Keratita si lentilele de contact

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

In timp ce lentilele de contact sunt utilizate in conditii de siguranta de milioane de oameni in fiecare zi, ei poarta un risc de infectie pentru ochi. Cea mai frecventa infectie legata de utilizarea lentilelor de contact este keratita, o infectie a corneei. Keratita poate avea mai multe cauze, inclusiv herpes, bacterii, fungi si microbi (cum ar fi Acanthamoeba-o infectie foarte dificila de tratat). In cazurile severe, aceasta poate duce la cicatrici ce poate afecta vederea, si poate duce la necesitatea unui transplant de cornee .

keratita

Simptomele de legate infectiile cauzate de lentilele de contact pot include vedere incetosata, roseata neobisnuita a ochiului, durere la nivelul ochiului, scurgeri, sensibilitate la lumina crescuta sau senzatia de ceva in ochi. Este important sa ne amintim ca unele lentil de contact legate de infectii oculare pot duce la pierderea vederii sau chiar orbire, de aceea este important sa va consulte un oftamolog, cat mai repede posibil pentru tratament.

Factorii care contribuie la o infectie legata de lentile de contact includ:

  • Folosirea lentilelor extinse de uzura
  • Dormit cu lentilele de contact
  • Factori de mediu
  • Igiena precara
  • intretinerea necorespunzatoare

Manipularea, depozitarea si curatarea lentilelor sunt pasi cheie pentru a reduce riscul unei infectii cheratita.

Sursa: http://www.aao.org/

(Visited 989 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!