Miros vaginal neplacut: Cauze, prevenire si tratament

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mirosul vaginal neplacut este aparitia unui miros din vagin, cu sau fara prezenta unei secretii vaginale.

Intr-un vagin sanatos exista multe bacterii care traiesc pe membranele mucoasei. Aceste bacterii sunt, de obicei lactobacili similari cu cele care fermenteaza laptele in iaurt. Aceste bacterii sunt numite flora vaginala naturala si ajuta pentru a mentine pH-ul acesteia.

Miros vaginal neplacut: cauze

Vaginoza bacteriana

Cea mai frecventa cauza pentru miros vaginal neplacut este o suprainfectie a mucoasei din vagin cu bacterii anaerobe, care este numita vaginita bacteriana sau VB. Intr-un vagin sanatos exista multe bacterii care traiesc pe membranele mucoasei. Aceste bacterii sunt, de obicei lactobacili similari cu cele care fermenteaza laptele in iaurt. Aceste bacterii sunt numite flora vaginala naturala si ajuta pentru a mentine pH-ul scazut in vagin, care, la randul sau, ajuta la stoparea cresterii altor bacterii nedorite, precum si a anumitor ciuperci.

Cu toate acestea, dezvoltarea excesiva a membranelor mucoasei vaginale cu alte bacterii, nedorite se poate intampla. Cel mai frecvent aceste bacterii sunt un amestec de diferite tipuri, cu Prevotella sp. si Mobiluncus sp., hominis G. vaginalis si Mycoplasma fiind cele mai comune. Nu este complet clar de ce se intampla aceste suprainfectii bacteriane, dar riscul de a dezvolta aceasta conditie este mai mare la mai multi parteneri sexuali, un nou partener sexual, dusurile, diabet zaharat necontrolat, si lipsa de lactobacili vaginali.

Lipsa de lactobacili vaginali se poate intampla, de exemplu, dupa o alta boala in organism carea a fost tratata cu antibiotice, fie sub forma de tablete sau sub forma de injectie.

Vaginoza bacteriana este nu este o boala cu transmitere sexuala, deoarece tratamentul partenerului sexual nu ajuta la prevenirea un alt focar la femei, dar femeile care nu au fost niciodata activi sexual dezvolta rar aceasta conditie.

Trichomoniaza

Un alt motiv comun pentru miros vaginal neplacut sau o scurgere vaginala urat mirositoare este o infectie cu protozoare Trichomonia vaginalis.

Un protozoar nu este o bacterie sau ciuperca, dar un microb mult mai mare. Multe protozoare pot provoca boli umane, cum ar fi malaria, si diferite tipuri de diaree (de exemplu, cauzate de Guardia sp.) sau amibe.

Trichomoniaza este o boala cu transmitere sexuala, care poate provoca uretrita sau inflamarea uretrei la barbati. La femei, o, secretii vaginale de culoare galben-verzui cu miros neplacut si iritarea vulvei este adesea asociat cu aceasta infectie.

Infectiile

Infectiil fungice, adesea cauzate de ciuperca din genul Candida, de asemenea, cunoscut sub numele de candidoza vaginala sau Candidoza Vulvovaginala, poate provoca miros neplacut vaginal.

Simptome cum ar fi mancarime, durere vaginala, dureri in timpul actului sexual si dureri externe atunci cand urinati poate insemna ca aveti o infectie de caudida ce cauzeaza miros neplacut, dar simptome similare pot fi cauzate si de alte boli.

Afte vaginal este o conditie foarte frecventa, deoarece se estimeaza ca aproximativ 75% dintre toate femeile au cel putin odata din ea in timpul lor de viata.

Prevenirea mirosului vaginal

Infectiile vaginale cu transmitere sexuala, cum ar fi Trichomonas pot fi prevenite prin practici sexuale sigure, in special, prin utilizarea de prezervative.

Infectiile sunt deosebit de frecvente la persoanele care poarta haine stramte cum ar fi purtarea de blugi stramti si / sau colanti. Purtati haine moi si evitati pantaloni stramti pentru a ajuta la prevenirea infectiilor.

Uciderea florei naturale de lactobacili din vagin creeaza spatiu pentru alti microbi nu atat de prietenosi, cum ar fi bacteriile anaerobe si ciuperca sa creasca. Prin urmare, evitand lucruri care pot ucide bacteriile vaginale prietenoase poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unei infectii bacteriene sau ciuperca. Printre aceste lucruri sunt utilizarea produselor de igiena feminina cu parfum in ele, tratamente cu antibiotice, utilizarea frecventa a cazi cu hidromasaj (clorul din apa ucide bacteriile prietenoase), si dusurile.

Multe femei fac spalaturi vaginale, deoarece ei cred ca ar putea ajuta la prevenirea bolilor vaginale, dar numeroase studii au aratat ca opusul este cazul: dusurile pot irita vaginul si ucid flora naturala.

O dieta echilibrata, care contine iaurt cu cultura activa poate ajuta, de asemenea, la prevenirea infectiilor vaginale.

Daca mergeti la inot, schimbati hainele ude, cat mai curand posibil.

Daca glicemia dumneavoastra este foarte mare, deoarece aveti diabet zaharat necontrolat, excesul de zahar va aparea in vagin si urina. Acest lucru poate face un mediu foarte favorabil pentru microbi sa creasca in, deoarece acestea vor folosi zaharul drept combustibil. Prin urmare, daca aveti diabet zaharat, pastrarea zaharului din sange bine controlat va ajuta la prevenirea infectiilor vaginale.

Spalati lenjeria de corp in apa calda si / sau cu inalbitor pentru a ucide microbii care sunt pe lenjeria intima. Acest lucru ar putea ajuta la reaparitia infectiilor vaginale.

Tratament miros vaginal

In cazul in care mirosul vaginal este cauzat de infectii bacteriene, tratamentul comun este antibiotic.

Antibioticele cel mai frecvent prescrise pentru vaginita bacteriana sunt metronidazolul, care poate fi luat ca o pastila de obicei, de doua ori pe zi, timp de sapte zile sau ca un gel vaginal care se administreaza o data pe zi, timp de cinci zile, si clindamicina, care este folosit intravaginal ca o crema timp de sapte zile la rand.

Femeile gravide trebuie sa fie tratate, pentru ca vaginita bacteriana poate provoca complicatii grave, dar acestea nu pot fi tratate cu creme vaginale sau geluri.

Metronidazol functioneaza, de asemenea, impotriva Trichomonisasis, care pot fi tratat, de asemenea, de un alt antibiotic numit Tinidazole.

O varietate de agenti anti-fungici aplicati intravaginal sunt disponibile pentru tratamentul infectiilor candida.

(Visited 4.794 times, 1.439 visits today)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Related posts

Leave a Comment