Este periculos sa te indragostesti de un barbat narcisist

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 75
 •  
 • 3
 •  
  78
  Shares

Cel mai bine este sa eviti de departe un barbat narcisist, dar daca esti inca prins in relatie si esti indragostit, exista o cale de iesire.

Nu este atat de usor sa te tii departe de omul narcisist, deoarece el te poate manipula, astfel incat sa nu-i poti impotrivi si vei fi indragostit inexorabil. Apoi, pe masura ce timpul trece, iti dai seama ca ceva nu este in regula si ca o relatie sanatoasa nu ar trebui sa arate asa, dar pana atunci esti atat de captivat incat iti este greu sa scapi de el. Persoana narcisista foloseste toate trucurile manipulative pentru a te mentine in relatie, asa ca trebuie sa fii foarte sensibil si sa tai constient toata legatura cu el.

Un barbat narisist este periculos, deoarece nu exista empatie in el

Psihiatrul Judith Orloff , autorul cartii The Empath’s Survival Guide: Life Strategies for Sensitive People , spune ca  omul narcisist este extrem de periculos, deoarece se simte bine in legatura cu modul in care isi poate gestiona mediul in timp ce nu are empatie in general. Persoana narcisista este plina de farmec, grijulie, inteligenta si gaseste intotdeauna o modalitate de a trage oamenii in jurul sau in functie de propriile interese. Si, cu manipularile sale, creeaza un mediu abuziv in care victima in multe cazuri nici macar nu intelege ce i se intampla. Chiar daca reusiti sa va ridicati si sa va despartiti de narcisist, va puteti astepta ca el sa se intoarca in viata voastra in mijlocul juramintelor mari, sa nu renunte cu usurinta. 

Cand te indragostesti de un narcisist, dupa prima perioada scurta de luna de miere, totul va fi despre asta. Nimeni nu poate fi la fel de important pentru el ca el, face tot ce poate pentru a I se inchina si a-i acorda atentie. El este incapabil sa iubeasca neconditionat pe cineva care, potrivit expertului, este cel mai adesea cauzat de un fel de traume din copilarie in el. 

Psihiatrul a compilat cinci intrebari pentru a va ajuta sa verificati daca sunteti intr-o relatie cu un barbat narcisist:

 • Se comporta ca si cum lumea se invarte in jurul tau?
 • Trebuie sa-l lauzi sa te asculte?
 • Aduci intotdeauna subiectul inapoi la el in timpul unei conversatii?
 • Daca nu esti de acord cu el, va deveni fragil?
 • Emotiile sunt aproape de zero, ii este greu sa epatizeze?

Daca raspunsul la cel putin trei intrebari este da, atunci destinul a adus in viata ta un om narcisist.

Cum sa te aperi de un barbat narcisist?

Sfatul doctorului Orloff, in primul rand, este sa nu te indragostesti de un narcisist, dar daca o faci, nu-l lasa sa te zdrobeasca intr-o iluzie capabila de intimitate. Acest sfat este foarte greu de acceptat, de cele mai multe ori nu creierul nostru decide sa fie indragostit, asa ca am prefera sa vedem sfatul celuilalt, planul de razboi, daca doriti sa scapati de un narcisist.

1. Observati manipularea!

De indata ce vrei sa te desparti de barbatul narcisist, te vei afla in fata unei serii intregi de manipulari. Un narcisist poate fi extrem de convingator atunci cand vine vorba de pastrarea victimei sale. Nu te poti desparti decat daca esti foarte ferm cu narcisistul si crezi ferm ca vei fi mai fericit fara el.

2. Stabiliti limite!

Intrucat nu are empatie si nici nu cunoaste dragostea adevarata, este sa spuneti cu fermitate ce doriti. Spune nu, aduna-ti lucrurile si mergi cat mai departe de el.

3. Concentreaza-te pe viitor!

Desi una dintre armele omului narcisist este sa te faca nesigur si sa te convinga ca fara el, apocalipsa te asteapta, nu va exista nicio persoanacare te va iubi in afara lui si vei muri singura. Nu ar trebui sa cazi pentru aceasta manipulare.

Aduti aminte ce lucruri bune te asteapta in viitor cand vei scapa puterea lui. Ca iti poti intalni din nou prietenii, familia in libertate, nu va fi nimeni acasa care sa te tina in teroarea spirituala si in jurul caruia ar trebui sa fii intotdeauna atent pentru ca nu stii niciodata ce te asteapta.

4. Fii bun cu tine!

Este usor sa cadeti in eroarea de a va biciui langa un barbat narcisist, intrucat are toata forta sa te invinovateasca pentru tot se intampla pe lumea asta. Fii bun cu tine, crede ca meriti o viata mult mai buna si vei avea si o relatie pe care o iubesti.

Nu trebuie sa macini de ce te-ai prins in asa o relatie, este important sa inveti lectia, astfel incat data viitoare sa recunosti semnele si sa nu cazi in capcana altui narcisist.

(Visited 165 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 75
 •  
 • 3
 •  
  78
  Shares

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!