Aceasta substanta naturala poate reduce mortalitatea cu 50%

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Coenzima Q10 (CoQ10), cunoscut sub numele de ubichinona, este o molecula solubila in grasimi, care este asemanatoare vitaminelor. Acesta joaca un rol important in producerea de energie si este esentiala pentru acele organe care au cerinte ridicate de energie – cum ar fi inima, ficatul si rinichii. A fost descoperit ca persoanele cu insuficienta cardiaca care sufera de deficit de coenzima Q10, starea lor devine mai severa atunci cand deficienta este mai pronuntata.

Un grup de cercetatori de la Heart Center at Copenhagen University Hospital din Danemarca a studiat efectele coenzimei Q10 asupra pacientilor cu insuficienta cardiaca. Atunci cand pacientii au luat 100 de miligrame de coenzima Q10  de trei ori pe zi, efectele asupra starii inimii lor au fost foarte pozitive, ceea ce a dat credibilitate la terapia CoQ10.

Studiul danez a fost un studiu clinic efectuat pe 420 de pacienti cu insuficienta cardiaca moderata sau severa, urmariti timp de doi ani. Jumatate dintre participanti au primit CoQ10 de trei ori pe zi, in timp ce cealalta jumatate au primit placebo.

Pana la sfarsitul studiului, decesele din grupul CoQ10 au fost semnificativ mai mici (18 decese fata de 36 de decese in grupul placebo). De asemenea, pacientii care au luat suplimentul necesar au fost mai putin spitalizati in comparatie cu colegii lor care au luat placebo (29 fata de 55).

coenzima-q10

Coenzima Q10  este primul medicament care imbunatateste supravietuirea in insuficienta cardiaca cronica.

Constatarile au fost de realizate de seful grupului de cercetare, profesorul Svend Aage Mortensen, care spune: CoQ10 este primul medicament care imbunatateste supravietuirea in insuficienta cardiaca cronica, deoarece inhibitorii ECA si beta ar trebui adaugate la terapia standard, insuficienta cardiaca.

Alti cercetatori au aratat mai multa precautie. Dr. Margaret Redfield, sef al grupului de cercetare insuficienta circulatorie la Mayo Clinic, a declarat ca procesul este considerat a fi una mica si ca rezultatele trebuie sa fie interpretate cu atentie. Dr. Gregg Fonarow, profesor de cardiologie de la Universitatea din California, Los Angeles, si un purtator de cuvant al American Heart Association, a recunoscut studiul, dar a cerut un proces de confirmare.

In 2014, Cochrane Collaboration au analizat toate studiile existente, care au examinat CoQ10 ca modalitate de tratament pentru insuficienta cardiaca. Ei au ajuns la concluzia ca nu exista dovezi clare pentru a sustine sau respinge utilizarea de coenzima Q10 pentru insuficienta cardiaca.

Coenzima Q10 este produsa in mod normal de organism si este necesar pentru functionarea fiecarei celule. Este un antioxidant puternic , si este unul dintre primele cele 9 antioxidanti excelente pentru sanatate. Nivelurile sale scad odata cu varsta si poate fi scazut la persoanele cu cancer, anumite boli genetice, diabet, boli de inima, HIV / SIDA, distrofii musculare, si boala Parkinson.

Surse naturale de CoQ10

Alimentele cu cel mai mare continut al acestui coenzimei includ:

 • Peste (sardina, somon, macrou, ton)
 • Uleiurile ( de masline si ulei de seminte de struguri)
 • Carne rosie (in special carne de organe – inima, ficat si rinichi)
 • Alune, fistic, seminte de susan
 • Anumite fructe si legume (mere, fructe de padure, spanac, portocale, conopida, broccoli, capsuni).

Coenzima Q10 poate reduce , de asemenea , tensiunea arteriala si este una dintre substantele cele recomandate pentru a reduce in mod natural tensiunea arteriala.

Sursa:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD008684.pub2/abstract
http://www.drugs.com/news/common-supplement-may-help-patients-fight-heart-failure-44715.html
http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/coenzymeQ10/HealthProfessional
http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/coenzyme-q10/background/hrb-20059019
http://www.vidavibrante.com/2014/05/12/can-coenzyme-q10-reduce-heart-failure-deaths-by-half/

(Visited 201 times, 1 visits today)

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Don`t copy text!