Cum tii animalele departe de purici. O reteta naturala si simplu de facut

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Daca ai animale, stii ca cea mai mare durere a lor si a ta este momentul cand acesta este invadat de insectele mici si deranjante, chiar infricosatoare si, mai grav, daunatoare – puricii si capusele. Vara este sezonul cand animalele sunt atacate in mod fioros de insectele inaripate care le cauzeaza disconfort si mult stres si le aduce chiar nopti nedormite.

Sursa foto: www.pixabay.com

Faptul ca sunt prezente pe animalul tau, este foarte probabil ca acestea sa iti afecteze toata casa, inclusiv pe tine prin mancarimi si intepaturi. Cea mai eficienta si sanatoasa solutie nu este neaparat cea din comert. Substantele chimice din comert ar putea sa afecteze pielea si chiar sanatatea animalului, mai ales daca este prea mic. O solutie impotriva substantelor chimice este folosirea uleiurilor naturale esentiale, care au menirea de a tine departe parazitii (purici, capuse si tantari) si de a dezinfecta si proteja animalul tau de rauvoitoare.

Solutie naturala repelenta pentru insectele care se apropie de animalul tau (fara alcool)

S-a dovedit faptul ca spray-urile naturale sunt o metoda mult mai eficienta fata de substantele chimice. Solutiile naturale pe baza de plante, mai exact din uleiuri esentiale, pot fi facute chiar de tine, in casa, si pot avea o durata de viata lunga daca le pastrezi in locuri indicate – ferite de soare si caldura. Este foarte important sa stii ca spray-ul nu dauneaza sanatatii animalelor si nici copiilor iar faptul ca il poti face chiar in casa este mult mai ieftin.

De ce ai nevoie?

 • Ulei vegetal de Neem – 30 de picaturi

Uleiuri esentiale:

 • Ulei de Geraniu – 60 de picaturi
 • Ulei de lavanda – 60 de picaturi
 • Ulei din Cedru – 50 de picaturi
 • Ulei de lamaie – 30 de picaturi
 • Ulei din eucalipt citronat – 30 de picaturi
 • Ulei din menta piperata – 20 de picaturi
 • Ulei din cuisare – 20 de picaturi
 • Ulei din cuisoare – 20 de picaturi
 • Solubilizant pentru uleiuri esentiale – 10 ml – uleiurile nu se dizolva in apa, ci in alcool, asadar solubilizantul este un substituitor al acestuia.
 • Apa distilata sau apa de lavanda – 80 ml

Intreaga solutie ar trebui sa fie de in jur de 100 ml, asadar cauta un pulverizator de culoare inchisa (pentru a fi ferita de soare) amesteca ingredientele, agita inainte de utilizare si pulverizeaza pe zonele afectate de purici. Solutia repelenta isi va face efectul instant si va tine departe micile vietuitoare de animalul tau.

Tips:

 1. Solutia are si actiune umana, intrucat protejeaza de tantari si capuse; Capusele si insectele sunt insecte purtatoare de boli, si pot dauna sanatatii.
 2. Datorita uleiurilor esentiale, solutia miroase foarte bine, putand fi pusa chiar si in anumite zone din casa, pentru a tine casa departe de tantari;
 3. Uleiurile esentiale nu sunt foarte scumpe si pot fi achizitionate de la plafare sau din magazine online cu specific.
(Visited 2.643 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!