6 lucruri surprinzatoare despre raceala

Exista peste 200 de virusi care cauzeaza raceala

virusuri

Cei mai multi oameni cred ca raceala este cauzata de un singur virus, dar care nu e doar unul. Exista peste 200 de virusuri care cauzeaza simptomele cand ne referim la raceala. Rhinoviruses provoca majoritatea de raceli, dar ele pot fi cauzate de coronavirusuri, enterovirusuri si altele asemenea.

Deoarece exista atat de multe virusuri care cauzeaza aceste simptome, nu poate fi dat niciodata acelasi leac pentru fiecare raceala.

antibioticAntibioticele nu trateaza raceala

Cele mai multe persoane cred ca o cura de antibiotic ii va scapa de raceala. Antibioticele distrug bacteriile dar virusii nu. Racelile sunt cauzate de virusi si daca nu s-au dezvoltat o infectie secundara cauzata de o bacterie, antibioticele nu vor face nimic, cu exceptia de a duce la rezistenta la antibiotice.

Luand antibiotice, atunci cand acestea nu sunt necesare, va ingreuna tratamentul infectiilor viitoare.

Rezistenta la antibiotice este o problema reala, care doar inrautateste. Nu consumati atunci cand nu sunt necesare.

Raceala nu apare brusc ca si gripa

Racelile vin treptat, cu simptome care se agraveaza pe 2-3 zile si apoi incepeti sa va faceti bine. Gripa vine brusc – va face sa va simtiti ca ati fost “lovit de un camion”. Raceala nu se transforma in gripa. Ele sunt cauzate de virusuri diferite si nu se pot transforma in cealalta.

Daca ati avut simptome de raceala pentru mai multe zile sau o saptamana si apoi incepeti sa va simtiti mult mai rau, ar trebui sa luati legatura cu medicul.

Acest lucru ar putea fi un semn ca ati dezvoltat o infectie secundara.

imagesVa puteti raci in orice moment al anului

Desi racelile sunt mai frecvente in timpul lunilor decat iarnile reci, ei circula pe tot parcursul anului. Este absolut posibil sa va raciti in orice luna a anului. Deoarece simptomele cu care va confruntati pot fi similare si cu cele ale unui alte boli sau chiar alergii, nu este intotdeauna usor sa va dati seama din ce cauza va simtiti rau.

Vremea rece nu produce raceala (sau gripa)

Raceala poate aparea in orice moment al anului, vremea rece nu este un motiv. Exista unele dovezi ca virusurile care cauzeaza raceala si gripa poate circula mai usor in timpul lunilor reci, cand aerul este mai uscat.

Racelile sunt cauzate de virusi nu de vreme.

Majoritatea ’’curelor utile’’ sunt minciuni

Tuturor le place sa imparta sfaturi cu cure eficiente. Din pacate, multe dintre sfaturi “utile”, care sunt raspandite cu privire la modul de a imbunatati sanatatea si vindecarea de gripa sunt complet nejustificate. Doar pentru ca cineva posteaza on-line, nu spune adevarul.

Ne pare rau, oameni scortisoara, mierea, ceapa taiata  nu sunt miracole.

(Visited 214 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Tuse persistenta (cronica) – Ca... Tuse persistenta sau cronica este o tuse care persista mai mult de opt saptamani. La copii, poate dura mai mult de patru saptamani. Tusea persistenta, in general afecteaza aproximativ 10-20% dintre adulti.     Tusea este raspunsul organismului la iritarea tractuui respirator, incluzand faringe si plamanii. Aceasta este declansata de modificarile mecanice si inflamatorii aduse [...]
  • Bronsita: Este contagioasa, cauze, si... Bronsita este o boala respiratorie care poate fi contagioasa si provoaca tuse, dificultati de respiratie si posibila respiratie suieratoare. Raspunsul la intrebarea daca bronsita este contagioasa depinde de tipul de bronsita pe care o are o persoana. Infectiile respiratorii bacteriene sau virale care provoaca bronsita acuta inseamna ca acest tip de bronsita este contagioasa. Cu [...]
  • Dureri de cap sinusale (Rinosinuzita)... Dureri de cap sinusale sunt un tip de durere intensa si constanta. Rinosinuzita este termenul medical folosit pentru durerea de cap sinusala, care este o inflamatie a sinusurilor paranasale si a cavitatii nazale. O durere de cap sinusala este un termen care a confundat medici si cercetatori. De cele mai multe ori, cei care prezinta [...]
  • Infectia renala in timpul sarcinii – ... Femeile, in general, prezinta un risc mai mare de a dezvolta infectia renala decat barbatii. Acest lucru se datoreaza anatomiei femeilor prin faptul ca uretra lor este mai scurta si mai aproape de anus si organele genitale, ceea ce face usor pentru bacterii sa intre si sa se raspandeasca in tractul urinar. Sensibilitatea femeilor la [...]
  • Umflarea ganglionilor limfatici occip... Ganglionii limfatici occipitali fac parte din sistemul limfatic si se gasesc in partea din spate a capului. Deoarece ganglionii limfatici ajuta la mentinerea sanatatii corpului, ele pot deveni umflati daca aveti o boala sau o infectie. Ganglionii limfatici occipitali din partea superioara a gatului se pot umfla, de asemenea, daca aveti o infectie virala sau [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole