5 semne ca incaltamintele de alergare trebuiesc inlocuite

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 0

Alergarea cu incaltaminte vechi sau uzati pot duce la leziuni. De-a lungul timpului, incaltamintele pierde din calitatile de functionare, cum ar fi absortia la soc, amortizare, stabilitate. Cand incaltamintele sunt uzate, creste stresul si impactul pe picioar si articulatii, care pot cauza leziuni excesive. Unul dintre cele mai bune lucruri care le puteti face pentru a preveni leziunile in timpul alergarii este de a inlocui pantofii la momentul potrivit. Iata cum stii ca ai nevoie de o pereche noi:

arata_img
1. Kilometri parcursi

Regula spune ca dupa apoximativ 450 – 550 de km alergati, incaltamintele trebuiesc schimbatein functie de stilul de alergare, greutatea corporala, si suprafata pe care se alearga. Daca alergati pe terenuri accidentale va trebui sa va schimbati repede incaltamintea decat daca alergati la banda.

2. Aveti dureri

Daca simtiti oboseala musculara, dureru la fluierul piciorului, sau dureri la articulatii, in special la genunchi – este probabil ca nivelul de amortizare al incaltamintelor este scazut. Cand simtiti dureri la ambii ambii genunchi, de exemplu este indicat o achizitie noua de incaltaminte.

3. Nu sunt fermi

Daca tineti in mana incaltamitele pentru alergare tinand de capete si-puteti rasucu inseamna ca si-au pierdut din fermitate.  Un pantof vechi sau unul care nu are suport adecvat se va rasuci usor.

4.Talpile sunt uzate

Un semn bun ca  incaltamintele de alergare trebuiesc schimbate este in cazul in care talpa este uzata. Puneti o mana in pantof si apasati pe talpa cu cealalta mana. Daca prin presare simtiti degetele intre ele, atunci pantofii sunt uzati.

5. Miros urat, chiar si dupa spalare

In caz ca mirosul neplacut ramane si dupa ce ii scoatei din masina de spalat, atunci cu siguranta e cazul sa mergeti la cumparaturi.

Sursa: http://www.about.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante