Cele mai bune creme antifungice pentru tratamentul infectiilor cutanate

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 596
 •  
 •  
 •  
  596
  Shares

Acest articol descrie cremele antifungice cel mai des prescrise de medici pentru a trata infectiile cutanate fungice. Desi exista si alte tipuri de tratament, cum ar fi remedii naturiste si medicamente pe cale orala, accentul principal aici este cele care pot fi aplicate pe corp ca si crema.

Cremele antifungice sunt recomandate de catre medici pentru a vindeca infectiile, deoarece acestea pot, de obicei, sa vindece starea in aproximativ doua saptamani. Medicamentele antifungice au mecanisme diferite de a ucide ciupercile si de a vindeca infectii sau boli fungice. Mai jos sunt diferitele creme antifungice care sunt de obicei recomandate de medici pentru a vindeca ciupercile si alte infectii fungice asociate.

Cele mai bune creme antifungice pentru tratamentul infectiilor cutanate

Clotrimazol

Clotrimazolul este un medicament antifungic care inhiba cresterea fungilor prin interferarea cu producerea membranei care inconjoara celulele fungice. Ea poate trata in mod eficient infectia pielii, mancarimea si piciorul atletului si poate elimina simptomele acestuia. Aplicati acest medicament de doua ori pe zi sau conform instructiunilor medicului.

Efecte secundare: inrosire locala, intepaturi, descuamarea pileii, umflare, mancarime, urticarie, arsuri in zona de aplicare

Nume de marca: Lotrisone, Cream Canesten, Lotrimin, Prescriptia Strength Cruex, Desenex, Alevazol, Gyne-Lotrimin

Miconazol

Miconazolul este un medicament antifungic utilizat pentru tratarea infectiilor cutanate, cum ar fi mancarimea mainii, piciorul atletului si infectiile cu candida vaginala. Functioneaza prin scaderea capacitatii ciupercii de a produce ergosterol, o parte importanta a membranei celulare. Miconazolul se aplica o data sau de doua ori pe zi timp de 2 saptamani pentru infectii cutanate si o luna pentru piciorul atletului.

Efecte secundare: iritatie, mancarime, eruptii cutanate, arsuri

Nume de marca: Monistat, Micatin, M-Zole

Ketoconazol

Ketoconazol este aprobat de FDA ca un medicament antifungic care blocheaza cresterea unor tipuri de ciuperci prin oprirea productiei de membrane care inconjoara celulele fungice. Utilizati acest lucru de doua ori pe zi sau conform recomandarilor medicului.

Efecte secundare: greata, mancarime, eruptie cutanata, dureri abdominale, varsaturi, oboseala, cefalee, ameteli, impotenta

Rare efecte secundare : caderea parului, depresie severa, reactii alergice, senzatii de furnicaturi, disfunctie hepatica

Nume de marca: Nizoral, Nizoral AD, Ketodan, Kuric. Xolegel, Extina

Econazol

Econazol este aprobat de FDA ca un medicament antifungic care blocheaza cresterea unor tipuri de ciuperci prin oprirea productiei de membrane care inconjoara celulele fungice. Nitratul de econazol are proprietati puternice anti-fungice impotriva organismelor digerabile de keratina. Utilizati aceasta crema de doua ori pe zi sau conform recomandarilor medicului.

Efecte secundare: mancarime, eruptie cutanata, arsura, intepaturi, roseata, iritatie, eritem

Nume de marca populara: Spectazol

Oxiconazol

Oxiconazolul este o crema antifungica care impiedica cresterea fungilor. Se utilizeaza pentru a trata infectiile pielii cum ar fi mancarimea mainii, cicatrizarea si piciorul atletului. Aplicati in zona afectata o data sau de doua ori pe zi sau dupa cum este prescris de medic timp de 2 saptamani.

Efecte secundare: arsura, sensibilitate, intepaturi, roseata, iritatie, umflaturi

Nume de brand popular: Oxistat

Sulconazol

Sulconazol este o solutie sau o crema antifungica care trateaza infectiile cutanate. Sulconazol nitrat are un puternic efect antifungic asupra organismelor digerabile de keratina. Aplicati acest lucru pe partea afectata o data sau de doua ori pe zi sau conform recomandarilor medicului timp de 2 pana la 4 saptamani.

Efecte secundare: iritatie, mancarime, inrosire, arsura, eruptie cutanata, uscaciune usoara a pielii

Nume de brand popular: Exelderm

Sertaconazol

Sertaconazol este o crema antifungica, antiinflamatoare si antibacteriana, utilizata pentru a trata infectiile pielii cum ar fi piciorul atletului. Blocheaza sinteza ergosterolului care impiedica raspandirea celulelor fungice si afecteaza cresterea hifelor. Aplicati la partea afectata de doua ori pe zi sau conform instructiunilor medicului.

Efecte secundare: umflare, arsura, sensibilitate, piele uscata, iritatie, decolorare

Nume de brand popular: Ertaczo

Tolnaftat

Tolnaftatul este un medicament antifungic care este utilizat pentru a trata infectii cutanate fungice, cum ar fi pecingine, piciorul atletului si mancarimea pielii. Aceasta incetineste epoxidaza squalen, o enzima importanta in calea ergosterolului, o componenta majora a membranei fungice. Aplicati acest medicament in zona afectata de doua ori pe zi sau conform instructiunilor medicului.

Efecte secundare: iritatie usoara

Nume de brand popular: Tinactin

Naftifine

Naftifina este un medicament antifungic care actioneaza prin stoparea cresterii ciupercii. De asemenea, ajuta la scaderea scalarii, roseata si mancarime. Utilizati aceasta crema o data pe zi timp de doua saptamani sau asa cum este prescris de medic.

Efecte secundare: iritatie usoara

Nume de brand popular: Naftin

Terbinafina

Terbinafina este un medicament aprobat de FDA care actioneaza prin interferenta cu capacitatea ciuperci de a produce steroli, substante chimice care reprezinta o parte importanta a membranei care inconjoara celulele fungice si care le reuneste impreuna. Utilizati aceasta o data sau de doua ori pe zi sau dupa cum este prescris de catre medic.

Efecte secundare: tuse, diaree, cefalee, mancarime, urticarie, dureri abdominale, senzatie de gust si miros modificat

Nume de brand popular: Lamisil

Ciclopirox

Ciclopirox este un medicament antifungic utilizat in tratarea infectiilor unghiilor. Functioneaza prin prevenirea cresterii ciupercii. Aplicati acest lucru pe unghiile infectate o data pe zi, de obicei la culcare.

Efecte secundare: roseata sau arsura a pielii tratate, modificari ale culorii sau formei unghiei

Nume de brand popular: Loprox

Concluzie

Majoritatea cremelor si spray-urilor antifungice pot fi cumparate fara prescriptie medicala In ciuda acestui fapt, este recomandat sa va consulte un medic inainte de a utiliza oricare tratament, astfel incat medicul sa poata sa prescrie mendicamentatia corecta si sa monitorizeze, de asemenea, progresul tratamentului.

(Visited 9.442 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 596
 •  
 •  
 •  
  596
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!