4 inlocuitori sanatosi ai zaharului

Citeste

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
Vizualizari 3

Excesul de zahar procesat in dieta poate cauza probleme de sanatate si, desigur, sa contribuie in mod semnificativ la obezitate .

Daca incercati sa reduceti zaharul si caloriile din dieta, s-ar putea sa fiti in cautarea unor inlocuitori de zahar.

Inlocuirea zaharului poate fi o alegere sanatoasa pentru oricine doreste sa elimine zaharul rafinat si caloriile – acest lucru include si persoanele cu diabet zaharat .

In continuare gasiti cateva alternative sanatoase si naturale pentru zahar.

Miere

Mierea este prima pe lista altenative zahar. Aceasta dulceata naturala, are multe beneficii pozitive pentru sanatate si este o sursa de indulcire complet naturala, neprelucrata.

Ea are proprietati antibacteriene si este o sursa de antioxidanti derivate din polen recoltat de albine.

Folositi miere in loc de zahar rafinat in ceai sau desert.

Stevia

Stevia nu are calorii si nici un impact glicemic facandu-l potrivit pentru diabetici. Este de aproximativ 100 de ori mai dulce decat zaharul.

Stevia este singurul indulcitor fara calorii disponibil in prezent, avand in vedere riscurile pentru sanatate asociate cu indulcitori artificiali. Stevia poate fi folosit intr-o varietate de deserturi, precum si ceai si cafea.

Cititi si Xylitol sau stevie

Sirop din esenta de artar

Siropul de artar contine mici cantitati de calciu si zinc si o cantitate semnificativa de riboflavina. Riboflavina este esentiala pentru a va ajuta sa obtineti energie din alimentele consumate, si are, de asemenea, functii antioxidante.

Acesta poate fi utilizat in locul zaharului in cele mai multe prajituri, dar pentru ca este lichid, va trebui sa reducati alte lichide cu aproximativ un sfert.

Melasa

Acestea sunt produse secundare obtinute din prelucrarea trestiei de zahar si de sfecla de zahar in zahar de masa. Melasa este, probabil, cel mai benefic si este o sursa buna de fier si calciu.

Acesta poate fi digerat mai lent, ceea ce ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange. Aveti posibilitatea sa utilizati melasa in deserturi si prajituri ca alternative zahar.

Sursa: http://www.mindbodygreen.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Psihic

Articole relevante