Mancati banane cu pete maro: Aici este motivul pentru care sunt mai sanatoase decat cele obisnuite

Tuturor ne plac bananele! Acest fruct miraculos este un favorit pentru toata lumea, indiferent de varsta sau de preferinte, iar sportivilor le plac cel mai mult.

Banana isi datoreaza popularitatea sa nu numai gustului, ci si datorita de beneficiilor care-l fac extrem de sanatos.

banane

O banana medie contine aproximativ 110 de calorii, este bogat in potasiu, mangan, vitaminele B6 si C si fibre. Acesta nu contine colesterol si grasimi, si piureul poate fi folosit ca un substitut pentru unt.

 

S-a dovedit, mai presus de toate, ca este mai intelept sa manancati o banana in loc de orice bautura energizanta. De fapt, banana are un impact mai bun asupra nivelului de dopamina, spre deosebire de orice bautura energizanta. Dopamina este un neurotransmitator care afecteaza in mod direct starea de spirit.

 

Si asta nu e tot! Potrivit unui studiu japonez publicat in 2013, bananele, care au pete negre-maro pe coaja, produc o substanta care distruge celulele tumorale. Este un factor de necroza tumorala (TNF), care combate celulele anormale. Cu cat este mai inchisa crusta si cu atat mai mult este acoperit cu pete negre, cu atat sunt mai puternice valorile impotriva cancerului.

 

Dupa o noapte salbatica si cateva pahare de vin, bananele sunt aliatul excelent in lupta pentru mahmureala! Aceasta se datoreaza potasiului din banane, iar medicii recomanda consumul de o banana inainte de culcare, iar alti dupa trezire.

 

Medicii si nutritionistii recomanda consum zilnic de banane pentru o sanatate mai buna si de imunitate sporita, si va avea cu siguranta beneficii bune in lupta impotriva racelilor viitoare si virusilor.

(Visited 155 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Aspartamul este asociat cu pierderea ... Aspartamul – vandut sub denumirile de produse NutraSweet, Sugar Twin si Equal – este unul dintre cei mai cunoscuti indulcitori artificiali disponibili pe piata. Este utilizat ca inlocuitor de zahar cu continut scazut de calorii in peste 6.000 de produse prelucrate in intreaga lume, in special in alimente si bauturi sau fara zahar.     [...]
  • Nodul la subrat: Cauze si remedii efi... Descoperirea unui nodul la subrat sau orice alt tip de umflatura la axila va poate ingrijora si vreti sa stiti  cauza. Deoarece nodulii care cresc la subrat, sunt in general nedurerosi, este posibil sa nici nu stiti ca aveti una. Un nodul la subrat poate fi de marimea unui bob de mazare care se poate [...]
  • Cum functioneaza sistemul imunitar cu... Principala responsabilitate a sistemului imunitar este de a proteja organismul de boli si agenti patogeni, inclusiv bacterii, virusuri si paraziti. Sistemul imunitar joaca de asemenea un rol in raspunsul de vindecare la trauma si ajuta sa va protejati impotriva infectiei. Interesant fatul ca, sistemul imunitar nu functioneaza intotdeauna singur.         Cum functioneaza [...]
  • Ceai si ulei de musetel: Cele mai imp... Este imposibil sa vorbim despre beneficiile plantelor, fara a mentiona proprietatile binefacatoare  ale musetelului. Datorita multor efecte benefice, musetelul a fost folosit de secole ca un remediu pe baza de plante eficient pentru o varietate de boli.   Musetelul provine din familia de plante margarete. Ambele flori uscate si proaspete de musetel sunt utilizate pentru [...]
  • Uleiul de masline reduce riscul de ca... Uleiul de masline are un loc important in dieta mediteraneana, iar aspectul principal al acestui regim alimentar include un consum ridicat de ulei de masline. Conform unor studii, uleiul de masline reduce riscul de boli cardiace coronariene datorita nivelului foarte ridicat de grasimi mononesaturate si acidului oleic.     Exista, de asemenea, dovezi ca antioxidantii [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole