Ceva ce trebuie sa stiti – diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu

Numerosi oameni considera ca nu este dificil sa distinga praful de copt de bicarbonat de sodiu, dar aceste doua ingrediente nu au aceeasi compozitie chimica, asa ca aici este modul cum sa faceti diferenta:

 

 

Bicarbonat de sodiu

 

Reactia de bicarbonatului de sodiu, cu ingrediente acide elibereaza dioxid de carbon. Cand gatiti, aveti nevoie de un ingredient acid, cum ar fi sucul de lamaie, melasa, crema de tartru, iaurt, lapte batut sau otet alb.

Este mai puternic decat praful de copt, si da un gust metalic in cazul in care nu este neutralizat. Retineti ca ar trebui sa adaugati un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu la fiecare cana de faina.

 

 

 

 

 

Praful de copt

 

Praful de copt contine amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, si crema de tartru. Cand gatiti, la cu bicarbonate de sodiu, prima reactie are loc atunci cand pulberea se uda, iar praful de copt intra in reactie atunci cand este incalzita. De asemenea, asigurati-va ca adaugati o lingurita din ea la fiecare cana de faina.

 

Mai mult decat atat, in unele retete este mult mai bine daca utilizati ambele, praf de copt si bicarbonat de sodiu, pentru a gasi echilibrul perfect, deoarece dioxidul de carbon din bicarbonat de sodiu si acizii ar putea influenta volumul.

 

De asemenea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt au date de expirare, astfel incat ar trebui sa le folositi intotdeauna in stare proaspata. Prin urmare, achizitionati produse noi la fiecare trei luni, si sa testati puterea lor inainte de utilizare.

 

Pentru a face acest lucru, ar trebui sa turnati 3 linguri de otet alb distilat intr-un castron mic, si sa adaugati ½ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine, iar daca face bule, bicarbonatul de sodiu este in stare proaspata si buna de folosit.

(Visited 287 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Bicarbonat de sodiu cu apa: Beneficii... Majoritatea oamenilor au bicarbonat de sodiu in dulapurile din bucatarie pentru a fi utilizate in prajituri. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu dizolvat in apa este un remediu natural pentru multe afectiuni. Chiar si amestecarea unei cantitati mici de bicarbonat de sodiu intr-un pahar de apa poate ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac, la ameliorarea [...]
  • Care este cel mai sanatos ulei pentru... Alimentele prajite au fost intotdeauna populare. Multe retete traditionale necesita ulei. Alimentele prajite sunt, de asemenea, un element de baza in industria fast-food.     Din pacate, prajirea nu este exact cea mai sanatoasa metoda de gatit – mai ales la scara industriala.   Cu toate acestea, prajirea acasa nu trebuie intotdeauna sa fie nesanatoasa. [...]
  • Bicarbonatul de sodiu si lamaia, comb... Oamenii de stiinta au cerut pacientilor diagnosticati cu cancer sa ia dimineata pe stomacul gol, 2 lingurite de suc de lamaie cu jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. De ce aceasta combinatie?       Lamaia s-a dovedit a avea efecte impotriva cancerului, antidepresive si combate formarea chisturilor, tumorilor si parazitilor interni, in timp [...]
  • Bicarbonatul de sodiu folosit in aces...   Bicarbonatul de sodiu este un ingredient puternic, cu o multitudine de utilizari, pornind de la bucatarie, intreaga gospodarie si baie.     Chiar daca o folosim pentru cresterea aluatului in cele mai multe cazuri, acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina mirosurile din covoare, haine si suprafete din casa si albeste in [...]
  • Apa cu otet de mere si bicarbonat de ... Combinatia dintre bicarbonat de sodiu si otet este utilizata in mod traditional pentru tratarea unui numar mare de probleme de sanatate. Chiar daca este facuta din ingrediente simple, care sunt ieftine si usor accesibile, aceasta combinatie puternica este extrem de eficienta si poate oferi mai multe beneficii. In ciuda faptului ca aceste incredine pot fi [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole

Anunt