Sindromul ovarelor polichistice si facorii de risc in timpul sarcinii

Femeile cu acest sindrom (SOP) au un risc mai mare pentru anumite probleme sau complicatii in timpul sarcinii. In plus, copiii nascuti din mame cu acest sindrom au un risc mai mare de a fi la terapie intensiva neonatala, in timpul, sau imediat dupa nastere. Complicatiile in timpul sarcinii asociate cu acest sindrom, cum ar fi preeclampsia, ar putea fi un motiv pentru aceste riscuri. De asemenea, conditii comune pentru acest sindrom, cum ar fi sindromul metabolic si execesul de androgeni poate creste riscul sa fie afectat copilul.

sop

Complicatii in timpul sarcinii legate de acest sindrom includ:

Avort spontan sau pierdere precoce a sarcinii

Femeile cu acest sindrom sunt de trei ori mai susceptibili de a suferi un esec in primele luni de sarcina decat femeile cu acest sindrom. Unele cercetari arata ca metformina poate reduce riscul de avort spontan la femeile gravide cu acest sindrom. Cu toate acestea, alte studii nu au confirmat faptul ca metformina reduce riscul de avort spontan, mai trebuiesc facute cercetari.

Diabet gestional

Acesta este un tip de diabet care apare numai la femeile gravide. Acesta este tratabila si, daca este controlat, nu provoaca probleme semnificative pentru mama sau fat. In cele mai multe cazuri, starea dispare dupa nasterea copilului. Bebelusii ai caror mame au diabet gestational pot fi foarte mari, au hipoglicemie, si au probleme de respiratie. Femeile cu diabet gestational, precum si copiii lor, au un risc mai mare la diabet zaharat de tip 2 mai tarziu in viata.

Preeclampsia

Preeclampsia, o crestere brusca a tensiunii arteriale dupa 20 saptamani de sarcina, poate afecta rinichii mamei, ficatul si creierul. Daca este lasata netratata, preeclampsia se poate transforma in eclampsie. Eclampsia poate cauza daune la organe, convulsii, si chiar moarte. In prezent, tratamentul primar pentru aceasta conditie este nasterea inainte de termen, daca este necesar.

 

Hipertensiune arterial indusa de sarcina

Aceasta conditie se datoreaza unei cresteri a tensiunii arteriale, care poate sa apara in a doua jumatate a sarcinii. Daca nu este tratata, aceasta poate duce la preeclampsie. Acest tip de hipertensiune arteriala poate afecta, de asemenea, nasterea copilului.

Nastere prematura

Sugarii sunt considerati „prematuri” in cazul in care se nasc inainte de 37 saptamani de sarcina. Sugari prematuri sunt la risc pentru multe probleme de sanatate, atat imediat dupa nastere cat si mai tarziu in viata, iar unele dintre aceste probleme pot fi grave.

Operatia de cezariana

Femeile insarcinate cu acest sindrom sunt mai susceptibile de a avea cezariana, din cauza complicatiilor sarcinii asociate cu acest sindrom, cum ar fi induse de sarcina hipertensiune arteriala. Deoarece nasterea cu cezariana este o procedura chirurgicala, recuperarea poate dura mai mult decat o recuperare de la nastere vaginala si pot exista riscuri atat pentru mama cat si pentru copil.

Cercetatorii studiaza daca tratamentul cu medicamente, sensibilizarea la insulina, cum ar fi metformin poate preveni sau reduce riscul de probleme ale sarcinii la femeile cu acest sindrom.

Daca aveti sindrom si ramaneti gravida, consultati-va cu medical specialist pentru o sarcina si nastere sanatoasa.

Sursa: https://www.nichd.nih.gov/

(Visited 80 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Gust amar in gura: cauze si tratament... Un gust amar in gura poate fi cauzat de o serie de conditii care variaza de la igiena dentara precara la probleme digestive si stilul de viata. Uneori, gustul neplacut in gura poate fi un efect secundar al unor medicamente. De asemenea, fumatul interfereaza cu papilele gustative si poate cauza un gust constant neplacut in gura. Multe femei [...]
  • Sindromul ovarului polichistic (SOP),... Ce este sindromul ovarelor polichistice? SOP, prescurtarea de la sindromul ovarelor polichistice, este o problema de anovulatie si infertilitate feminina   Femeile cu ovare polichistice si probleme de fertilitate: Nu elibereaza un ovul (ovulatie) in mod regulat Au ovarele care contin multe structuri chistice mici, de aproximativ 2-9 mm in diametru   Cum actioneaza ovulatia [...]
  • Factori care afecteaza in mod negativ... Cuplurile care-si planifica copii, trebuie sa fie constienti de potentialele aspecte care tind sa afecteze rata de fertilitate pentru a creste sansele de a avea un copil. Factorii care cresc riscul de infertilitate sunt aproape la fel pentru ambele sexe. Acestea sunt: Greutatea Fiind exces de greutate, nu numai pentru starea generala de sanatate este [...]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive