Numarul 5 o sa va surprinda: acestea sunt cele mai comune conceptii in ceea ce priveste uleiul de masline

Uleiul de masline este un produs gustos, sanatos si nutritiv, care ar trebui sa fie introdus in fiecare dieta.

Pentru cei care il folosesc in mod regulat la gatit, cred ca stiu totul despre ea. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevarat.

 

Va prezentam cele mai comune conceptii gresite in ceea ce priveste uleiul de masline:

 

  1. Uleiul de masline din magazin este inca in stare proaspata

Cu toate ca sunt bine depozitate, uleiul de masline importat, pe care-l gasim in magazine este de multe ori vechi de pana 3 ani. Spre deosebire de vin, uleiul de masline trebuie sa fie cat mai proaspat. Ganditi-va la ea ca la un suc stors de masline care trebuie consumat in stare proaspata. Daca doriti ca sa fiti sigur de ceea ce consumati, procurati ulei de masline care are notat anul recoltei.

  1. Folositi ulei de masline de calitate pentru salate si utilizati mai ieftin pentru gatit

Complet gresit.  Uleiul de calitate cu cat este mai proaspat cu atat mai bine mai ales la temperaturi ridicate. De asemenea, cu gatitul nu-si pierde calitatea, iar produsele alimentare vor fi mult mai gustoase si mai sanatoase si astfel preparate.

  1. Uleiul de masline trebuie sa fie depozitat numai in flacon de sticla

Aceasta teza este doar partial adevarata. Depozitarea uleiului intr-un flacon de sticla este bun, dar trebuie sa fie in sticla de culoare inchisa, deoarece uleiul reactioneaza la lumina, se schimba structura si isi pierde astfel calitatea acesteia.

  1. Pastrati intotdeauna uleiul de masline aproape de mana

O alta eroare comuna. Uleiul de masline este cel mai bine pastrat in dulap. Motivul este ca lumina nu favorizeaza acest produs alimentar. Se modifica structura uleiului, astfel isi pierde calitatea.

  1. Nu trebuie sa prajiti alimente in ulei de masline

O alta informatie gresita. Cercetarile au aratat ca uleiul de calitate nu-si schimba structura si pana la 200 de grade celsius, ceea ce inseamna ca alimentele proaspete pot fi liber prajite in ea. Uleiul de masline atunci cand este expus la temperaturi ridicate se comporta mult mai bine decat toate celelalte uleiuri din gospodarii, din cauza continutului ridicat de acid oleic.

  1. Uleiul de masline nu are o multime de calorii

Gresit! Desi este foarte sanatos si hranitor, si uleiul de masline este ulei. Acesta contine o cantitate mare de calorii, dar, spre deosebire de uleiurile vegetale sau grasimi, exista un nivel scazut de cholesterol rau. De asemenea, este un antioxidant puternic, cu o valoare nutritiva ridicata.

Sursa: http://www.finelivingadvice.com/

(Visited 31 times, 1 visits today)

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole