Test de sarcina pozitiv: Cand si peste cat timp dupa implantare

 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares

Un test de sarcina poate sa arate un rezultat pozitiv la cateva zile dupa aparitia implantului. Majoritatea femeilor care doresc sa ramana gravide sunt foarte dornice sa ia un test de sarcina la domiciliu pentru a vedea daca rezultatul este pozitiv. In functie de corpul dumneavoastra si de nivelurile hormonului hCG, sarcina timpurie poate fi detectata printr-un test de sange, imediat dupa 3-4 zile de la implantare. De obicei, un test de sarcina cu urina dureaza cateva zile mai mult pentru a detecta o sarcina si poate prezenta un rezultat pozitiv imediat dupa 5-7 zile de la implantare.

 

Chiar daca rezultatul testului de sarcina la domiciliu este negativ, nu inseamna neaparat ca nu sunteti insarcinata. Cat de curand poate fi detectata o sarcina timpurie depinde de nivelurile hormonului numit gonadotropina corionica umana (hCG). Acest hormon este produs in timpul sarcinii. Testele de sarcina pentru sange si urina verifica nivelurile ridicate de hCG care incep sa creasca imediat dupa implantare. Un test de sarcina pozitiv la urina va indica ca sunteti gravida si trebuie sa vizitati medicul dumneavoastra pentru testele de sange hCG.

 

Cele mai multe kituri de testare a sarcinii cu urina la domiciliu va recomanda sa asteptati pana in prima zi a menstruatiei pierdute inainte de a lua testul. Acest lucru este atunci cand nivelurile de hCG vor fi de obicei suficient de mari pentru majoritatea kiturilor de testare a sarcinii pentru a arata un rezultat pozitiv al sarcinii daca ati conceput. Cu toate acestea, unele kituri de testare a sarcinii cu urina sunt mai sensibile si pot fi capabile sa arate un rezultat pozitiv si sa detecteze sarcina timpurie destul de curand dupa implantare.

 

Daca ati asteptat deja cateva zile dupa perioada de asteptare, si ati efectuat un test de sarcina si este inca negativa, este posibil sa nu fiti insarcinata.

 

 

 

 

Poate doriti sa luati un test de sarcina, dar probabil ca aveti intrebari, cum ar fi: Cat timp dupa implantare pot sa testez? Cat timp trebuie sa astept dupa o perioada ratata inainte sa iau un test? In acest articol, veti afla cat de devreme puteti detecta sarcina folosind kituri de testare la domiciliu. Veti afla, de asemenea, despre celelalte semne timpurii ale sarcinii, care va pot ajuta sa determinati daca a avut loc implantarea.

 

Cat timp dupa implantare trebuie sa luati un test de sarcina

 

Cat de devreme puteti efectua un test de sarcina depinde de o serie de factori, cum ar fi sensibilitatea testului de sarcina la domiciliu, nivelurile de gonadotropina corionica umana (hCG) in corpul dumneavoastra si regularitatea ciclului menstrual.

 

Un test de sarcina poate deveni pozitiv numai cand un ovul este fertilizat dupa ovulatie. Potrivit American Pregnancy Association, ovulatia se intampla intre 11 si 21 de zile de la inceputul ultimei manstruatii. La ovulatie, un ou este eliberat si traieste timp de pana la 24 de ore in tuburile uterine care asteapta un spermatozoid care traieste suficient de mult pentru a o fertiliza. Unele semne ale ovulatiei includ scurgerea, crampe abdominale usoare.

 

Cand oul fertilizat se ataseaza de peretele uterului, apare implantarea . Imediat ce se intampla implantarea, corpul produce hCG si hormonul de sarcina poate fi detectat intr-un test de sarcina. In acelasi timp, este posibil sa aveti si alte semne de implantare, cum ar fi sangerare usoara, care dureaza o zi sau doua, crampe usoare, sanii sensibili si o nevoie crescuta de pipi.

 

Dupa implantare trebuie sa efectuati un test de sarcina pentru a verifica daca este pozitiv sau nu. Acesta depinde de sensibilitatea testului de sarcina efectuat. Cele doua tipuri de teste de sarcina pentru verificarea sarcinii timpurii sunt:

 

Kituri de testare a sarcinii hCG pentru urina pe care le utilizati acasa si prezinta un marcaj pentru a indica un test de sarcina pozitiv sau un rezultat negativ al testului.

Teste de sange pentru sarcina la cabinetul medicului pentru a verifica hCG in serul de sange pentru a detecta o sarcina.

 

Testul urinar hCG – cand este pozitiv dupa implantare?

 

Unele dintre cele mai sensibile kituri de testare a sarcinii pentru urina pot detecta sarcina timpurie in mai putin de o saptamana dupa implantare. European Society of Human Reproduction and Embryology, a constatat ca kiturile de testare a sarcinii urinare vor prezenta, de obicei, un rezultat pozitiv la 3-4 zile dupa implantare. La 7 zile (perioada de asteptare) 98% din kiturile de testare a sarcinii vor fi pozitive.

 

Seturile de testare a sarcinii in urina au o sensibilitate la hCG de 25 mlU / ml (sensibilitate de 25 de unitati pe litru). American Pregnancy Association spune ca nivelul de peste 25 mIU / ml in urina indica sarcina.

 

Nivelurile hCG sunt detectabile la cateva zile dupa implantare. De exemplu, un raport publicat intr-un jurnal medical german a spus ca kiturile sensibile de testare a sarcinii pot detecta hCG mai devreme de 4 zile sau chiar 10 zile inainte de urmatoarea menstruatie.

 

Potrivit Dr. Nivin Todd pe WebMD, implantarea are loc la 3-4 zile dupa ce oul este fertilizat. Acest lucru poate duce la sangerare prin implantare, care poate fi unul dintre primele semne de sarcina. Dr. Todd spune ca nivelurile hCG vor aparea in cele mai multe teste de urina mai devreme de 7 zile inainte de a va astepta urmatoarea menstruatie.

 

Uneori, testele de sarcina la urina dau rezultate “false-negative” deoarece inca nu a fost detectat suficient hormon hCG. Acest lucru inseamna este posibil sa fiti insarcinata, chiar daca testul de sarcina este negativ. Cu toate acestea, in cateva zile, testul de sarcina va deveni pozitiv la femei daca are loc implantarea.

 

Puteti testa daca sunteti gravida utilizand un test de sarcina la urina cu o saptamana inainte de a va veni menstruatia urmatoare. Chiar daca rezultatele sunt negative, nu trebuie sa pierdeti speranta. Luati un alt test de sarcina in urina dupa 5-7 zile pentru a vedea daca devine pozitiv. Conform testelor de laborator online, daca sunteti gravida, un test de sarcina prematur pozitiv in urina va fi fiabil la 10 zile dupa perioada menstruala ratata.

 

Nivelul hCG de sange si testul de sarcina timpuriu

 

Un test de sange pentru sarcina va fi pozitiv cu 2 sau 3 zile inainte de un test de sarcina la urina. Testele de sange pentru sarcina verifica nivelurile hormonului hCG si sunt mai precise decat testele de sarcina in urina, deoarece pot arata nivelurile exacte ale hCG.

 

Medicii folosesc, de asemenea, niveluri de hCG pentru a determina de cate saptamani sunteti gravida si pentru a monitoriza starea de sanatate in timpul sarcinii.

 

Un test de sarcina in sange va deveni pozitiv foarte curand dupa implantare. Potrivit dr. Melissa Conrad Stöppler, pe baza raportului medicalNet, rezultatul pozitiv al sarcinii de sange poate sa apara cu o saptamana dupa conceptie. Deoarece implantarea are loc la 3-4 zile dupa conceptie, s-ar putea sa obtineti rezultatele testului de sange la inceputul sarcinii, care sunt de obicei pozitive in 3 sau 4 zile dupa implantare.

 

In cazuri foarte rare, este posibil sa aveti un rezultat “fals pozitiv” al testului de sarcina. Dr. Stöppler spune ca medicamentele, tumorile sau alte conditii pot aparea ca un test pozitiv de sarcina atunci cand nu exista, de fapt, sarcina.

 

Testul de sarcina imediat dupa implantare – cat de precis este?

 

Un test de sarcina pozitiv este aproape sigur corect si este de obicei foarte precis. Totusi, intotdeauna trebuie sa urmati corect instructiunile testului de sarcina la domiciliu.

 

Medicii de la National Health Service spun ca daca rezultatele testului de sarcina sunt pozitive, probabil ca sunteti gravida. Cu toate acestea, un rezultat negativ al testului este mai putin precis si nu este neaparat un indicator ca nu sunteti insarcinata. Uneori, luarea testului de sarcina prea devreme dupa implantare nu permite dezvoltarea unor niveluri suficient de ridicate de hormon hCG.

 

Testele de sarcina pot prezenta un rezultat pozitiv atunci cand concentratia hormonului de sarcina (hCG) este suficient de mare pentru a fi detectata intr-un test de sange sau o proba de urina.

 

Potrivit dr. Traci Johnson pe WebMD, exista 6 factori care pot afecta cat de precis este un test de sarcina imediat dupa implantare. Unele dintre acestea sunt:

Cand a fost testat urina

De obicei, este recomandat sa luati primul test de dimineata. Acest lucru se datoreaza faptului ca concentratia de hCG va fi mai mare si va face ca rezultatul sarcinii pozitive sa fie mai probabil.

Cand ovulati 

Ciclul menstrual al fiecarei femei este diferit si ovulatia nu se poate intampla intotdeauna exact cand este planificat. Desi timpul mediu al ovulatiei este la jumatatea ciclului, corpul dumneavoastra poate elibera un ou cat mai curand in ziua 11 a ciclului dumneavoastra si pana in ziua 21.

Cand se intampla implantarea

Poate fi dificil sa stii exact cand se intampla implantarea. Fertilizarea unui ovul dureaza intre 6 si 12 zile dupa ovulatie pentru a se implanta in mucoasa uterina.

Cat de repede dupa implantare faceti testul

Trebuie sa existe o concentratie suficienta de hCG pentru un rezultat pozitiv al testului de sarcina. S-ar putea sa dureze timp pentru ca rezultatele testelor de sarcina sa devina pozitive daca ati conceput cu succes.

Sensibilitatea testului de sarcina

Medicii de la Clinica Mayo spun ca unele teste a sarcinii sunt mai sensibile decat altele. Prin urmare, unii pot necesita o cantitate mai mare de hormon de sarcina hCG pentru a prezenta un rezultat pozitiv al testului de sarcina.

Nivelurile hCG ale sangelui si ale urinei

Exista, de asemenea, diferiti factori care pot afecta nivelul hormonilor de sarcina. De exemplu, daca beti prea multe lichide, este posibil sa nu aveti o sarcina pozitiva cand cititi testul de urina imediat dupa implantare.

European Journal of Epidemiology spune ca fumatul si excesul de greutate de asemenea, poate afecta negativ nivelul de hCG. Acest lucru face mai dificila testarea semnelor precoce ale sarcinii imediat dupa implantare.

 

Cu toate acestea, daca sunteti gravida, rezultatul testului de sarcina este de obicei pozitiv in 7-10 zile dupa ce ati pierdut o menstratie.

 

Cum sa face testul pentru sarcina imediat dupa implantare

 

Majoritatea femeilor folosesc teste de sarcina la urina, deoarece acestea sunt mai ieftine si mai rapide decat sa aveti o intalnire cu medicul dumneavoastra pentru un test de sange pentru sarcina. Acestea vor fi testate pozitiv pentru sarcina atunci cand nivelurile de hCG ating cel putin 25 mIU / ml.

 

Pentru a utiliza un test de sarcina la urina la scurt timp dupa implantare pentru a verifica daca acesta testeaza pozitiv, trebuie procedati astfel:

 

Spalati-va pe maini cu apa si sapun.

Scoateti kitul de testare din ambalaj si stati pe scaunul de toaleta.

In functie de tipul de test, trebuie fie sa urinati pe bastonul de testare, fie intr-o cana mica de plastic.

Esantionul de urina trebuie sa fie de la mijlocul jetului, astfel incat ar trebui sa faceti pipi putin inainte de colectarea urinei in cana sau prin plasarea stick-ului in fluxul de urina.

Daca utilizati metoda de colectare a urinei pentru a testa sarcina, urmati instructiunile privind utilizarea dropper-ului.

Acum, este timpul sa asteptati. Cel mai bun lucru este sa faceti ceva pentru a va distrage atentia timp de 5 minute pentru a afla daca testul este pozitiv sau negativ.

Verificati rezultatele.

 

Care sunt rezultatele testelor de sarcina dupa implantare?

Rezultatele pozitive ale sarcinii inseamna, de obicei, ca sunteti gravida. Majoritatea kiturilor de testare a sarcinii la domiciliu arata rezultatele printr-o linie care indica un rezultat pozitiv sau negativ. Dr. Traci Johnson de la WebMD spune ca, chiar daca linia pentru un rezultat pozitiv al testului de sarcina este foarte slab, inseamna inca ca sunteti insarcinata.

 

Daca testul dvs. de sarcina este pozitiv, inseamna ca trebuie sa faceti o programare pentru a va consulta medicul.

Rezultatele negative ale sarcinii nu inseamna neaparat ca implantarea nu sa intamplat. Puteti totusi sa fiti gravida deoarece ati testat prea repede dupa implantare sau ati testat gresit. Dr. Traci Johnson recomanda retestarea pentru un rezultat pozitiv intr-o saptamana pentru a verifica sarcina.

 

In cazul in care testul pentru sarcina este inca testat negativ in decurs de 10 zile dupa perioada neutilizata, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra. O perioada intarziata sau ratata ar putea fi rezultatul unui dezechilibru hormonal, precum si al stresului emotional, al pierderii excesive de greutate sau al castigului si al problemelor cu organele pelvine.

 

Semnele precoce ale sarcinii foarte curand dupa implantare

 

Chiar inainte ca testul de sarcina hCG sa devina pozitiv, este posibil sa aveti unele semne de implantare care apar inainte ca un test de sarcina sa confirme ca sunteti gravida.

 

Punctul de implantare

Multe femei experimenteaza depistarea implantarii ca una dintre cele mai vechi semne de sarcina. Sangerarea prin implantare pare a fi foarte usoara, care ar putea avea o culoare rosie ruginie sau roz deschis. Scurgerile asociate cu implantarea dureaza de obicei pana la 2 zile .

 

Crampe de implantare

In jurul perioadei cand oul fertilizat se ataseaza mucoasei uterine, este posibil sa aveti crampe usoare. Durerile de implantare se intampla de obicei chiar inainte sau imediat dupa ce observati implantarea.

 

Sensibilitate la san  

Doctorii de la American Pregnancy Association spun ca sanii pot deveni sensibili cand se intampla implantarea. De fapt, sanii pot sa apara umflati si neobisnuiti chiar mai devreme de 1 pana la 2 saptamani dupa conceptie.

 

Alte semne de implantare sau de sarcina timpurie pe care le-ati putea observa inainte de testele de sarcina pozitive sunt urinare frecventa, aversiuni alimentare sau pofte, dureri de spate si dureri de cap si schimbari de dispozitie.

 

Daca observati aceste semne de sarcina si stiti ca ati avut relatii sexuale in timpul ovulatiei, trebuie sa luati un test de sarcina la domiciliu. Daca rezultatele sunt negative, ele pot deveni pozitive in cateva zile, odata cu cresterea hormonului de sarcina (hCG).

 

Surse:

 1. AmericanPregnancy. Understanding ovulation.
 2. AmericanPregnancy. Human chorionic gonadotropin.
 3. Geburtshilfe Frauenheilkd. 2014 Jul; 74(7): 661–669.
 4. WebMD. Pregnancy and conception.
 5. LabsTestOnline. hCG pregnancy.
 6. MedicineNet. How do you know if you’re pregnant.?
 7. NHS. How accurate are home pregnancy tests?
 8. WebMD. Pregnancy tests.
 9. MayoClinic. Home pregnancy tests.
 10. Eur J Epidemiol. 2015; 30(9): 1057–1066.
 11. AmericanPregnancyAssociation. Early pregnancy symptoms.
 12. WebMD. Missed or Irregular Periods.
 13. The European Society of Human Reproduction and Embryology. Pregnancy tests: a review.

 

(Visited 7.335 times, 2 visits today)

 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  12
  Shares

Related posts

2 Thoughts to “Test de sarcina pozitiv: Cand si peste cat timp dupa implantare”

 1. […] luarea unui test de sarcina la momentul potrivit este singura modalitate de a sti daca sunteti […]

 2. […] luarea unui test de sarcina la momentul potrivit este singura modalitate de a sti daca sunteti […]

Leave a Comment