5 beneficii pentru sanatate ale ridichilor pe care nu le-ati stiut

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ridichiile au un gust usor piperat, si se adauga in salate si sandwich-uri. Cu toate acestea, cei mai multi oameni nu stiu ca ridichile sunt apreciate pentru continutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar si pentru continutul de vitamina B6, care mentin corpul sanatos si puternic.

radishes

Iata cinci motive pentru care sa mancati ridichi.

1. Previn pietrele la rinichi
Cercetarile au aratat ca adaugarea de ridichilor in diete creste excretia de oxalat de calciu. Acest lucru ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.

2. Imbunatateste digestia
Substantele chimice pe baza de sulf din ridichi cresc fluxul de bila, care ajuta la mentinerea unui ficat sanatos, vezica biliara si imbunatateste digestia.

3. Tratament pentru vitiligo
Ridichile sunt adesea folosite pentru tratarea vitiligo – caracterizata prin depigmentarea pielii care determina pete albe. In acest scop, se face o pasta care aplica pe petele albe prin macinarea semintelor de ridichi cu otet. Acest lucru ajuta la regenerarea melaninei pierdute in piele.

4. Trateaza tulburarile respiratorii
Sucul de ridiche a fost cunoscut pentru a tratarea problemelor ale sinusurilor, astm, bronsita si alte tulburari respiratorii in medicina traditionala. Aroma intepatoare de la ridichi stimuleaza membrana mucoasei si ajuta la curatarea congestiilor. Vitamina C, din ridichi intareste sistemul imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor respiratorii.

5. Combat hipertensiunea
Avand un continut ridicat in potasiu, ridichile reduc tensiunea arteriala si ajuta in tratarea hipertensiunii arteriale.

Sursa: http://www.zliving.com/

(Visited 108 times, 1 visits today)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Related posts

Leave a Comment