7 lucruri interesante ce trebuie sa stii despre tipul tau de sange!

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 58
 •  
 • 1
 •  
  59
  Shares

Nu toti oamenii cunosc importanta deosebita a tipului de sange si impactul acesteia asupra vietii, asa ca vom prezenta sapte fapte interesante pentru a va ajuta sa aflati mai multe despre sangele care curge prin vene.

Cunoasterea tipului de sange poate salva viata

Este de mare importanta sa cunoasteti tipul de sange, si probabil, il stiti deja. In cazul unui accident, un accident de masina, de exemplu, medicii vor trebui sa actioneze imediat, iar daca nu aveti nu-l stiti, ei nu vor fi in masura sa va ajute.

In plus, in cazul unei transfuzii de sange, daca se efectueaza cu tipul de sange gresit, persoana poate avea foarte mari complicatii, iar viata poate fi in pericol si poate sa duca la deces.

Nevoi nutritionale diferite

Peter J. D’Adamo, un naturopat cu experienta, afirma ca nevoile nutritionale variaza intre diferitele tipuri de sange.

Acest lucru inseamna ca, in timp ce persoanele cu grupa de sange 0 ar trebui sa consume proteine, carne, carne de pasare, peste si legume, deoarece acestea sunt predispuse la probleme de indigestie si de stomac, persoanele cu sange de tip A au un sistem imunitar sensibil, si ar trebui sa manance o multime de fructe citrice , broccoli, usturoi si spanac.

De asemenea, acestea ar trebui sa evite trans acizi grasi, uleiuri vegetale si alcoolul. Pe de alta parte, in cazul tipului de sange AB, oamenii nu dispun de suficient acid gastric, ceea ce inseamna ca acestea ar trebui sa stimuleze productia sa si, prin urmare, permite o buna digestie. Acest lucru poate fi realizat prin consumul de miere si otet de mere.

Verificati-va tipul de sange, daca sunteti in mod constant nervosi, stresati

Persoanele cu grupa de sange 0 sunt mai predispuse la accese de furie, in timp ce cei cu sange de tip A produc cantitati de cortizol crescut, astfel incat acesta creste nivelul de stres. Prin urmare, daca va simtiti nervosi sau stresati tot timpul, poate fi necesar sa verificati tipul de sange.

Tipuri de sange si cancerul

Anumite tipuri de sange sunt legate de aparitia cancerului, in comparatie cu restul. Stiinta a cercetat acest subiect si a ajuns la urmatoarea concluzie dupa cum urmeaza:

Persoanele cu tipul de sange 0 a fost demonstrat ca au cu 20% mai multe sanse de a dezvolta cancer la stomac.

De asemenea, tipul A din sange este asociat cu colesterol LDL.

Tipul de sange afecteaza grasimea de burta

In cazul sangelui de tip A, organismul reactioneaza prost la anumite alimente, cum ar fi crustacee, lactate, carne si, si provoaca balonare, reflux acid, indigestie, si un risc ridicat de diabet. De asemenea, acesti oameni considera ca este cel mai greu sa-si piarda grasimea de pe burta.

Tipul de sange influenteaza personalitatea

Acest fapt a fost cunoscut de mult timp in medicina asiatica. Si anume, tipul de sange afecteaza personalitatea si persoanele cu acelasi tip de sange sunt adesea similare in obiceiurile si trasaturile de personalitate.

Persoanele cu grupa de sange 0 de multe ori sunt anxiosi, dar sunt practici si organizati, iar cei cu tip AB sunt puternici, rationali, si sunt personae optimiste. Persoanele cu grupa de sange B sunt flexibili emotionali, prietenosi, iar cei cu tip A sunt plini de compasiune.

Factorul RH din sange afecteaza fatul

Sangele, in afara de a fi clasificat la aceste 4 categorii, A, B, AB, si 0, este, de asemenea, caracterizat prin factorul Rh, ceea ce determina daca o persoana este Rh pozitiv sau Rh negativ.

Aproape 85% din populatia lumii au Rh pozitiv. In cazul in care doi oameni cu Rh la fel se imperecheaza, nu exista complicatii, dar in cazul in care barbatul are Rh pozitiv si femeia Rh negativ, exista riscuri potentiale pentru copil, care, in unele cazuri rare, pot fi chiar fatale.

Surse:

Patient.info 
The Globe And Mail 
KidsHealth.org 
Two-Week-Body-Tone.com 
Dadamo.com 
Psychologia.com

(Visited 346 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 58
 •  
 • 1
 •  
  59
  Shares

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!