5 beneficii pentru sanatate ale ridichilor

  • 119
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    119
    Shares

Ridichiile au un gust usor piperat, si se adauga in salate si sandwich-uri. Cu toate acestea, cei mai multi oameni nu stiu ca ridichile sunt apreciate pentru continutul lor ridicat de vitamina C, acid folic si potasiu, dar si pentru continutul de vitamina B6, care mentin corpul sanatos si puternic.

Iata cinci motive pentru care sa mancati ridichi.

Previn pietrele la rinichi

Cercetarile au aratat ca adaugarea ridichilor la mancare creste excretia de oxalat de calciu. Acest lucru ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi.

Imbunatateste digestia

Substantele chimice pe baza de sulf din ridichi cresc fluxul de bila, care ajuta la mentinerea unui ficat sanatos, vezica biliara si imbunatateste digestia.

Tratament pentru vitiligo

Ridichile sunt adesea folosite pentru tratarea vitiligo – caracterizata prin depigmentarea pielii care determina pete albe. In acest scop, se face o pasta care aplica pe petele albe prin macinarea semintelor de ridichi cu otet. Acest lucru ajuta la regenerarea melaninei pierdute in piele.

Trateaza tulburarile respiratorii

Sucul de ridiche este cunoscut pentru a tratarea problemelor ale sinusurilor, astm, bronsita si alte tulburari respiratorii in medicina traditionala. Aroma intepatoare de la ridichi stimuleaza membrana mucoasei si ajuta la curatarea congestiilor. Vitamina C, din ridichi intareste sistemul imunitar pentru a lupta impotriva infectiilor respiratorii.

Combat hipertensiunea

Avand un continut ridicat in potasiu, ridichile reduc tensiunea arteriala si ajuta in tratarea hipertensiunii arteriale.

Sursa: http://www.zliving.com/

(Visited 205 times, 1 visits today)

  • 119
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    119
    Shares

Related posts

Leave a Comment