10 alimente pentru desfundarea arterelor

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Arterele pot deveni infundate din acumularea placii arteriale si a colesterolului, si din cauza diverse probleme de sanatate.

Infundarea arterelor poate provoca ateroscleroza, ceea ce poate duce la boli de inima si insuficienta cardiaca. Prin urmare, vom dezvalui 10 alimente cele mai eficiente, care ajuta la desfundarea arterelor in mod natural:

 

artere infundate

Usturoi

Usturoiul a fost mult timp folosit in tratamentul diferitelor probleme de sanatate, inclusiv boli de inima si a tensiunii arteriale, datorita proprietatilor sale medicinale nenumarate. Numeroase studii au aratat ca este deosebit de util in prevenirea calcifierii arterei coronare.

 

Struguri

Fiind bogate in resveratrol, flavonoide, si quercetina, strugurii protejeaza de oxidarea colesterolului, prevenind astfel acumularea de placi pe peretii arterelor. De asemenea, acestea reduc riscul de formare a cheagurilor de sange si a bolilor de inima.

 

Ulei de masline

Multiple studii au confirmat beneficiile acestui ulei in prevenirea colesterolului. Este abundent in grasimi mononesaturate care reduc LDL sau colesterolul rau.

 

Peste

Universitatea din Southampton, a efectuat un studiu care a constatat ca pestele, in special somon si ton, in mod eficient previne infundarea arterelor, deoarece este bogat in continut omega-3-ulei. Acizii grasi Omega 3 previn formarea cheagurilor de sange, oxidarea colesterolului, si acumularea de placi in artere.

 

Suc de merisoare

Doar 3 cesti de suc de afine o saptamana elimina eficient placa si colesterol depozitat, deoarece stimuleaza capacitatea celulelor de a absorbi grasimile si de a produce energie. Prin urmare, acest suc previne acumularea de grasime in vasele de sange.

 

Rosii

Un studiu a coreean a aratat ca rosiile sunt bogate in licopen care previne rigidizarea arterelor. Licopenul este de asemenea responsabil pentru culoarea rosie a tomatelor, si, conform studiilor, consumul lor regulat reduce riscul de boli cardiovasculare la femei.

 

Kiwi si pepene galben

Kiwi si pepenele galben sunt bogate in antioxidanti, astfel incat acestea scade colesterolul LDL in mod eficient. Numai portie de pepene galben si kiwi pe zi ajuta la desfunda arterelor rapid.

 

Ovaz

Continutul ridicat de fibre solubile previne formarea de colesterol, iar studiile au confirmat ca 1.5-2.5 cesti de ovaz fierte reduc zilnic nivelul colesterolului cu 20%.

 

Rodie

Rodie este bogat in antioxidanti, de asemenea, si este una dintre cele mai puternice fructe in prevenirea rigidizarii arterelor. Acest fruct protejeaza de acumularea de colesterol, previne dezvoltarea aterosclerozei si reduce deteriorarea vaselor de sange.

 

Spanac

Spanacul este o sursa bogata de potasiu si acid folic, deci previne hipertensiunea, formarea de colesterol si cu succes protejeaza impotriva insuficientei cardiace. Mai mult decat atat, acesta contine, de asemenea, luteina in cantitati mari, ceea ce previne degenerarea maculara legata de varsta.

Sursa:

healthherbs365.com 

www.healthadvisor-team.com

(Visited 535 times, 1 visits today)

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Related posts

Leave a Comment