Cum se foloseste mierea pentru a scapa de durerea in gat

  • 138
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    138
    Shares

In fiecare an, aproximativ 30% dintre persoane ajung la medicul de familie pentru tratamentul durerilor in gat. Durere in gat sau faringita este o infectie cauzata de bacterii sau virus care conduce la inflamarea membranelor mucoase sau a amigdalelor in gat. Aceasta este una dintre afectiunile cele mai comune in timpul iernii si tranzitia dintre anotimpuri.

Gatul uscat, dificultate la inghitire, mancarime, durere si raguseala sunt unele simptome comune ale unei dureri in gat. De fapt, durerea de gat se rezolva singur in 1-2 saptamani fara complicatii. Cu toate acestea, in unele cazuri se poate transforma in afectiuni cronice cum ar fi gatul streptococ, febra reumatica, infectie respiratorie superioara si altele.

Cea mai grava parte este ca durerea in gat este foarte contagioasa. De aceea, este foarte important sa-l tratati cat mai curand posibil. Daca sunteti in cautarea pentru o solutie naturala pentru a accelera procesul de vindecare a durerilor in gat atunci primul ingredient pe care trebuie sa-l luati in considerare este mierea.

Iata un studiu care demonstreaza eficacitatea mierii in tratamentul durerii gatului …

“Un studiu a fost efectuat pe 200 de pacienti cu dureri in gat, dintre care 100 au primit miere impreuna cu alte medicamente pentru dureri in gat. Iar restul de 100 au primit aceleasi medicamente fara miere. Dupa evaluarea a timp de 15 zile, rezultatele au aratat ca persoanele care au luat miere au prezentat o usurare mai rapida a simptomelor de durere in gat. ”

Mierea contine o enzima numita glucozoxidaza care contine proprietati anti-bacteriene si antiseptice. Combate bacteriile si impiedica raspandirea infectiei.

Mierea tinde sa actioneze ca o osmotica hipertonica, care indeparteaza apa din tesuturile inflamate si reduce disconfortul de umflare asociat cu dureri in gat.

Cand consumati miere, acoperiti in principal un strat alunecos de protectie pe gatul uscat, care calmeaza mancarimea, durerea si iritarea durerilor in gat si tusea.

In special mierea Manuka, este cunoscuta ca fiind un tratament excelent in cazul durerilor de gat si amigdalita cauzate de bacteria streptococcus.

Cum sa utilizati miere pentru durere in gat?

Miere bruta

Consumand 1 – 2 linguri de miere direct sau prin adaugarea in suc, ceai sau apa ajuta sa scapati de disconfortul cauzat de durerile in gat. Puteti sa consumati o lingura dimineata si una inainte de a merge la culcare. Puteti face, de asemenea, ceai de miere delicios, urmand procesul de mai jos …

Se amesteca o lingura de miere, 1/2 lingurita de ghimbir macinat, 1/2 lingurita de scortisoara macinata, 1/4 lingurita de piper de cayenne intr-o ceasca.

Se toarna apa calda peste ea.

Beti acest ceai inainte de a merge la culcare pentru a ameliora durerea in gat.

Miere, perfuzie de lamaie si ghimbir

Acidul citric prezent in lamaie combate bacteriile care cauzeaza dureri in gat. Ghimbirul actioneaza ca un expectorant care slabeste si indeparteaza mucusul din sistemul respirator.

Incalziti o cana de apa.

Strangeti o lamaie si adaugati cateva felii de ghimbir la ea.

Se amesteca si se scutura preparatul timp de 5 minute.

Adaugati o lingura de miere la ea si presarati un varf de sare.

Lasati-l sa absoarba inca 5 minute.

Beti de doua ori pe zi sau pana cand simptomele nu dispar.

Metoda alternativa: extrageti sucul dintr-o radacina de ghimbir. Se amesteca cu 3 linguri de miere si suc de lamaie. Consumati amestecul de mai multe ori pe zi de fiecare data cand gatul este iritat.

Miere, turmeric si lapte

Laptele este un agent relaxant. Este cunoscut pentru faptul ca are proprietatea de a calma iritatia si mancarimea in gat. Turmericul contine proprietati antiseptice si antimicrobiene.

Incalziti o cana de lapte.

Adaugati o lingura de miere si un varf de turmeric

Beti in fiecare seara inainte de culcare.

Continuati tratamentul pana cand dispare durerea gatului.

Nota: Laptele este cunoscut pentru ca ingrosa flegma in gat, deci este recomandabil sa-l beti in cantitati mai mici si incet.

Miere si turmeric

Turmericul contine curcuminoide, are proprietati antiseptice puternice, este antibiotic natural si contine compusi anti-bacterieni. Reduce inflamatia cauzata de durere in gat si ucide orice infectie prezenta in ea.

Adaugati 1 lingura de turmeric la 4 cesti de apa si incalziti-o la flacara scazuta.

Odata ce preparatul este suficient de cald luaqti-l de pa flacara.

Adaugati miere si zeama de lamaie.

Beti ori de cate ori aveti gatul iritat.

Miere si usturoi

Usturoiul este un decongestionant care elibereaza mucoasa formata in gat. Allicinul este un compus organosulfat gasit in usturoi, care ajuta la uciderea si inlaturarea durerii cauzate de bacteriile din gat.

Zdobiti 3 catei de usturoi si amestecati in ½ cana de miere cruda.

Acoperiti amestecul si lasati-l sa stea peste noapte.

Adaugati 1 lingurita din acest amestec intr-o cana de apa fierbinte.

Se amesteca bine si se bea pentru a elimina durerea in gat

Beti 3 cani pe zi pentru a preveni durerea gatului.

Miere si otet de mere

Fiind foarte acid, otetul mere ucide germenii si bacteriile de indata ce intra in sistem si formeaza o pelicula protectoare in gat.

Incalziti o cana de apa.

Se amesteca 1 lingura de miere si 1 lingura de otet de mere.

Beti cat timp este cald.

Repetati procesul o data sau de doua ori pe zi, pana cand durerea dispare.

Miere si suc de portocale

Sucul de portocale contine acid citric care functioneaza cel mai bine in prevenirea racelii, tusei sau a durerii in gat. Vitamina C prezenta in sucul de portocale ajuta la eliminarea virusului care cauzeaza dureri in gat.

Incalziti un pahar de suc de portocale pe flacara mare.

Opriti flama inainte de a ajunge la punctul de fierbere.

Adaugati miere si amestecati bine.

Beti o data sau de doua ori pe zi.

Miere si scortisoara

Durerea gatului poate provoca inflamatii si umflaturi. Scortisoara este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Ea slabeste mucusul si reduce inflamatia.

Incalziti 1 cana de lapte pana la fierbere.

Adaugati 1/2 lingurita de scortisoara si pudra de ghimbir.

Adaugati 1 lingura de miere pentru dulceata si amestecati bine.

Consumati-l zilnic inainte de a merge la culcare pana cand durerile dispar.

Metoda alternativa: Combinati 1 lingurita de miere si 1/4 lingurita de pudra de scortisoara. Se amesteca bine si se consuma acest amestec. Repetati metoda la fiecare 3-4 ore, in functie de intensitatea durerii si inflamatiei.

Miere si ghimbir

Ghimbirul este un analgezic natural. Are proprietati anti-fungice si antibacteriene care lupta impotriva infectiei.

Se amesteca 1 lingurita de miere cu 1 lingurita de suc de ghimbir proaspat.

Consumati imediat amestecul.

Sau adaugati amestecul intr-o cana de apa calda si consumati.

Repetati procesul de mai multe ori pe zi.

Miere si lamaie

Mierea calmeaza durerea si lupta impotriva bacteriilor care provoaca infectii in timp ce lamaia actioneaza ca un astringent care elimina mucusul. Lamaia contine, de asemenea, substante nutritive esentiale si vitamine care sustin sistemul imunitar. Puteti consuma amestecul a 2 linguri de miere si 1 lingura de suc de lamaie pentru a scapa de durere in gat. Sau incercati aceste remediu …

Taiati o jumatate de lamaie.

Se fierbe ambele jumatati timp de 3 minute.

Lasati-i sa se raceasca.

Strangeti sucul intr-un recipient si adaugati 1 cana de miere cruda.

Se amesteca bine si luati 2 linguri de acest amestec la fiecare 4 ore.

Repetati regulat pentru a calma durerea in gat si tusea provocata de iritatie.

Miere de Manuka pentru durere in gat

Mierea de Manuka este produsa de albine atunci cand polenizeaza un tufis Manuka special in Noua Zeelanda si in tarile australiene. Are o valoare nutritiva mai mare decat oricare alta varianta de miere disponibila. Valoarea nutritiva a mierei Manuka este de 4 ori mai mare decat cea a unei mieri obisnuite. Mierea Manuka este bogata in antioxidanti si contine proprietati antibacteriene care ajuta la uciderea virusului streptococ care provoaca dureri in gat si tuse.

Incalziti o cana de apa.

Se amesteca cu suc de lamiae si miere Manuka.

Beti incet pentru a scapa de dureri in gat.

Precautii si sfaturi

De obicei, mierea neprelucrata si cea bruta este preferata pentru oricare dintre remediile mentionate mai sus. Majoritatea mierei este prelucrata. Orice miere tinde, de obicei, sa-si piarda valoarea atunci cand este incalzita peste 40 de grade.

Copiii sub varsta de 1 ani nu trebuie sa primeasca miere.

Daca sunteti intr-un regim de slabit, mierea contine cantitati considerabile de calorii. Calculati caloriile inainte de a continua orice remediu.

Nu toate tratamentele mentionate mai sus se potrivesc tuturor tipurilor de organism. Daca se intampla sa aflati ca sunteti alergic la oricare dintre ingrediente, nu urmati metoda.

Daca aveti intrebari cu privire la oricare dintre remediile mentionate mai sus, va rugam sa ne scrieti in sectiunea de comentarii de mai jos.

(Visited 2.514 times, 1 visits today)

  • 138
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    138
    Shares

Related posts

Leave a Comment