Vitamina minune ce opreste dezvoltarea cancerului

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
  •  
  •  
  •  
  •  

Un studiu recent a aratat ca vitamina D, creata in organism dupa expunerea la soare, ne protejeaza de cancerul colorectal, de san, si cancerul de prostata. In ziua de azi, cancerul este una dintre cele mai grave probleme de sanatate care provoaca moartea in intreaga lume.

Legatura dintre vitamina D si cancer a fost gasit de catre Dr. Cedric F. Garland de la Universitatea din California, San Diego, Moores Cancer Center.

Multiple studii au confirmat ca vitamina D previne cancerul, prin dezactivarea cresterii celulelor canceroase, stimularea diferentierii celulare, impiedicand productia vaselor de sange in tumori si inducerea apoptozei.

Journal of Cancer a raportat concluzia care a declarat ca 4000 UI / zi de vitamina D3 poate inhiba dezvoltarea cancerului, masurata prin biomarker principal 25-hidroxicolecalciferol [(OH) D].

Vitamina d si cancerul

Cuprins

Cancer de prostata

Conform unui alt studiu realizat de Universitatea Northwestern Feinberg Scoala de Medicina, vitamina D are potentialul de a reduce riscul de dezvoltare a cancerului de prostata, deoarece inhiba proliferarea si diferentierea celulelor maligne.

Adam Murphy, care este autorul principal si asistent profesor de Urologie de la Universitatea Northwestern a afirmat: “Daca adaugati celulele cancerului de prostata intr-un vas cu vitamina D, opreste dezvoltare si acestea devin mai putin invazive, astfel scade foarte mult posibilitatea de apoptoza. Cercetarile noastre au dovedit ca persoanele care nu sunt afectate de cancerul de prostata au niveluri mai mari de vitamina D, decat pacientii cu cancer de prostata “.

Aceasta vitamina previne artrita reumatoida, diferite tipuri de cancer, si intareste oasele. Conform unor studii, suplimentele cu vitamina D3 sunt eficiente in prevenirea dezvoltarii cancerului.

Cancer mamar

S-a constatat, de asemenea ca cantitatile corespunzatoare de vitamina D reduc semnificativ mortalitatea cauzata de cancer de san cu 44%. Pe de alta parte, femeile cu un nivel redus de vitamina D au un risc crescut de 94% de metastaze in curs de dezvoltare, precum si riscul de deces, chiar cu 73% mai mari decat cele cu niveluri adecvate de aceasta vitamina.

Primul autor Sharif B, Mohr, MD, de la Naval Centrul de Sanatate de Cercetare in San Diego, spune: “Medicii trebuie sa inteleaga cat de important este un nivelul optim de vitamina D din ser (40-60 ng / ml) pentru prevenirea cancerului. Ei ar trebui sa-si incurajeze pacientii sa controleze nivelul de vitamina D in mod regulat, mai ales in timpul iernii, ceea ce le va permite sa pastreze nivelurile lor de vitamina D in conditii normale. ” El a adaugat ca, in cazul cancerului de san, nivelurile de vitamina D pot fi crescute pana la 80 ng / ml.

Riscul de cancer de san este extrem de crescut in cazul unor niveluri scazute de vitamina D, si poate, de asemenea, duce la tumori agresive si consecinte fatale.

Alte tipuri de cancer

Combinatia de vitamina D si calciu scade riscul de toate tipurile de cancer la femei in postmenopauza cu 77%.

Cedric F. Garland, DrPH, de la Departamentul de Familie si Medicina Preventiva de la Universitatea din California, San Diego, explica acest lucru dupa cum urmeaza: “Aceste vitamine produc E-caderina, o substanta care dezactiveaza penetrarea celulelor canceroase in organe si tesuturi ale corpului uman.

Celulele care se multiplica mai rapid pot crea cellule canceroase, care se pot infiltra prin mucoasa bazala. In cazul in care organismul nu dispune de vitamina D pentru mai mult timp, celulele vor dezvolta, metastazeaza la creier, oase si plamani si in cele din urma provoca moartea. “

Vitamina D

Exista doua tipuri de vitamina D: vitamina D2 (ergocalciferol) si vitamina D3 (colecalciferol), primul produs de plante, in timp ce acesta din urma este produsa in organism, in rinichi si ficat, datorita expunerii la soare.

D3 este vitala pentru absorbtia calciului in intestin si ajuta sanatatea oaselor si a dintilor. Este, de asemenea, necesara pentru functia imuna, cresterea celulara, pentru a calma inflamatia, pentru functia neuromusculara adecvata si functiei imune, pentru tratamentul diabetului zaharat, boli de inima, si dureri cronice.

Din moment ce corpul nostru produce vitamina D ca urmare a expunerii la soare, cantitatea optima a acesteia nu este determinat cu siguranta. Prin urmare, doza necesara de suplimente este determinata in functie de varsta, sex, etnie si zona de viata.

Institutul de Medicina a determinat cantitatea recomandata de vitamina D pentru a fi 600IU pentru adulti sanatosi si 800IU pentru persoanele in varsta de peste 70 de ani.

Potrivit expertilor, in cazul tratamentelor de cancer, dozele cresc, pana la 4000-10.000IU pe o baza de zi cu zi, dar pot afecta grav sanatatea oamenilor, in special rinichii si inima.

Prin urmare, ar trebui sa se consulte cu un medic cu experienta, naturopat sau oncolog despre doza adecvata de vitamina D pentru tratarea problemelor grave de sanatate.

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com/

(Visited 109 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!