purificare aer

Numeroase civilizatii au folosit terapia cu fum alb ca o modalitate de a obtine numeroase beneficii si de a restabili sanatatea si bunastarea. In ultimul secol, civilizatiile occidentale au inceput sa accepte aceasta terapie.

Eficacitatea acestuia a fost chiar ridiculizata de numerosi sceptici, dar totusi, stiinta moderna ofera dovezi ca fumul plantelor poate oferi de fapt beneficii.

Si anume, o revizuire sub titlul “tigarile medicinale”, publicat in Journal of Etnofarmacologie, in 2006, a examinat remediile din plante si non-plante compuse din unul sau mai multe ingrediente administrate sub forma de fum si a investigat in peste 50 de tari din 5 continente.

Cu toate acestea, concluziile lor au sugerat ca exista o suprapunere la nivel mondial. In plus fata de starea spirituala sanatoasa, toate aceste culturi folosesc fumul ca terapie dermatologica, neurologica, sau sistemului pulmonar.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca fumul trebuie sa fie examinat ca un sistem de eliberare a medicamentului prin medicina conventionala. Potrivit raportului, “avantajele remediilor bazate pe fum sunt absorbtia mai eficienta de catre organism si costuri mai mici de productie.”

Aceeasi revista a publicat un alt articol genial intitulat “Fumul medicinal reduce bacteriile din aer”, un an mai tarziu, in care cercetatorii au aratat dovezi empirice ca practicarea fumului poate fi una dintre cele mai puternice tehnici antiseptice cunoscute de om. Ei au sustinut:

“Am observat ca tratamentul cu 1 ora de fum medicinal emanat prin arderea lemnului si un amestec de ierburi aromate si medicinale (sámagri HAVAN = material utilizat peste tot India), pe populatia de bacterii aeriene a redus numarul de bacterii cu 94% in 60 minute si capacitatea de a purifica sau dezinfectat aerul pana la 24 de ore in camera inchisa.

Absenta bacteriilor patogene urealytic Corynebacterium, flaccumfaciens Curtobacterium, Enterobacter aerogenes (Klebsiella MOBILIS), Kocuria rosea, Pseudomonas syringae pv. persicae, Staphylococcus lentus si Xanthomonas campestris pv. tardicrescens in camera deschisa chiar si dupa 30 de zile este un indicator al potentialului bactericid al tratamentului de fum medicinal.

decontaminare aer

Noi am demonstrat ca folosirea fumului medicamentos din plante face posibila eliminarea completa a bacteriilor patogene din aer intr-un spatiu inchis. “

Prin urmare, o ora de fum, reduce cu 94% din bacteriile din aer, iar camera este decontaminat pentru 24 ore. Mai mult decat atat, unii agenti patogeni nu au fost detectati intr-o camera deschisa chiar si dupa o luna intreaga.

Avand in vedere faptul ca cea mai mare parte a aerului urban include peste 1800 de tipuri diferite de bacterii, in cazul in care este practicat ocazional, poate scadea semnificativ numarul bacteriilor daunatori si poate preveni acapararea diferitelor boli cauzate de calitatea proasta a aerului.

Din pacate, aceasta metoda eficienta nu a fost utilizata in societatea occidentala, chiar daca este o practica traditionala in anumite parti ale lumii.

Prin urmare, dovezile furnizate din cercetarea stiintifica explica motivul pentru care aceasta practica a fost extrem de apreciata si folosita ca remediu de stramosii nostri, si de ce a fost considerat ca curata “energiile negative” si “spiritele rele”.

Cu toate acestea, dovezile empirice furnizate nu exclud puterea ingredientelor si caracteristicile lor aroma-terapeutice pentru a spori bunastarea si starea de spirit a persoanei.

In plus, numeroase studii au aratat ca arderea plantelor poate avea efecte antiproliferative puternice, care din nou demonstreaza ca tratamentul cu fum poate avea diverse aplicatii in medicina conventionala.

Surse/Referinte:

 wakeup-world.com
timewheel.net
[1]Brodie, E.L., DeSantis, T.Z., Moberg Parker, J.P., Zubietta, I.X., Piceno, Y.M., Andersen, G.L., 2006.Urban aerosols harbor diverse and dynamic bacterial. Proceedings of the National Academy of Sciences 104, 299–304.
[2] Ebrahim Afshinnekoo et al, Geospatial Resolution of Human and Bacterial Diversity with City-Scale Metagenomics, published online Cell Systems, Feb. 2015

(Visited 160 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment