Varza murata: arma secreta impotriva grasimilor, cancerului si a bolilor de inima

Varza murata (acra), are numeroase beneficii pentru sanatate, care au fost dovedite stiintific, iar cel mai important dintre ele este ca imbunatateste digestia si previne cancerul, accidentul vascular cerebral si infarctul miocardic.

proprietati varza murata

Iata cateva dintre cele mai importante proprietati ale varzei murate:

 

Probiotic

Din cauza procesului de acrire, varza murata are proprietati probiotice. Fermentatia naturala ofera bacterii bune pentru sistemul digestiv, si este recomandat sa mancati varza acra dupa un tratament cu antibiotice, in scopul de a restabili bacteriile sanatoase din intestine.

Ridicat in vitamina C

Pe vremuri, marinarii au avut in mod constant varza murata pe croaziere, datorita faptului ca este bogat in vitamina C, si a prevenit scorbutul, care a fost cauzata de o deficienta de vitamina C.

Slabire

Un studiu a aratat ca consumul de alimente fermentate, cum ar fi varza, este benefica in procesul de a pierde in greutate, mai ales in zona de talie-sold! Si anume, alimentele fermentate afecteaza in mod pozitiv metabolismul. In special, varza fermentata a fost demonstrat pentru tratarea proceselor inflamatorii, metabolismul lipidic si previne obezitatea.

Cancer

Varza murata previne in mod eficient de cancerul, datorita urmatoarelor ingrediente:

Flavonoizii – varza murata contine flavonoide care previn deteriorarea si ingustarea arterelor.

Glucozinolat – Acest ingredient din varza acra stimuleaza activarea enzimelor antioxidante naturale in organism.

Izotiocianat – Acest ingredient ofera beneficii puternice anti-cancer.

Ajuta sanatatea inimii

Varza murata are un continut ridicat in fibre, care imbunatatesc digestia si sanatatea inimii. Fibrele ofera si alte avantaje, cum ar fi:

  • Reducerea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral
  • Reducerea riscului de arterioscleroza
  • Reducerea nivelurile de cholesterol rau (LDL)

Oase puternice

Varza murata este plin cu minerale care ajuta sanatatea oaselor si previne dezvoltarea osteoporozei. De asemenea, vitamina K mentine oasele sanatoase si controleaza producerea de proteine, care sunt necesare pentru mentinerea mineralizarii oaselor.

Prin urmare, va puteti bucura de numeroase beneficii pentru sanatate, daca incepeti consumati de varza murata. Cu toate acestea, din cauza legilor pasteurizarii alimentelor si a procesului de conservare, majoritatea varzalor murate ce se poate vedea pe rafturile magazinelor ii lipsesc bacteriile benefice, deoarece acestea au fost distruse de caldura. Prin urmare, ar trebui sa incercati si sa consumati propria varza acra, care este simplu de a pregatit si va va ajuta sa economisiti niste bani.

Surse:

 familylifegoals.com
http://www.bestherbalhealth.com/sauerkraut-protects-from-cancer-stroke-heart-attack/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21745625
http://nourishedkitchen.com/homemade-sauerkraut/

(Visited 99 times, 1 visits today)

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive