Acest ceai din plante ajuta in cazurile de scleroza multipla, oboseala cronica, artrita reumatoida, fibromialgie, lupus si Hashimoto! (cu Reteta!)

  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Cimbrul este o planta originara din regiunea mediteraneana si sudul Europei, care a fost folosita in mod traditional ca remediu naturist in cazul problemelor toracice si a problemelor respiratorii, precum gripa, congestia toracica, racelile obisnuite, tuse, bronsita etc.

Aceasta planta trateaza eficient bolile respiratorii, intareste sistemul imunitar, previne bolile cronice si infectiile fungice, gestioneaza stresul, induce fluxul de sange si sustine buna functionare a inimii.

A fost folosit in mod traditional intr-o forma zdrobita pentru a accelera vindecarea ranilor si pentru a preveni infectiile.

Aceasta planta benefica este bogata in vitamina C, A, complexul B si acid folic.

Mai mult, abunda de calciu, fier si potasiu, deci sprijina producerea de celule rosii din sange, regleaza tensiunea arteriala si sustine distributia antioxidantilor in intregul corp.

Este o sursa bogata de bioflavonoide si uleiuri volatile, precum timolul, care ofera efecte antioxidante puternice.

Terpenoizii, cum ar fi acizii rosmarinici si ursolici, au proprietati puternice de combatere a cancerului, astfel incat studiile au aratat ca utilizarea regulata a cimbrului creste cantitatea de DHA in membranele celulelor renale, creierului si inimii, iar DHA este un acid gras omega-3 vital.

Uleiul esential de cimbru are calitati puternice antifungice, antivirale, antiseptice, antiparazitare si antireumatica si este extrem de util in cazurile de lupus, scleroza multipla, fibromialgie, tinitus, vertij, sindrom de oboseala cronica, artrita reumatoida si Hashimoto tiroidita.

Mai mult, are proprietati antispasmodice expectorante si bronsice puternice, care sunt utile in cazul:

Iata cum sa prepari ceaiul de cimbru acasa si sa te bucuri de beneficiile acestei plante:

Ingrediente:

  • Cimbru
  • Apa purificata

Indicatii:

Intr-un recipient, adaugati o lingurita de cimbru uscat la o cana de apa. Se incalzeste pana la fierbere, apoi se ia de pefoc. Acoperiti-l, infuzati-l timp de 5 minute si strecurati-l.

Pofta buna!

Surse si referinte:
www.barenaturaltruth.com
livingtraditional.com
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/ http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168160510001868 http: / /www.medicalnewstoday.com/articles/266016.php http://positivemed.com/2016/03/25/rheumatoid-arthritis/

(Visited 2.948 times, 1 visits today)

  •  
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
    3
    Shares

Related posts

Leave a Comment