Uleiul de masline reduce riscul de cancer, Alzheimer si diabet

Uleiul de masline are un loc important in dieta mediteraneana, iar aspectul principal al acestui regim alimentar include un consum ridicat de ulei de masline. Conform unor studii, uleiul de masline reduce riscul de boli cardiace coronariene datorita nivelului foarte ridicat de grasimi mononesaturate si acidului oleic.

 

 

Exista, de asemenea, dovezi ca antioxidantii din uleiul de masline reglementeaza colesterolul si reduce nivelul LDL (colesterolul rau), si ca are alte efecte anti-inflamatorii.

Uleiul de masline este un tip de grasime extrasa din aborele de maslin, traditional din bazinul mediteranean. Este produs prin zdrobirea fructelor de masline intregi inainte ca uleiul sa fie extras. Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline sunt largi, un motiv pentru care a fost numit miracolul mediteranean.

 

Tipuri de ulei de masline

 

Uleiul de masline este utilizat in industria cosmetica, gatit, produse farmaceutice si chiar si in fabricarea sapunurilor (cum ar fi sapun Castilia). Uleiul de masline exista intr-o varietate de clase, in functie de prelucrare. De exemplu, uleiul de masline extra virgin este considerat de tip premium. Este produs din prima zdrobirea fructelor de masline si este extras prin presare la rece. Al doilea soi de ulei virgin, obtinut din a doua presare a fructelor si este considerat un tip bun de ulei. Uleiul de masline rafinat este are un nivel de aciditate de peste 3,3%.

 

 

 

 

Uleiul contine antioxidanti fenolici, terpenoide si squalene, care sunt toti compusii anti-cancer. Uleiul are, de asemenea, acid oleic, care previne inflamatia cronica si reduce daunele radicalilor liberi.

 

Aici sunt beneficiile uimitoare pentru sanatate ale uleiului de masline:

 

  1. Uleiul de masline si cancerul

 

Una dintre principalele sale avantaje este faptul ca uleiul de masline protejeaza pielea, colonul si previne cancerul de san. O serie de studii spun ca o alimentatie sanatoasa cu ulei de masline ca sursa principala de grasime ar putea reduce riscul de cancer considerabil.

 

Acest efect benefic poate fi atribuit acidului oleic, acidului gras predominant mononesaturat in uleiul de masline. Cu toate acestea, nu este exclus ca alte substante din uleiul de masline, cum ar fi antioxidanti, flavonoide, polifenoli si squalen pot avea, de asemenea, o influenta pozitiva. Squalena se crede ca are un efect favorabil asupra pielii prin reducerea incidentei melanoamelor. Si, intr – adevar, uleiul de masline este unul dintre primele 14 alimente care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului.

 

 

  1. Uleiul de masline si boala Alzheimer

 

Mai multe studii au aratat ca uleiul de masline pot afecta creierul si reduc riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer. Aceasta boala este una dintre bolile cele mai studiate si o cauza semnificativa de dementa la varstnici.

 

Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa, care este o afectiune a creierului care duce la un declin in memoria unui individ, de gandire si abilitati de rationament.

 

 

Intr-un studiu publicat in revista PLoS One, la soareci cu boala Alzheimer au fost date aglicon oleuropeina, polifenol principal care se gaseste in uleiul de masline extravirgin timp de 8 saptamani. Rezultatele au aratat o imbunatatire semnificativa a performantei cognitive a soarecilor, comparativ cu grupul care nu a primit polifenol de ulei de masline.

 

O alta cercetare de Geriatric Research Educational and Clinical Center, a examinat efectele uleiului de masline extra virgin asupra invatarii si memoriei la soareci care au leziuni ale creierului oxidativ timp de 6 saptamani. Constatarile sugereaza faptul ca uleiul de masline extra virgin are efecte benefice asupra deficitelor de invatare si memorie gasite in imbatranire si boli, cum ar fi Alzheimer si dementa.

 

 

  1. Uleiul de masline si diabetul

 

Un studiu publicat in revista stiintifica Diabetes Care a indicat faprul ca orice dieta mediteraneana, care contine ulei de masline este capabil de a reduce diabetul zaharat de tip II, cu peste 50%. Acest lucru se datoreaza faptului ca uleiul contine grasimi mononesaturate, cum ar fi cele gasite in seminte si nuci. Aceste grasimi sunt esentiale pentru reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi diabetul si cancerul.

 

Sa demonstrat ca o dieta bogata in ulei de masline, scazut in grasimi saturate, moderat bogate in carbohidrati si fibre solubile din fructe, legume, leguminoase este abordarea cea mai eficienta pentru diabetici. Acest tip de dieta imbunatateste controlul glicemiei si imbunatateste sensibilitatea la insulina.

 

 

  1. Ulei de masline si osteoporoza

 

Uleiul de masline poate fi folosit pentru a reduce in mod semnificativ osteoporoza. Osteoporoza este o afectiune care inseamna ca oasele sunt slabe, si va fi mai usor s ava rupeti oasele. „Osteoporoza“ inseamna literal „oase poroase“ si este adesea mentionata ca „boala osoasa fragila“, cu un risc crescut de fracturi de sold, coloanei vertebrale, si incheietura mainii. Osteoporoza este adesea numit o boala „tacuta“, deoarece nu are nici un simptom perceptibil pana cand exista o fractura de os.

 

Un studiu de la Universitatea din Madrid a constatat ca persoanele care au consumat mai mult ulei de masline au avut niveluri mai ridicate de osteocalcina, care este o proteina secretata de celule formatoare de os. Nivelul ridicat al osteocalcinei este un indicator de oase puternice.

 

 

  1. Uleiul de masline si tensiunea arteriala

 

Un studiu publicat in Archives of Internal Medicine Journal a raportat ca oamenii care iau medicamente pentru tensiunea arteriala pot fi capabil sa reduca cantitatea de medicament pe care le iau in cazul in cconsuma ulei de masline extra-virgin (aproximativ 30-40 grame pe zi).

 

  1. Ulei de masline si colesterol

 

Potrivit Mayo Clinic, uleiul de masline contine un amestec puternic de antioxidanti care pot reduce nivelul colesterolului „rau“ (LDL), dar lasa colesterolul „bun“ (HDL) neatins.

 

Chiar si Food and Drug Administration (FDA) permite producatorilor de ulei de masline pentru a pretinde ca consumul de aproximativ doua linguri de ulei de masline pe zi poate reduce riscul de boli coronariene din cauza grasimilor mononesaturate in uleiul de masline“ .

 

 

  1. Ulei de masline si depresie

 

Uleiul de masline controleaza depresie. Un studiu spaniol a aratat ca persoanele care iau grasimi hidrogenate, care se gasesc in principal in produsele alimentare prelucrate au avut un risc de 48% de a suferi de depresie. In plus, cercetatorii au descoperit ca un aport mai mare de ulei de masline si grasimi polinesaturate se gasesc in uleiurile de peste si legume grase ce au fost asociate cu un risc mai mic de depresie.

 

Cat ulei de masline trebuie consumat

 

Deci, in esenta, uleiul de masline extra virgin este un tip de ulei esential care este recomandat pentru utilizare in loc de grasimi animale acolo unde este posibil. Puteti spori foarte mult beneficiile pentru sanatate ale uleiului de masline prin consumul de alimente cu care fac parte din dieta mediteraneana. Aceste beneficii anti-inflamatorii ale uleiului de masline extra virgin nu depind de consum de o cantitate mare. 2 linguri de ulei de masline extra virgin pe zi este dovedit a fi asociate cu beneficii anti-inflamatorii semnificative.

 

Puteti picura ulei de masline pe paine, sau sa-l folositi in salate prin combinarea cu lamaie sau otet, sare, piper macinat, usturoi zdrobit si ierburi proaspete.

Uleiul de masline este unul dintre primele 14 alimente care protejeaza impotriva dezvoltarii cancerului.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Bicarbonatul de sodiu si lamaia, comb... Oamenii de stiinta au cerut pacientilor diagnosticati cu cancer sa ia dimineata pe stomacul gol, 2 lingurite de suc de lamaie cu jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. De ce aceasta combinatie?       Lamaia s-a dovedit a avea efecte impotriva cancerului, antidepresive si combate formarea chisturilor, tumorilor si parazitilor interni, in timp [...]
  • Umflarea ganglionilor limfatici occip... Ganglionii limfatici occipitali fac parte din sistemul limfatic si se gasesc in partea din spate a capului. Deoarece ganglionii limfatici ajuta la mentinerea sanatatii corpului, ele pot deveni umflati daca aveti o boala sau o infectie. Ganglionii limfatici occipitali din partea superioara a gatului se pot umfla, de asemenea, daca aveti o infectie virala sau [...]
  • Aspartamul este asociat cu pierderea ... Aspartamul – vandut sub denumirile de produse NutraSweet, Sugar Twin si Equal – este unul dintre cei mai cunoscuti indulcitori artificiali disponibili pe piata. Este utilizat ca inlocuitor de zahar cu continut scazut de calorii in peste 6.000 de produse prelucrate in intreaga lume, in special in alimente si bauturi sau fara zahar.     [...]
  • Nodul la subrat: Cauze si remedii efi... Descoperirea unui nodul la subrat sau orice alt tip de umflatura la axila va poate ingrijora si vreti sa stiti  cauza. Deoarece nodulii care cresc la subrat, sunt in general nedurerosi, este posibil sa nici nu stiti ca aveti una. Un nodul la subrat poate fi de marimea unui bob de mazare care se poate [...]
  • Furnicaturi in cap: Cauze si tratamen... Senzatia de furnicaturi in cap poate fi conectata cu un numar de cauze. Denumirea medicala pentru furnicaturi in organism este parestezie si aceasta conditie poate provoca o senzatie de amorteala descrisa ca “intepatura de ace”. Parestezia este de obicei simtita in picioare sau maini, dar poate afecta si alte parti ale corpului, cum ar fi [...]

1 Comment

  1. 2017-06-07    

    The causes of diseases are clear and known, but they are concealed and most people will never know.
    Have you ever wondered why people in Western industrialized countries, including Europe, do not grow older than 70? Have you never asked yourself why in non-industrialized countries people are often over 100 years old and are very healthy? Have you ever wondered why there are so many cancer patients in the Western industrialized countries? Why so many multiple sclerosis and Parkinson’s disease and asthma and cardiovascular disease and allergies and so on?
    Have you ever wondered why this is so, even though the pharmaceutical industry invested so many billions in research? Have you ever wondered why vaccinated children are more sick than unvaccinated children? Have you never wondered why every year more than 12.8 million people die from the effects of pharmaceuticals? Do not you find it all very strange?
    Prof. Lupus Dayeng has researched all this for many years and he has come to clear results. Prof. Lupus Dayeng then, in 2001 founded the Dayeng Foundation and established a therapy center that cures most of these diseases, including cancer. Why this is so and further background information can be found on the Foundation’s website: http://www.lupus-trust.net Check out our enlightenment film, which is on the homepage of our website. This film shows the truth about diseases and the possibilities of healing.
    Dr. Stefanie Hillinger
    Dayeng Foundation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole