Barbatul de 256 de ani rupe tacerea inainte de moartea sa si dezvaluie secretele lumii

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Care este cea mai longeviva persoana care a trait vreodata? Faceti cunostinta cu Li Ching Yuen, barbatul care a trait 256 de ani! Nu, acest lucru nu este un mit sau o poveste fictiva.

Conform unui articol din New York Times, aparut in 1930, Wu Chung-Chieh, un profesor de la Universitatea din Chengdu, a descoperit inregistrarile guvernului chinez din 1827 felicitandu-l pe Li Ching-Yuen de ziua lui implinind 150 de ani, iar documentele de mai tarziu, il felicita de ziua lui, 200 de ani in 1877. In 1928, un corespondent din New York Times a scris ca multi dintre persoanele in varsta din vecinatatea lui Li au afirmat ca bunicii lor l-au cunoscut cand erau caopii, si ca el la acel moment era un om matur.

longevitate

Li Ching Yuen conform relatarilor, a inceput cariera ca fitoterapeut, la varsta de 10 ani, unde a adunat ierburi in lanturi muntoase si a invatat de potenta lor pentru longevitate. Timp de aproape 40 de ani, a supravietuit cu o dieta bazata pe plante, cum ar fi lingzhi, boabe de goji, ginseng salbatic, el si gotu wu alunge kola si vin de orez.

In 1749, la varsta de 71 de ani, el s-a alaturat armatelor chineze ca profesor de arte martiale. Li a fost declarat a fi o figura foarte iubita in comunitatea sa, s-a insurat de 23 de ori si a fost tata la peste 200 de copii.

In conformitate cu povestile generala acceptate a spuse in provincia lui, el a fost capabil sa citeasca si sa scrie ca un copil, si de ziua lui a calatorit in Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam si Manciuria pentru colectarea ierburi. In prima suta de ani a a avut aceasta ocupatie.

Apoi el a trecut la vanzarea de ierburi adunate de altii. El a vandut Lingzhi, boabe de goji, ginseng salbatic, el shou wu si gotu kola, impreuna cu alte plante medicinale din China, si a trait cu o dieta bazata pe acese plante si vin de orez.

Acest barbat de 256 de ani nu a fost singura persoana

Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, el a intalnit odata un barbat in varsta de 500 de ani, chiar si mai in varsta, care l-a invatat exercitii de Qigong si recomandari dietetice care l-ar ajuta in prelungirea duratei de viata cu proportii supraomenesti. In afara de Qigong si o dieta bogata in plante, ce altceva putem invata de la acest maestru al longevitatii?

Ce zici de asta: Pe patul sau de moarte, faimosul Li a spus: “Am facut tot ce am de facut in aceasta lume”. Ar putea parea pasnice ultimele cuvinte ale sale, de asemenea, aluzie la una dintre cele mai mari secrete pentru o viata lunga si prospera? Este interesant de remarcat faptul ca in Occident, suntem de multe ori invatati sa credem ca imbatranirea este ceva ce trebuie sa fie “batut” cu dispozitive de inalta tehnologie in infrarosu si arta medicatiei.

Secretul sau pentru o viata lunga si sanatoasa

Li a fost intrebat de secretul lui pentru longevitate. Acesta a fost raspunsul lui: “. Pastrati o inima linistita, stati ca o broasca testoasa, plimbati sprinten ca un porumbel si dormiti ca un caine” Acestea au fost sfaturile Li a date lei Wu Pei-fu, dictator militar, care a luat lui Li casa pentru a afla secretul vietii extrem de lungi.

Li a sustinut ca un interior calm si linistea sufleteasca, combinate cu tehnici de respiratie au fost secretele longevitatii uimitoare. Evident, dieta lui ar fi jucat un rol important.

De ce este atat de greu de crezut?

Cum durata medie de viata pentru lumea occidentala in prezent este intre 70-85 ani, gandul ca cineva care traieste o varsta de peste 100 de ani pare destul de lung. Gandul ca cineva care traieste peste 200 de ani pare extrem de suspect. Dar de ce sa nu credem ca oamenii pot trai atat de mult?

Trebuie sa tinem cont de faptul ca unii oameni in aceasta lume nu traiesc un stil de viata modern, ei nu trebuie sa se confrunte cu stresul datoriei, ei nu respira aer poluat si fac sport mod regulat. Ei nu mananca zaharuri rafinate sau faina, sau orice alimente care au avut pesticide pulverizate pe ele. Ei nu traiesc cu o alimentatie plina cu elemente nocive.

Ei nu mananca carne grasa, deserturi zaharoase, si alimente modificate genetic. Fara antibiotice. Fara alcool si fara tutun. Dietele lor nu numai ca exclude alimentele nedorite pe care le folosim atat de des, ei includ, plante aromatice si super-alimente care sunt ca steroizi pentru organele noastre si sistemul imunitar.

De asemenea, acestia isi petrec timpul liber in natura, practicarea tehnicilor de respiratie si meditarea care s-a dovedit ca imbunatatesc sanatatea mintala, fizica si emotionala. Ei traiesc o viata simpla, pentru a avea somn adecvat, si petrec o mare parte din timp in natura sub soare.

Atunci cand avem o sansa de a ne relaxa la soare, ne simtim instantaneu reimprospatati si numim aceasta o “vacanta”. Imaginati-va cum este sa petreci o viata intreaga in munti la soare este o combinatie perfecta sanatatea mentala, spirituala si bunastarea fizica.

Daca toti am face lucrurile pe care le stia ca trebuia sa le facem, am ajunge la varsta de 100 de ani, si ar fi un lucru obisnuit. Dac ne tratam corpul nostru asa cum trebuie, cine stie cat timp am putem trai?

Sursa: http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/

 

(Visited 205 times, 1 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment