Ultima actualizare 2019-11-06 de admin
Stomacul este un organ care este situat intre esofag si duoden si are un rol foarte important: depoziteaza produsele alimentare si elibereaza sucuri care ajuta la digestie.
Cel mai comun tip de cancer la stomac este adenocarcinom, in timp ce alte forme sunt mai putin frecvente cum ar fi limfom, sarcom si carcinoide .
Adenocarcinomul se dezvolta din structurile glandulare, fiind una dintre cele mai comune forme de cancer.
Global, rata de supravietuire a pacientilor cu cancer gastric este de cinci ani.
Procentul scazut se datoreaza descoperirii foarte tarzii a metastazelor ce se raspandesc la alte organe. La pacientii la care cancerul nu s-a extins la alte organe, rata de supravietuire este cinci ani la aproximativ 65%.
In cazul in care tesuturile inconjuratoare si limfatice locale nodurile sunt afectate, supravietuirea este de 30%, iar in cazul in care, inainte de diagnostic, cancerul s-a raspandit la alte organe si parti ale corpului, supravietuirea de cinci ani este de 5%.
Ar trebui subliniat faptul ca staticele de date trebuie sa fie luate cu precautie, deoarece cursul bolii poate varia semnificativ la fiecare pesoana in parte.
Cine poate dezvolta cancer la stomac?
Riscul de cancer gastric creste cu varsta, mai ales persoanelor cu varsta de peste 55 de ani. Barbatii sunt de doua ori mai susceptibili de a dezvolta cancer la stomac decat femeile.
Pe termen lung a infectiile cu Helicobacter care traiesc in membrana mucoasa este una dintre cele mai primare cauze de cancer la stomac. Riscul de cancer este mai mare la persoanele care au avut sau au in familie aceasta tulburare.
O dieta bogata in sare, care include alimente uscate, afumate si alimente sarate, pre-interventie chirurgicala (rezectia stomacului ), fumat si alcool in exces, de asemenea, cresc riscul de cancer gastric.
Simptomele si diagnosticul de cancer la stomac
Simptomele in stadiile incipiente sunt in principal absente. Cu progresia bolii disconfort si dureri abdominale pot aparea, precum greata, varsaturi, dificultati de respiratie, saturatie rapida, varsaturi de sange sau aspectul de scaun negru si inexplicabile pierderi in greutate.
La diagnosticare, prima abordare este gastroscopie cu biopsii. Pentru evaluarea avansarii bolii se utilizeaza ultrasunete si tomografie computerizata, uneori in combinatie tomografie cu pozitroni , imagistica prin rezonanta magnetica si de multe ori laparoscopie – introducerea unui mini-aparat de fotografiat in cavitatea abdominala.
Tratamentul cancerului la stomac
La etapa cand tumoarea este localizata numai pe peretele interior al stomacului este aplicat tratament chirurgical, adica eliminarea in cea mai mare parte a stomacului sau intregului stomac.
La pacientii la care tumora a patruns prin peretele stomacului in jur tesuturi si noduri limfatici, pe langa tratamentul chirurgical, ar trebui sa fie efectuate chimio si radioterapie ( radiatii).
Tratament naturist pentru cancer la stomac
Exista putine tratamente naturiste, care sunt dovedite ca ajuta in tratamentul cancerului de stomac.
Una dintre ele este ceaiul Essiac, care a fost folosit de asistenta medicala canadiana Rene Caisse pentru a trata cu succes mii de pacienti cu cancer de la 1920 pana la moartea ei in 1978 , pana la varsta de 90 de ani.
- Se varsa apa fara clor intr-o oala si se aduce la fierbere.
- Adaugati 1/2 ceasca de ierburi uscate de ceai Essiac, se acopera si se fierbe timp de 10 minute.
- Se pune deoparte la temperatura camerei si se lasa sa stea timp de 12 ore, sau peste noapte.
- Reincalziti ceaiul dimineata, dar nu se fierbe de doua ori.
- Lasati plantele sa se aseze pe fundul vasului si se strecoara frumos in borcane de sticla.
- Se amesteca ½ ceasca de ceai Essiac cu ½ ceasca de apa si se bea dimineata pe stomacul gol, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun, sau inainte de culcare.
Sursa: http://www.finelivingadvice.com/