Siropul de catina rivalizeaza cu cele mai puternice medicamente

Cu toate ca sunt mici si amare, fructele de catina au o valoare terapeutica exceptionala. Acestea pot fi culese sau cumparate de pe piete incepand de la sfarsitul verii si pana in luna octombrie.

Catina alba (Hippophae rhamnosides) are un complex nutritional impresionant. Putini dintre noi stiu ca granulele de catina sunt foarte bogate in calciu (211.8 mg%), magneziu (186,1 mg%) si fosfor (194,4 mg%).

Acestea contin, de asemenea, vitamine, care au proprietati antioxidante puternice: vitamina C (de pana la 2 500 mg%), vitamina A (380 mg%), vitamina E (16 mg%) si vitamina D (20 mg%). Catina contine toate vitaminele din complexul B, cu exceptia B12, si 18 aminoacizi. Este extrem de bogat in antioxidanti, cum ar fi polifenoli, beta-caroten, zeaxantina, cryptoxannina si licopen. Uleiul de catina este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali: 80-90% acid oleic, acid linoleic, acidul palmitoleic, heptadecanoic si acid erucic.

catina

Expertii spun ca, catina ar trebui sa fie vazuta ca un supliment nutritiv real bogat in multivitamine, multi-minerale, si probiotice. De asemenea catina regenereaza, previne simptomele de imbatranire, revigoreaza, stimuleaza, vindeca si apara organismul de numeroase boli.

Aceste fructe de padure sunt indicate in toate afectiunile care sunt cauzate de deficiente de vitamine sau minerale. Ele sunt, de asemenea, un ajutor valoros pentru persoanele care sunt slabite, atat tineri cat si batrani, datorita efectelor sale tonice.

Cum se pregateste de siropul de catina

 

Una dintre cele mai bune metode de depozitare si administrare catinei este sub forma de sirop. Acesta poate fi preparat cu usurinta la domiciliu, urmand o reteta care ajuta la mentinerea nutrientiilor intacte. Sirop se dovedeste a fi mult mai dulce si mai sanatos daca se foloseste miere in loc de zahar alb.

Ingrediente

1 kg de catina

500 g de miere poliflora

Cum sa-l pregatiti

Utilizati catina prospata. Culegeti personal din zone intacte, nepoluate. Cum ati cules catina pregatiti-l inca de proaspat. Pastrati numai boabele sanatoase si coapte, spalati-le bine si trecetil-le prin storcatorul de fructe. Sucul obtinut se pune intr-un blender, dupa care se adauga miere. Se amesteca timp de cateva minute, suficient pentru a se omogeniza. Se repeta actiunea la fiecare trei ore. Dupa 24 de ore, se pune siropul in sticle, sigilat ermetic si pastrati-le la temperaturi scazute.

 

 

Cum sa-l folositi

Pentru a preveni bolile si de a imbunatati imunitatea, combinati 30 ml de sirop de catina si 150 ml de apa (simpla sau minerala).

Pentru boli grave, o lingurita de catina (nediluata) se consuma de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de mese. Tineti minte ca catina are efect energizant si nu ar trebui sa fie utilizat inainte de a dormi.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Similar posts
  • 8 motive pentru care ar trebui sa man... Ananasul este una dintre fructele cele mai sanatoase, iar consumul sau zilnic ofera numeroase beneficii pentru sanatate.     Noi oferim 8 motive uimitoare de ce ar trebui sa consumati ananas zilnic:   Vitamina C Consumul zilnic de ananas furnizeaza 131% din necesarul zilnic de vitamina C. Prin urmare, ar trebui sa consumati ananas in [...]
  • Moringa – planta medicinala ce tratea... Moringa oleifera este o planta incredibil de sanatoasa, originara din Asia de Sud, care a fost utilizata in mod traditional ca un medicament de mii de ani. Este o sursa bogata de antioxidanti si ofera diverse beneficii pentru sanatate. Frunzele si fructele sunt comestibile si pot imbunatati in mod semnificativ sanatatea dumneavoastra, deoarece acestea sunt [...]
  • Piele sensibila la atingere – c... Pielea sensibila la atingere este o problema frustranta, si, uneori, greu de suportat care poate provoca disconfort si durere. Numele medical folosit pentru durere la nivelul pielii sau sensibilitate este alodinie si face ca pielea sa devina foarte sensibila chiar si la cea mai mica de atingere. Chiar si o atingere subtila poate provoca durere si sensibilitate. [...]
  • Spirulina – proprietati nutritive Spirulina este una dintre cele mai sanatoase suplimente alimentare si este utilizat in intreaga lume pentru proprietatile sale nutritive si medicinale. Spirulina este o alga, care traieste in medii de apa dulce, inclusiv iazuri, lacuri si rauri. Aceasta forma de viata microscopica este foarte usor de digerat, ceea ce permite tuturor nutrientilor sai sa fie [...]
  • 10 motive pentru care ar trebui sa be... Stim cu totii ca berea este o bautura alcoolica pe care oamenii de obicei, prefera sa bea dupa anumite mese, mai ales in America de Nord si Europa. Berea are un continut mai mare de proteine si vitamina B decat vinul, in timp ce continutul sau de antioxidant este echivalent cu cel al vinului. Hameiul, o componenta [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive