Calorii: 5 intrebari si raspunsuri pe care ar trebui sa le stiti

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

De multe ori, atunci cand va decideti asupra unui anumit regim alimentar, incepem sa urmarim aportul de calorii. Dar stiti ce reprezinta de fapt?

Caloriile sunt unitati de energie definite pentru prima data in Franta, la inceputul anilor 1800.

Kilocaloria este cantitatea de caldura (energie), care este necesara pentru a creste temperatura unui litru de apa cu 1 grad.

calorii slabit

Ce ar trebui sa stiti, de asemenea, despre calorii:

 1. Cate calorii aveti nevoie pe zi?

Numarul de calorii de care aveti nevoie in fiecare zi depinde de varsta, forma corpului si de cat de activ sunteti in timpul zilei. Majoritatea adolescentilor si adultilor au nevoie de aproximativ 1200-1500 de calorii. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat mai multe calorii aveti nevoie pentru a mentine greutatea.

calorii

 1. Cum afecteaza caloriile greutatea?

500 de grame de grasime au 3.500 de calorii, astfel incat sa piardeti o jumatate de kilogram aveti nevoie pentru a arde 3500 de calorii prin sport sau de a reduce aportul lor. Pentru a slabi o jumatate de kilogram pe saptamana, aveti nevoie pentru a reduce aportul zilnic de calorii cu 500.

 1. Cat de mult activitatea fizica afecteaza caloriile?

Orice activitate fizica necesita energie, iar activitatea a crescuta cu acelasi aport caloric pe tot parcursul zilei va creste consumul de calorii. Printre altele, exercitiile fizice accelereaza metabolismul si peste ceva timp va avea nevoie de mai multe calorii pentru a mentine greutatea.

 1. Care este cel mai bun mod de a urmari cat de multe calorii ati consumat?

Puteti sa scrieti intr-un notes ce ati mancat in acea zi sau pentru a tine evidenta dietai. Exista, de asemenea, site-uri web unde puteti pastra un jurnal on-line.

cate calorii

 1. “Nu toate caloriile sunt la fel” – Ce inseamna?

Toate caloriile sunt egale din punct de vedere energetic. Fiecare gram de carbohidrati are 4 calorii, fiecare proteina are patru calorii, fiecare gram de grasime este de 9 calorii. Ea nu se schimba. Termenul toate caloriile nu sunt la fel inseamna ca unele surse de calorii sunt mai bune decat altele.

Sursa: http://healthscopers.com/

(Visited 109 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!