Ultima actualizare 2024-02-19 de admin
Diabetul este o boala teribila si in ultimii ani, este in crestere. Pentru cei care nu stiu diabetul inseamna un nivel ridicat de zahar in sange pentru o perioada mai lunga de timp. Mai mult decat atat, toata lumea ar trebui sa-si faca griji cu privire la un nivel ridicat de zahar in sange, nu doar cei diagnosticati cu diabet zaharat. Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca aveti nivelul de zahar in sange ridicat pentru o perioada indelungata de timp, poate duce la diabet. Cand vine vorba de zahar nu inseamna doar bomboane, sucuri si prajituri, care produc niveluri mai ridicate de zahar in sange. Despre diabet gasiti mai multe informatii aici Diabet zaharat de tip 2: Semne de avertizare si pasi eficienti pentru prevenirea acestuia
Cauze nivel ridicat de zahar in sange
- Stresul
- Alimentatie neadegvata
- Anumite boli
- Lipsa de miscare fizica regulata
- Utilizarea anumitor medicamente
Simptome glicemia crescuta
- Sete mai mare decat in mod normal
- Gura uscata
- Probleme de stomac
- Infectii recurente
- Vindecarea lenta a taieturii si a ranii
- Foame constanta
- Dificultati de concentrare
- Piele uscata si mancarimi
- Urinare frecventa si urinare in timpul noptii
- Vedere neclara
- Probleme nervoase
- Impotenta
- Oboseala de zi cu zi sau oboseala extrema
- Crestere in greutate in exces, grasime abdominala
Lista de produse alimentare cu indice glicemic (IG)
Indicele glicemic, masoara modul in care un aliment ridica nivelul de zahar in sange. O alimentatie cu un IG ridicat creste nivelul de glucoza in sange, mai mult decat o hrana cu un IG mediu sau scazut. Se utilizeaza o scala de la 0 la 100. Cu cat este mai mare IG, cu atat creste mai mult nivelul de glucoza. Glucoza pura are un IG de 100. Alimentele cu indice glicemic scazut au numeroase avantaje si acestea sunt foarte bune pentru controlul greutatii.
Prin urmare, prin prevenirea de nivel ridicat de zahar in sange, aveti grija de sanatate si veti echilibra greutatea. In continuare puteti consulta o lista de produse alimentare cu indicele glicemic scazut:
- 1 ou-0
- 1 cana Humus – 6
- ½ grapefruit mare – 25
- 1 cana nuci – 15
- 1 ceapa galbena – 10
- 1 cirese – 22
- 1 broccoli – 10
- 1 cana de iaurt (fara adaos de zahar) – 23
- 1 cana de fasole – 31
- 1 cana rinichi – 34
- 1 mar mediu – 38
- 100 ml Suc de rosii – 38
- 1 portie struguri verzi – 46
- 100 ml suc de ananas – 46
- 1 morcov mare – 47
- 1 portocala medie – 48
- 1 banana mare – 52
- 1 cana de mazare – 54
Alimentele cu IG scazut se situeaza la o scala intre 0 si 54.
Alimentele cu indice glicemic ridicat in mod rezonabil (mediu), ar trebui sa fie consumate cu grija. Scala acestor alimente este intre 55 si 69.
- 1 cana de orez brun – 55
- 1 lingura de miere – 55
- 1 cana fulgi de ovaz – 58
- 1 portie macaroane cu branza – 64
- 1 cana de orez alb – 64
- 1 felie de paine alba – 70
- 2 cesti de floricele de porumb – 72
- 1 gogoasa – 76
- 1 cartof mediu copt – 85
- fulgi de porumb – 92
- 50 de grame de glucoza – 100
Alimentele cu indice glicemic ridicat ar trebui sa fie evitate si consumate cu precautie sau chiar sa fie eliminate complet din regim. Scara este cuprinsa intre 70 si 100.
Sursa: http://healthyforlonglife.com/