Spirulina – proprietati nutritive

Spirulina este una dintre cele mai sanatoase suplimente alimentare si este utilizat in intreaga lume pentru proprietatile sale nutritive si medicinale.
Spirulina este o alga, care traieste in medii de apa dulce, inclusiv iazuri, lacuri si rauri. Aceasta forma de viata microscopica este foarte usor de digerat, ceea ce permite tuturor nutrientilor sai sa fie absorbiti cu usurinta in corpul nostru. Fiecare sfaramitura de spirulina contine o cantitate imensa de nutrienti.

smoothie-spirulina

Nutrienti spirulina

Spirulina contine ,,proteina completa,, de peste 65%. „Proteine complete” inseamna ca acesta contine toti cei 8 aminoacizi esentiali de care organismul nostru are nevoie. Aceste proteine sunt usor de digerat si sunt mai concentrate de oricare dintre proteinele de origine animala.
De asemenea, este foarte bogat in clorofila, fier, calciu, magneziu, zinc, antioxidanti, vitamina C, vitamina D, vitamina E, toate vitaminele B, beta-caroten si acizi grasi esentiali (omega 3, 6 si 9). De asemenea, spirulina contine 12 aminoacizi non-esentiali, acizi nucleici si lipide, care joaca un rol important in sanatatea noastra.
Stim cu totii ca pestele este o sursa buna de acizi grasi esentiali (omega 3, 6 si 9).
Acesti acizi grasi joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima, reduce colesterolul rau, reducand severitatea osteoporozei, depresia, diabetul si alte boli.
Spirulina este una dintre cele mai bune ingrediente pentru detoxifiere a organismului, inclusiv tratamentul otravirii cu metale grele, mercur, droguri si contaminarii cu agenti chimici.

Persoanele care consuma spirulina au nivel crescut de energie si vitalitate. Spirulina este excelent remediu pentru anemie, bulimie, probleme de digestie, de asemenea, imbunatateste absorbtia nutrientilor in organism si imbunatateste sistemul imunitar prin intermediul functiei antivirale puternice.
Unii oameni consuma spirulina amestecand pulberea de spirulina doar cu apa si fara alti aditivi.
Daca nu va place gustul si mirosul spirulinei, propunem sa consumati spirulina amestecand pudra de spirulina cu unele sucuri naturale. Iata cateva exemple:
– Smoothie cu portocale, spanac, fructe kiwi si pudra de spirulina
– Smoothie cu portocale, kiwi, banane si pudra de spirulina
– Smoothie cu portocale, mere, pere, salata verde, busuioc si pudra de spirulina

Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com/

(Visited 36 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Moringa – planta medicinala ce tratea... Moringa oleifera este o planta incredibil de sanatoasa, originara din Asia de Sud, care a fost utilizata in mod traditional ca un medicament de mii de ani. Este o sursa bogata de antioxidanti si ofera diverse beneficii pentru sanatate. Frunzele si fructele sunt comestibile si pot imbunatati in mod semnificativ sanatatea dumneavoastra, deoarece acestea sunt [...]
  • Piele sensibila la atingere – c... Pielea sensibila la atingere este o problema frustranta, si, uneori, greu de suportat care poate provoca disconfort si durere. Numele medical folosit pentru durere la nivelul pielii sau sensibilitate este alodinie si face ca pielea sa devina foarte sensibila chiar si la cea mai mica de atingere. Chiar si o atingere subtila poate provoca durere si sensibilitate. [...]
  • Siropul de catina rivalizeaza cu cele... Cu toate ca sunt mici si amare, fructele de catina au o valoare terapeutica exceptionala. Acestea pot fi culese sau cumparate de pe piete incepand de la sfarsitul verii si pana in luna octombrie. Catina alba (Hippophae rhamnosides) are un complex nutritional impresionant. Putini dintre noi stiu ca granulele de catina sunt foarte bogate in [...]
  • 10 motive pentru care ar trebui sa be... Stim cu totii ca berea este o bautura alcoolica pe care oamenii de obicei, prefera sa bea dupa anumite mese, mai ales in America de Nord si Europa. Berea are un continut mai mare de proteine si vitamina B decat vinul, in timp ce continutul sau de antioxidant este echivalent cu cel al vinului. Hameiul, o componenta [...]
  • Beti suc de rosii! Este benefic pentr... Conform studiilor, rosiile au numeroase efecte positive asupra organismului. Cercetarile au scos la iveala faptul ca rosiile ofera o protectie antioxidanta speciala asupra sistemului cardiovascular si ajuta la controlul grasimilor din sange. In acelasi timp, consumul de tomate sustine sanatatea oaselor (protejeaza tesutul osos) previne cancerul (in special pancreatic, de prostata, de colon sau cancerul [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive