Prajitura cu nuca si curmale

Dragilor, va invit la o prajitura dietetica, fara zahar si faina.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 20 de linguri de nuca
  • 8 linguri de nuca de cocos
  • 12 oua
  • 10 linguri pudra de stevie
  • 2 praf de copt

Pentru umplutura:

  • 800 gr. de curmale cu samburi
  • O portocala
  • 150 ml apa

Mod de preparare:

Blatul:

Ingredientele sunt pentru 2 blaturi.

Se separa 6 oua. Albusurile se bat spuma pana devin tari. Galbenusurile se bat cu 5 linguri de stevie pana se deschid la culoare. Dupa care se adauaga la albusuri. In continuare se adauga la albusuri 10 linguri de nuca, 5 linguri de nuca de cocos si 1 praf de copt. Se amesteca cu grija, dupa care se introduc intr-o tava tapetata cu hartie la cuptor incalzit prealabil la 180 grade C.

Operatiunea se repeta pentru al doilea blat.

Umplura:

Se scot samburii de la curmale, dupa care se pun la fiert in apa si zeama de la o portocala pentru 4 minute.

Amestecul se mixeaza pana devine o pasta.

Dupa ce s-au racit ambele se ung blaturile cu pasta de curmale si se suprapun.

Se orneaza cu nuca de cocos.

Am lasat si pentru voi o felie.

   IMG_6075

(Visited 47 times, 1 visits today)

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive