De ce adorm barbatii dupa sex?

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 30

O intrebare generala ce auzi de la femei este, de ce barbatii adorm dupa sex? De cele mai multe ori, barbatii sunt epuizati dupa sex, pentru ca este mai mult sau mai putin un exercitiu fizic. Dar, epuizare fizica nu este singurul motiv pentru care barbatii se simt somnorosi dupa sex. Cercetarile au aratat ca anumite substante chimice care ajuta la inducerea somnului sunt eliberate in timpul ejacularii, care reprezinta tendinta pentru barbati a lua un pui de somn rapid, imediat ce ajung la orgasm.

Explicatii stiintifice pentru intrebarea: De ce adorm barbatii dupa sex?

Epuizarea de seara

Cele mai importante motive care induc somnolenta dupa sex: actul sexual are loc la orele de noapte, in pat, si de cele mai multe ori, poate fi destul de obositor (mai ales pentru barbati). Deci, somnolenta dupa sex poate fi un lucru foarte natural.

Relaxarea

Intr-o cercetare realizata cu tomografie cu emisie de pozitroni (PET) arata ca pentru a ajunge la orgasm, o persoan in primul rand trebuie sa uite toate, de anxietate si frica. Aceasta este, de asemenea, o modalitate de a relaxa muschii, ceea ce explica nevoia de a adormi dupa sex.

Prolactina conduce la somnolenta

Potrivit cercetarilor, un amestec de substante chimice din creier sunt eliberate de catre barbati in timpul ejacularii. Aceste substante chimice sunt, noradrenalina, oxitocina, serotonina, oxid de azot (NO), vasopresina, si prolactina.

Sentimentul de satisfactie sexuala este insotit adesea de eliberarea de prolactina. Conform studiilor, deficitul de prolactina duce in timp la recuperare mai rapida la unii barbati.

Alti doi hormoni eliberati in timpul sexului, care pot induce somnul sunt oxitocina si vasopresina. Ele sunt adesea eliberate dupa hormonul melatonina responsabil pentru reglementarea ceasului care controleaza corpul. Oxitocina de asemenea, reduce nivelul de stres, ceea ce poate duce, de asemenea, in relaxarea corpului si somnolenta.

Aspect emotional

Somnolenta poate fi, de asemenea, un posibil efect secundar datorita eliberarii de hormoni, oxitocina si vasopresina. In afara de asocierea acestor hormoni cu somnul, aceste substante chimice sunt de asemenea de implicate in imperechere. Eliberarea acestor substante chimice din creier atunci cand barbatul ajunge la orgasm creste legatura si increderea care exista intre paretenerul sexual.

Resurse

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/01/120121120112.htm

https://www.livescience.com/32445-why-do-guys-get-sleepy-after-sex.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante