Ultima actualizare 2017-04-26 de admin
Numerosi oameni considera ca nu este dificil sa distinga praful de copt de bicarbonat de sodiu, dar aceste doua ingrediente nu au aceeasi compozitie chimica, asa ca aici este modul cum sa faceti diferenta:
Bicarbonat de sodiu
Reactia de bicarbonatului de sodiu, cu ingrediente acide elibereaza dioxid de carbon. Cand gatiti, aveti nevoie de un ingredient acid, cum ar fi sucul de lamaie, melasa, crema de tartru, iaurt, lapte batut sau otet alb.
Este mai puternic decat praful de copt, si da un gust metalic in cazul in care nu este neutralizat. Retineti ca ar trebui sa adaugati un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu la fiecare cana de faina.
Praful de copt
Praful de copt contine amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, si crema de tartru. Cand gatiti, la cu bicarbonate de sodiu, prima reactie are loc atunci cand pulberea se uda, iar praful de copt intra in reactie atunci cand este incalzita. De asemenea, asigurati-va ca adaugati o lingurita din ea la fiecare cana de faina.
Mai mult decat atat, in unele retete este mult mai bine daca utilizati ambele, praf de copt si bicarbonat de sodiu, pentru a gasi echilibrul perfect, deoarece dioxidul de carbon din bicarbonat de sodiu si acizii ar putea influenta volumul.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt au date de expirare, astfel incat ar trebui sa le folositi intotdeauna in stare proaspata. Prin urmare, achizitionati produse noi la fiecare trei luni, si sa testati puterea lor inainte de utilizare.
Pentru a face acest lucru, ar trebui sa turnati 3 linguri de otet alb distilat intr-un castron mic, si sa adaugati ½ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine, iar daca face bule, bicarbonatul de sodiu este in stare proaspata si buna de folosit.