Ce este infectia HPV? Simptome si cauze

In conformitate cu Centers for Disease Control and Prevention (CDC), infectia cu HPV (Human Papilloma Virus) este cea mai frecventa infectie cu transmitere sexuala care afecteaza atat barbatii cat si femeile. Pana la 80 la suta dintre adultii activi sexual se pot infecta cu HPV in zona genitala, la un moment dat in viata lor.

Cei mai multi oameni care iau HPV se infecteaza prin contact sexual direct sau sex oral. Transmiterea este de asemenea posibila si alte cai.

Cercetatorii au descoperit ca virusul este rezistent la glutaraldehida, ceea ce inseamna ca instrumentele medicale care sunt considerate sterile pot servi ca mediu de transmitere a HPV.

 

infectie hpv

Simptome infectie HPV

In timp ce majoritatea oamenilor nu au simptome de HPV, unii vor dezvolta negi, sau papiloame.

Condiloamele genitale apar, de obicei, ca un cucui mic. Ele apar mai ales pe vulva, dar pot avea aparea aproape de anus, pe colul uterin sau in vagin. La barbati, verucile genitale apar pe penis si scrot sau in jurul anusului.

Ele pot fi mici sau mari, ridicate sau plate, sau ca o forma de conopida. Medicul poate diagnostic daca aveti veruci verificand zona genitala.

Multe persoane care au HPV genital pot sa fie fara niciun simptom. Atata timp cat virusul este in organism ezista riscul de a dezvolta probleme de sanatate.

Potrivit CDC, infectia cu HPV poate provoca cancer de col uterin, vaginal si vulvar la femei si cancer de penis la barbati. Cancerul anal poate fi, de asemenea, cauzate de HPV, atat la barbati cat si la femei.

HPV este in special legat de cancerul de col uterin. De fapt, aceasta este singura cunoscuta cauza a cancerului de col uterin la femei.

 

Testarea infectiei human papilloma virus

Testarea regulata ajuta la identificarea celulelor anormale la femei. Scopul principal al screening-ul este detectarea celulelor anormale care se pot dezvolta in cancer daca nu sunt tratate.

Testul Papanicolau poate gasi, de asemenea, conditii necanceroase cum ar fi infectii și inflamatii. Acesta poate gasi, de asemenea celulele canceroase. La populatiile analizate in mod regulat, cu toate acestea, testul Papanicolau identifica celulele anormale mai inainte de a deveni cancer.

Important: Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra are negi de orice fel care cauzeaza jena, disconfort sau durere, cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Sursa:

http://www.cdc.gov/std/hpv/stdfact-hpv.htm

http://www.mayoclinic.org/

http://www.techtimes.com/

(Visited 278 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Denivelari pe limba: cauze si tratame... Toata lumea are o multime de bubite, pe limba, care sunt de aceeasi culoare ca si limba si sunt, in general, de neobservat. Unele dintre aceste umflaturi, numite papile fungiforme, sunt conectate cu papilele gustative si acestea se gasesc pe partea de sus a limbii. Papilele caliciforme sunt umflaturi ale limbii, care se gasesc pe [...]
  • 10 remedii naturale pentru condiloame Verucile sunt una dintre problemele de piele cele mai enervante. Acestea sunt cauzate de virusul papiloma uman (HPV) si, desi acestea sunt, in general inofensive, aspectul lor este foarte neplacut. Zonele cele mai adesea afectate de veruci sunt sanii, axile, gat, pleoape, maini si picioare. Verucile rareori cauzeaza durere, dar ele sunt extrem de contagioase, contactul [...]
  • 10 Semne de avertizare ale cancerului... In urma cu mai mult de 40 de ani, cancerul de col uterin a fost un risc major de cancer de deces pentru femei. Odata cu aparitia testului Papanicolau si cunoasterea in profunzime a semnalelor de avertizare aceste numere scad semnificativ. Factori de risc pentru dezvoltarea cancerului de col uterin   Human Papilloma Virus (HPV) Alimentatia [...]
  • Tot ce trebuie sa stiti despre virusu...  Human papilloma virus cuprinde un grup de peste 100 de virusuri diferiti. Aproximativ 40 tipuri de virusuri HPV sunt transmise in timpul contactului sexual. Unele tipuri de HPV pot provoca cancer de col uterin daca nu sunt tratate (HPV 16, 18, 31 si 45). Ele sunt numite grad ridicat de risc, virusuri oncogene. Infectia cu [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Recomand

Cele mai citite articole