De ce ar trebui sa folositi carbune medicinal (activat)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.1K
 •  
 • 1
 •  
  1.1K
  Shares

Carbunele medicinal se gaseste sub diferite forme: capsule, lichide, pulbere. Scopul principal pentru folosirea carbunelui activat este ca medicamet, dar se poate folosi si pentru a imbunatati aspectul.

In continuarea articolului, o serie de motive pentru care ar trebui sa utilizati acest ingredient.

Beneficii carbune medicinal

Vindeca guta

Daca aveti probleme cu guta, puteti utiliza carbune activat, deoarece are capacitatea de a absorbi acidul uric. Se amesteca apa cu ½ ceasca de carbune activ, pana cand se obtine o pasta, apoi puneti pasta in cada cu apa calda. Stati in aceasta solutie timp de 30 de minute si apoi faceti un dus.

Aceasta stimuleaza starea de sanatate a rinichilor

Carbunele activat elimina substantele chimice si toxinele din organism, prevenind astfel deteriorarea celulara. Specialistii dintr-un studiu realizat in 2010 publicat in “Saudi Journal of Kidney Diseases and Transplantation” , au  concluzionat ca o dieta cu putine proteine combinate cu luare de carbune activ pe cale orala poate reduce nivelurile creatininei si ureei in sange, astfel, controlul simptomelor uremice la persoanele care au o boala renala in stadiu terminal.

Acesta previne mahmureala

Un alt avantaj al carbunelui medicinal este ca se poate preveni mahmureala. Carbunele activat ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Combinatia dintre alcool si carbune activat din organism poate scadea concentratia de alcool din sange.

Curata tractul digestiv

Unele dintre bauturile si alimentele pe care le consumam contin substante chimice si toxine, si de aceea este esential pentru a curata tractul digestiv. Datorita capacitatii sale de a absorbi toxinele, carbunele activat poate fi folosit pentru a curata tractul digestiv. Este indicat sa se ia 10 grame de carbune activat 90 de minute inainte de a manca. Urmati acest tratament timp de 2 zile si se bea mai multa apa.

Acesta reduce colesterolul rau

Carbunele activat are capacitatea de a reduce nivelul de lipoproteine cu densitate mica (colesterolul rau). A existat un studiu realizat in 1986, in care pacientii cu valori crescute ale colesterolului s-a dat 8 grame de carbune activat de 3 ori pe zi, timp de 4 zile. Nivelurile de colesterol rau au fost reduse cu 25%, iar nivelul de colesterol bun s-au imbunatatit cu 8%.

Vindeca otravirea

Daca doriti ca tratati otravirea, este indicat sa luati 25-100 grame (adulti) si 25-50 de grame (copii).

Ajuta persoanele cu probleme de balonare si gaze

In cazul in care doriti sa tratati balonarea, se iau doua sau trei pastile de carbune activat de trei ori pe zi. Daca doriti ca sa tratati problemele de gaz, luati o pastila de carbune activat si beti un pahar cu apa, cu o ora inainte de a manca.

Usureaza durerea produsa prin intepaturi de albine si a muscaturilor de insecte

Se amesteca uleiul de nuca de cocos cu praf de carbune activat si se pune aceasta solutie pe muscaturi. Utilizati un material pentru a acoperi zona si apoi se clateste. Folositi aceasta solutie ori de cate ori este necesar.

Aveti posibilitatea sa utilizati carbune activat pentru a trata acneea (se amesteca doua lingurite de gel de Aloe Vera cu o pastila de carbune activat) sau pentru a albiti dintii (puneti praf de carbune medicinal pe o periuta de dinti umeda si frecati).

(Visited 4.825 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 • 1.1K
 •  
 • 1
 •  
  1.1K
  Shares

One thought on “De ce ar trebui sa folositi carbune medicinal (activat)

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!