Ce sa faceti daca va muscat un sarpe veninos?

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Otravurile de sarpe difera de la unul la altul – unele sunt mai puternice decat altele. Daca ati fost muscat de un sarpe, trebuie sa va consulte imediat un medic!

Veninul muscaturii de sarpe este distinctiv prin cele doua marci mici, cu o distanta de sase pana la zece milimetri intre ele.

Uneori, sarpele poate musca fara injectarea otravei, lasand doar doua urme pe piele – acest lucru se face de obicei pentru a speria atacatorii.

sarpe cu venin

Simptomele de muscatura de sarpe veninos includ:

– umflarea zonei

–  amorteala

– durere si roseata in zona.

 

In functie de starea generala de sanatate a persoanei muscate, simptomele pot varia.

Contrar credintei populare, otrava nu trebuie sa fie aspirat, deoarece poate intra inca in fluxul sanguin prin rani mici in cavitatea bucala.

Cel mai bun lucru de facut este de a face o taietura care leaga urme de muscaturi cu ajutorul unui cutit, pentru a mari suprafata de dispersie mai buna a otravei. Apoi, la fata locului muscat trebuie sa fie tratat prin comprese calde, iar persoana ar trebui sa bea mai multe lichide (de preferinta apa).

Fluidele, cum ar fi bauturi cafea, ceai sau de energizante ar trebui sa fie evitata. Ele pot dilata vasele de sange si permit otravei sa se extinda.

Persoana muscata nu ar trebui sa intre in panica, sa se miste sau sa alerge, deoarece acest lucru se poate raspandi toxinele in alte parti ale corpului.

Membrul muscat trebuie sa fie imobilizat si poate fi necesara o legare, mai ales in cazul in care muscatura a avut loc in salbaticie.

 

Scopul legari este de a incetini circulatia in membrul muscat, si sa distribuie chiar presiune pe o suprafata mai mare.

Cu toate acestea, dupa muscatura, persoana trebuie sa fie dusa la spital imediat, pentru a fi examinat si dat un tratament adecvat.

 

 

Sursa: http://magicalrecipesforhealthylife.com/

(Visited 1.055 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!