Detoxifierea de primavara: Top 15 alimente pentru curatarea organismului!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In curand este primavara, astfel corpul nostru trebuie sa fie pregatit pentru zilele mai calde care urmeaza. Aceasta perioada este cel mai bun moment pentru eliminarea toxinelor care se acumuleaza in corpul nostru pe timpul iernii.

Detoxifierea sau curatarea organismului de toxine, ajuta la refacerea energiei, elimina oboseala si somnolenta. Organismul este impovarat cu digestia alimentelor nesanatoase astfel incat el are nevoie de multe ori de a-l ajuta la stabilirea unui echilibru normal. Nefunctionarea corpului poate cauza probleme, si pentru a evita, este timpul sa detoxifiati a organismul.

alimente pentru detoxifire

Mai jos gasiti cele mai bune 15 alimente pentru detoxifierea de primavara.

Avocado – avocado este un agent de curatare excelent a corpului. Este bogat in antioxidanti si instantaneu curata organismul, astfel elimina toxinele.

 

Afinele – sunt recomandate in special pentru persoanele care au adesea probleme cu infectii urinare si, in plus, de asemenea, curata cu succes toxinele din organism. Din moment ce are un efect antibacterian, elimina cu usurinta toxinele acumulate.

Capsunile – Acestea sunt bogate in vitamina C , fructe care nu numai ca ajuta la detoxifiere, dar, ajuta la depasirea oboselii de primavara. O cana din acest fruct contine doar 45 de calorii, astfel incat va puteti bucura, fara sa va temeti ca va veti ingrasa. Aceeasi cantitate de capsuni contin 210 miligrame de potasiu, care, printre altele, imbunatateste functionarea normala a sistemului nervos.

Grapefruit -. Acest fruct este foarte bogat in vitamine si ajuta la curatarea sistemului digestiv si previne pietrele la rinichi, contine foarte putin zahar, fiind un aliment excelent pentru cei care sunt la dieta.

Varza – Acest diuretic natural ajuta la eliminarea excesului de apa din organism. Aceasta leguma sanatoasa contine sulf, care este important pentru eliminarea de substante chimice din organism si, de asemenea, este bogat in fibre, minerale si vitaminele C, K, E si A.

Sparanghel – Aceasta este o adevarata leguma de primavara si este usor de recunoscut prin culoarea sa verde si abundenta de clorofila. De asemenea, este bogat in vitamina C si potasiu, care, combinate cu aminoacizi si un nivel scazut de sodiu il face cu un diuretic natural. Gratie seleniului si zincului, care pot fi gasite in cantitati abundente, sparanghelul este inevitabil in dieta de detoxifiere pe care ar trebui sa o faceti la sfarsitul iernii.

Broccoli – este bogat in antioxidanti, care curata organismul. De asemenea, este bogat in enzime care ajuta sistemul digestiv sa functioneze mai bine.

Apa – curata rinichii si plamanii de la cap pana in picioare. Beti mai multe pahare de apa dimineata, in timpul zilei, inainte de fiecare masa si, cu siguranta, dupa un antrenament.

Ceaiul – Ceaiul ajuta organismul sa scape de toxine. Exista ceaiuri pentru detoxifiere, si le puteti combina cu alte tipuri de ceaiuri.

Lamaia – Acesta este un fruct care presupune ca-l consumati pe tot parcursul anului, mai ales in timpul perioadei de detoxifiere. Este o alegere excelenta pentru suc sau salata, deoarece contine multe vitamine si antioxidanti. Lamaia goleste organismul de depozitele nocive si consumul sau zilnic poate imbunatati in mod semnificativ sanatatea dumneavoastra.

Sucul de rosii – Rosiile faciliteaza activitatea plamanilor si rinichilor si, prin urmare, este una dintre cele mai bune alimente pentru detoxifiere. Consumat regulat de sucul de rosii va imbunatati hidratarea corpului si fibrele pe care acest suc le contine va face sa va simtiti plini si acest lucru poate fi util in timp ce sunteti la dieta.

Ceapa – este recomandat in cazul in care doriti sa scapati de toxinele din organism. Aceasta va reduce nivelul de colesterol din sange; va preveni bolile cardiovasculare si va scuti de stres.

Anghinarea – Valoarea calorica este minima, nu contine multa grasime si este o adevarata comoara de vitamine si minerale. Ea poate fi un “prieten” pentru plamani si ofera multe vitamine, potasiu si minerale in cantitati mai mici.

Spanacul – Spanacul este disponibil pe tot parcursul intregului an, iar primavara este momentul ideal pentru a va bucura de aceasta leguma, deoarece, tanarul spanac de obicei are un gust mai dulce si este mai putin atoasa. Spanacul este o sursa valoroasa de vitamina C, potasiu si acid folic. Culoarea verde se datoreaza clorofilei, care este extrem de important in detoxifiere, deoarece in mod traditional este considerat ca fiind “mai curatator” al plamanilor si a sangelui. De asemenea, are vitamina K, care are un efect pozitiv asupra oaselor. 100 de grame de spanac are in jur de 25 de calorii, astfel, sunteti liberi sa-l consumati in cantitati mari.

Telina – puteti manca telina in cantitati nelimitate, chiar daca sunteti dieta, deoarece 10 de grame de telina contin doar 14 calorii si datorita compozitiei sale de fibre este ideal pentru digestie. Supa de telina este recomandat pentru persoanel care sunt la detoxifiere.

Sursa: http://www.healthyfoodstar.com/

(Visited 132 times, 1 visits today)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment