Apa oxigenata pentru ciuperca unghiilor – ghid pas cu pas

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 4.130

Ati stiut ca tratamentul cu apa oxigenata pentru ciuperca unghiilor este foarte eficient? Acest lichid are mai multiple utilizari – antiseptice, dezinfectante, oxidant, agent de albire precum este un agent antifungic. Este un prim ajutor antifungic si antiseptic avand proprietati in tratarea eficenta a ciupercii unghiilor. Daca aveti aceasta problema jenanta, incercati sa utilizati acest lichid. Acesta este una dintre cele mai bune moduri de a scapa de aceasta boala.

Utilizare apa oxigenata pentru ciuperca unghiilor

Puteti folosi peroxid de hydrogen (apa oxinata) pentru terapie oxidativa, care este foarte eficient pentru tratarea ciupercii unghiilor. Aceasta metoda presupune folosirea peroxidului (apa oxigenata) prin imbibarea unghiilor infectate si afectate. La cresterea nivelului de oxigen, ciuperca in crestere de pe unghii este distrus, oferindu-va unghii sanatoase din nou.

Pentru acest tratament, urmati acesti pasi:

Cumparati apa oxigenata 3%. Utilizarea a ceva mai puternic decat acesta ar fi daunator si poate deteriora pielea.

Se amesteca cantitati egale de apa oxigenata si apa. Daca utilizati tratamentul pentru unghiile de la picioare, puteti folosi otet in loc de apa.

Introduceti unghiile, care sunt afectate de ciuperca in solutia de peroxid aproximativ 30 de minute in fiecare zi. Faceti acest tratament in fiecare zi, fara esua timp de o luna sau pana cand ciuperca a fost eliminata complet.

Aceasta metoda de tratament functioneaza bine pentru multi, dar este nevoie de o multime de rabdare si timp. Sa scapati de ciuperca de pe unghii nu este usor, asa ca trebuie sa va asigurati ca urmati aceasta procedura in fiecare zi. Daca va scapa chiar si o zi poate face tratamentul mai putin eficace. Daca nu vedeti o imbunatatire folosind aceasta metoda dupa 30 de zile, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru o metoda de tratament mai eficienta.

Este apa oxigenata eficienta in tratarea ciuperca unghiilor?

Tratarea ciupercii pe unghii cu peroxid de hidrogen functioneaza numai atunci cand toate straturile groase de pe suprafata unghiilor, precum si patul unghiilor sunt patrunse cu solutia. Acestea sunt locurile in care ciuperca tinde sa creasca si sa se multiplice, cauzand probleme grave. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa va asigurati ca urmati aceasta procedura in fiecare zi, fara sa esuati. Faptul acesta va asigura faptul ca solutia se impregneaza in unghiile afectate de ciuperca si distruge microbul.

Asa cum am mentionat mai devreme, acest tratament poate lua o multime de timp pentru a fi eficace. Trebuie sa persistati. Multi oameni nu au rabdare sa continue timp de o luna intreaga, mai ales atunci cand nu vad rezultate vizibile. Cu toate acestea, pentru a elimina ciuperca unghiilor in mod eficient, incercati aceasta metoda de tratament cu sarguinta. Dupa o luna sau cam asa ceva, veti incepe sa observati ca unghiile incep sa-si revina.

Cum sa previi ciuperca unghiilor

Ciuperca unghiilor este contagioasa, iar acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa-l tratati imediat. De asemenea, luati masuri de precautie pentru a va asigura ca nu va infectati. Pastrati unghiile scurte si curate, in special unghiile de la picioare. De asemenea, uscati intotdeauna mainile si picioarele bine dupa spalare pentru ca mediul umed poate provoca cresterea ciupercilor.

Puteti utiliza, de asemenea pulberi sau spray-uri antifungice, pentru a preveni ciuperca unghiilor. Acestea vor ajuta in uciderea bacteriilor si a altor organisme care persista in incaltamintele dumneavoastra. Intotdeauna asigurati-va ca sunt usucate complet inainte de a le purta. Daca vedeti semne de crestere a ciupercii la nivelul unghiilor, adresati-va unui medic de specialitate.

In acest articol gasiti mai multe informatiii despre ciuperca unghiilor Ciuperca unghiei (Onicomicoza) – Cauze, simptome, transmitere si tratament

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante