Tatuaj infectat: cauze, simptome si tratament

Ce este tatuajul?

Un tatuaj este un desen permanent creat pe piele prin administrarea de pigmenti de cerneala in stratul de derm de pe piele cu ajutorul unui ac. Tatuatorii utilizeaza un aparat portabil de mana cu unul sau mai multe ace ce introduc in mod repetat, in stratul pielii, care actioneaza in mod similar ca o masina de cusut.

3d-tattoos-2

Bazele de cerneala a tatuajului pot fi derivate din saruri metalice, oxizi de fier, materiale plastice, cerneala stilou, sange si funingine. Metale grele sunt folosite pentru a face culoare care includ mercur pentru rosu, plumb galben si verde, cupru pentru verde si albastru, fier negru, rosu si maro, cobalt albastru, aluminiu pentru violet si verde, si bariu pentru alb.

Carbon din cenusa sau funingine poate fi de asemenea utilizat pentru culoarea neagra. Purtatorii solventilor sunt utilizati pentru a ajuta la perfuzia de pigment in straturile pielii. Solventii pot include apa, alcool etilic, metanol, glicerina si propilen glicol.

5-3d-tattoos-woman-back

Cum se poate infecta tatuajul

Procedura de tatuare este in mod obisnuit efectuat fara ajutorul anesteziei. Poate aparea un usor disconfort pana la durere cu sangerare semnificativa in urma procesului. Majoritatea tatuajelor se vindeca fara complicatii. Cu toate acestea, exista riscuri de infectie, contractarea de boli de sange, reactii alergice si alte probleme ale pielii.

Utilizarea de coloranti, in special culorile, galben, rosu, albastru si verde, sunt asociate cu un raspuns alergic, prezentat ca leziuni pruriginoase chiar ani de la obtinerea tatuajului.

Granuloame sau umflaturi ale pielii se pot dezvolta in jurul tatuajului si in curand devin cheloide. Acele nesterile pot de asemenea pot transmite hepatita B, hepatita C si tetanos.

 

Simptomele infectarii unui tatuaj

Manifestarile timpurii ale infectiei tatuajului nu pot fi imediat evidente, deoarece acestea imita procesul normal de vindecare.In zona tatuajului pot aparea urmatoarele manifestari:

Eritem si iritatie – roseata usoara, disconfort si caldura pot fi simtite in mod normal, ceea ce ar trebui sa se imbunatateasca in cateva zile. Se poate suspecta infectie in cazul in care tatuajul devine mai rosu, cu aspect bulbuc.

 

Febra sau pirexie – Temperatura ridicata este semnul distinctiv al infectiei.

Durere – durerea usoara este normala in timpul si dupa obtinerea tatuajului, dar acesta scade sau dispare in cateva ore. Inrautatirea durerii ne poate alarma ca avem o infectie.

 

Inflamatie – cu toate ca este de asteptat umflarea usoara, dar o inflamatie neobisnuita poate indica in curs de dezvoltare a infectiei.

 

Leziuni eritematoase sau dungi – daca apar rani sau dungi rosii pe frontierele de tatuajului ar putea fi o simpla infectie sau mai rau infectie stafilococica sau chiar septicemie.

 

Miros neobisnuit, puroi – prezenta puroiului si miroslui anormal indica o infectie microbiana.

Cauzele infectarii tatuajului

Colorantii care se introcuc in stratul de piele pot duce la boli infectioase.

Exista cerneluri care pot provoca reactii alergice in special clientilor cu diabet si bolile cardiovasculare.

Acele si cernelurile contaminate pot provoca infectii directe pe piele.

Standardele actuale de igiena si control al infectiilor pot reduce in mod semnificativ aparitia infectiilor, dar infectia poate fi inca introdusa in timpul incalcarii epidermei stratului de piele. Au existat, de asemenea, rapoarte de transmitere legate cu virusul imunodeficientei umane (HIV), lepra, hepatita si tuberculoza.

 

 

Tratarea tatuajului infectat

 

Daca aveti orice semne de infectie, se recomanda sa mergeti sa va consultati tatuatorul inainte de a merge la medic pentru ca majoritatea au fost instruiti si au vazut sute de tatuaje infectate, prin urmare, acestea vor fi in masura sa confirme cu usurinta sau respinge ideea ca tatuajul este infectat.

Odata ce tatuatorul a confirmat ca tatuajul este infectat, va trebui sa faceti o programare imediat cu medicul dumneavoastra si ei vor fi capabili de a diagnostica infectia si va va oferi instrumentele adecvate pentru tratament. Unul dintre tratamentele care le poate prescrie sunt antibioticele, deoarece acest lucru este cel mai frecvent mod de a trata infectiile ale pielii. Medicul dumneavoastra poate solicita, de asemenea, teste de sange, care depinde de circumstantele in care ati primit tatuaj si cat de agravata este infectia.

(Visited 2.333 times, 6 visits today)
Similar posts
  • Simptome tatuaj infectat si cum sa le... Dupa ce ai trecut prin durerea si disconfortul de a primi un tatuaj, ultimul lucru pe care ti-l doresti este un tatuaj infectat. Din pacate, tatuajele infectate sunt destul de comune, in special in primele cateva zile dupa obtinerea unui tatuaj. Germeni, bacterii, sau echipamente neigienice pot provoca infectii ale pielii in si in jurul locului tatuat. [...]
  • Transpiratii nocturne: cauze, simptom... Transpiratiile nocturne, pot aparea din cauze inofensive sau boli grave. Daca dormitorul este neobisnuit de cald sau daca folositi prea multe asternuturi, puteti incepe sa transpirati in timpul somnului – iar acest lucru este normal. Pentru a putea distinge transpiratiile nocturne care apar din cauze medicale de cele care apar din cauza imprejurimi, este important [...]
  • Puroi in urina: Cauze, simptome si re... Prezenta puroiului in urina este un indiciu clar de un anumit tip de infectie. Puroiului este o substanta albicioasa sau galbuie sau usor verde, care este groasa ca un lipici. Puroiul in urina semnifica faptul ca organismul se lupta cu o infectie la nivelul tractului urinar inferior sau superior. Puroiul contine celule moarte ale pielii, bacterii si celule [...]
  • Zona vaginala umflata: Cauze si trata... Vorbind despre o zona vaginala umflata poate fi inconfortabil, dar aceasta este o problema ce afecteaza multe femei. Labiile umflate pot fi cauzate de alergii, infectie bacteriana sau de o ciuperca, chisturi mici, iar unele femei sufera de un vagin umflat dupa actul sexual. In functie de cauza, umflarea poate fi insotita de iritatie, disconfort [...]
  • Sempticemia: simptome, cauze si trata... Septicemia este o infectie severa, care se raspandeste in tot corpul prin fluxul sanguin. In cazul in care septicemia este lasata netratata poate deveni atat de severa incat incepe sa interfereze cu organele corpului si, in cazurile cele mai severe poate duce la soc septic in cazul in care tensiunea arteriala scade la un nivel [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive