6 lucruri surprinzatoare despre raceala

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Exista peste 200 de virusi care cauzeaza raceala

Cei mai multi oameni cred ca raceala este cauzata de un singur virus, dar care nu e doar unul. Exista peste 200 de virusuri care cauzeaza simptomele cand ne referim la raceala. Rhinoviruses provoca majoritatea de raceli, dar ele pot fi cauzate de coronavirusuri, enterovirusuri si altele asemenea.

Deoarece exista atat de multe virusuri care cauzeaza aceste simptome, nu poate fi dat niciodata acelasi leac pentru fiecare raceala.

Antibioticele nu trateaza raceala

Cele mai multe persoane cred ca o cura de antibiotic ii va scapa de raceala. Antibioticele distrug bacteriile dar virusii nu. Racelile sunt cauzate de virusi si daca nu s-au dezvoltat o infectie secundara cauzata de o bacterie, antibioticele nu vor face nimic, cu exceptia de a duce la rezistenta la antibiotice.

Luand antibiotice, atunci cand acestea nu sunt necesare, va ingreuna tratamentul infectiilor viitoare.

Rezistenta la antibiotice este o problema reala, care doar inrautateste. Nu consumati atunci cand nu sunt necesare.

Raceala nu apare brusc ca si gripa

Racelile vin treptat, cu simptome care se agraveaza pe 2-3 zile si apoi incepeti sa va faceti bine. Gripa vine brusc – va face sa va simtiti ca ati fost “lovit de un camion”. Raceala nu se transforma in gripa. Ele sunt cauzate de virusuri diferite si nu se pot transforma in cealalta.

Daca ati avut simptome de raceala pentru mai multe zile sau o saptamana si apoi incepeti sa va simtiti mult mai rau, ar trebui sa luati legatura cu medicul.

Acest lucru ar putea fi un semn ca ati dezvoltat o infectie secundara.

Va puteti raci in orice moment al anului

Desi racelile sunt mai frecvente in timpul lunilor decat iarnile reci, ei circula pe tot parcursul anului. Este absolut posibil sa va raciti in orice luna a anului. Deoarece simptomele cu care va confruntati pot fi similare si cu cele ale unui alte boli sau chiar alergii, nu este intotdeauna usor sa va dati seama din ce cauza va simtiti rau.

Vremea rece nu produce raceala (sau gripa)

Raceala poate aparea in orice moment al anului, vremea rece nu este un motiv. Exista unele dovezi ca virusurile care cauzeaza raceala si gripa poate circula mai usor in timpul lunilor reci, cand aerul este mai uscat.

Racelile sunt cauzate de virusi nu de vreme.

Majoritatea ’’curelor utile’’ sunt minciuni

Tuturor le place sa imparta sfaturi cu cure eficiente. Din pacate, multe dintre sfaturi “utile”, care sunt raspandite cu privire la modul de a imbunatati sanatatea si vindecarea de gripa sunt complet nejustificate. Doar pentru ca cineva posteaza on-line, nu spune adevarul.

Ne pare rau, oameni scortisoara, mierea, ceapa taiata  nu sunt miracole.

(Visited 516 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!