Kombucha, – „Ceaiul Nemuririi” (Reteta)

Kombucha este o ciuperca de ceai de origine japoneza, care a fost folosit Europa de sute de ani.

Initial, a fost consumat numai de regi si a fost tinut secret numerosi ani.

Cu mii de ani in urma, imparatul japonez a invitat pe imparat chinez si a planuit sa-l onoreze cu un dar deosebit, asa ca ia dezvaluit reteta acestui ceai. Dupa aceea, el a decis sa imparta aceasta minune cu toti oamenii.

Ciuperca japoneza a fost folosita ca o bautura sanatoasa si in Rusia, si a fost numit „Cvas ceai”. Din Rusia, aceasta reteta a fost raspandita in Polonia, Prusia, Danemarca si Germania, dar in timpul al doilea razboi mondial, a disparut intr-un fel.

 ceai kombucha

Dupa razboi, acest ceai a fost din nou popularizat datorita Dr. Rudolph Skelnar, care a folosit in tratamente pentru cancer, in cazul hipertensiunii arteriale, tulburari metabolice, si diabet.

Acesta ciuperca de fapt, este o fabrica biochimica. Fermentarea ciupercii stimuleaza numeroase reactii complexe. Se hraneste cu zahar in ceai si creeaza substante benefice , care fac parte din lichidul Kombucha: vitamine, acid glicolic si lactic, aminoacizi, ingrediente antibiotice …

Mai mult decat atat, aceasta ciuperca are mai multa vitamina C decat lamaile, si este de asemenea bogat in enzime, vitaminele B1, B2, B3, B6 si B12, precum si laptele – Acid L, care intr-un litru de lichid poate ajunge pana la 3 ml.

Kombucha a fost folosit de milenii in tratamentele de diabet zaharat, epuizare, oboseala, constipatie, nervozitate, si ca un tratament anti-imbatranire, anti-ingustare a vaselor de sange, si pentru tratarea reumatismului.

In Rusia, acesta este utilizat in tratamentul diferitelor tipuri de boli si, prin urmare, este cunoscut ca un „remediu rusesc”.

Ea trateaza in mod eficient diareea, scleroza, hipertensiune arteriala, amigdale inflamate, boli ale organelor interne, inflamatii ale intestinului subtire si a colonului, ingustarea vaselor de sange, si asa mai departe.

Studiile au descoperit ca are antibiotice si proprietati de detoxifiere, care sunt vitale in procesele biochimice.

Acest ceai va trata diverse probleme intestinale, cum ar fi constipatie si hemoroizi, previne refluxul acid, ajuta la digestie, trateaza probleme cu canalele urinare si bila, precum si pietre la rinichi.

Mai mult decat atat, Kombucha si produsele sale metabolice sunt capabile de a regenera celulele si tratarea arteriosclerozei. Detoxifica eficient sangele si stimuleaza metabolismul. Este extrem de util in cazul durerilor articulare, dureri de cap, probleme de imbatranire, reumatism. Mai mult decat atat, efectele sale sunt resimtite si a observate dupa utilizare cateva zile.

De asemenea, doctorul japonez Dan Pon a tratat numerosi pacienti cu Kombucha si a demonstrat ca este benefic in urmatoarele cazuri:

  • regleaza echilibrul acido-bazic
  • ajuta in cazul reumatismului
  • intareste muschii picioarelor
  • extinde durata de viata
  • imbunatateste respiratia
  • trateaza greata
  • reduce greutatea corporala
  • imbunatateste gustul la feluri de mancare
  • intareste rinichii
  • scade nivelul de colesterol din sange
  • previne aparitia ridurilor
  • atenueaza artroza
  • curata vasele de sange, sustine regenerarea membranelor celulare si ajuta in cazul infarctului cardiac
  • trateaza tulburari hepatice
  • previne cancerul
  • trateaza insomnia
  • ajuta cu variola si zona zoster
  • intareste parul si stimuleaza cresterea acesteia
  • amelioreaza simptomele menopauzei
  • stimuleaza imunitatea
  • inmoaie, curata si se dizolva calculi biliari
  • vindeca boli ale mainilor si picioarelor, spate, mreana gri
  • trateaza diareea
  • imbunatateste potenta

Tineti cont de faptul ca o mare concentrare de acizi organici pot conduce la reactii alergice in cazul sensibilitatii de acid.

Este complet sigur pentru copii mici, dar utilizarea sa nu este recomandata in cazul copiilor cu varsta mai mica de 1 an, deoarece are enzime si bacterii care pot fi greu de digerat de catre sistemul lor digestiv in curs de dezvoltare.

Mod de preparare ceai Kombucha

Cu scopul de a pregati acest ceai, veti avea nevoie de un borcan mare de sticla transparenta, de exemplu, de cinci litri. Se adauga o suta de grame de zahar si o lingurita de ceai verde sau negru pe litru de apa, se fierbe si se lasa sa se raceasca.

Se spala Kombucha in apa calda, si adaugati-l la ceai. Se acopera cu tifon, si lasati-l pe un loc luminos timp de 8 zile. Dupa aceea, este gata pentru consum. Puteti spala ciuperca si folositi-l din nou.

In cazul in care nu se decanteaza pentru mult timp, se va converti in otet, care pot fi folosit pentru decapare, iar „ciuperca” se va recupera. Daca nu aveti de gand sa-l folositi pentru o lunga perioada de timp, aveti posibilitatea sa usucati intre doua foi de hartie de filtru si sa-l reutilizati dupa aceea.

Kombucha este necomestibila, sub forma unei membrane multistrat, si este de culoare gri. Este de fapt o combinatie de diferite organisme, inclusiv ciuperca, pecingine, si unele bacterii (bacterie xylinum, bacterie gluconicum, acetobacterketogenum), precum si pichiafermentantsa.

Sursa:  healthandbeautylifestyle.com

(Visited 73 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Consumati piure de conopida de 3 ori ... Din cauza abundentei de potasiu, fibre, vitamine si minerale, conopida este un aliment important care lupta impotriva grasimilor. Este ideal pentru persoanele care doresc sa slabeasca, fiind un aliment cu putine calorii, bogat in fibre nedigerabile alimentare, vitamine, potasiu si alte minerale necesare pentru o dieta echilibrata. Conopida este un aliment excelent pentru cei care [...]
  • Beneficiile apei alcaline si modul de... Recent, a existat o mare dezbatere cu privire la apa alcalina. In opinia nutritionistilor aceasta „poate fi extrem de benefica in curatarea toxinelor, reglarea metabolismlui si impiedicarea dezvoltarii cancerului’’. Este important sa stiti ca principala cauza pentru multe boli grave, incluzand si cancerul, este aciditatea cronica. Apa alcalina ajuta in buna functionare a corpului, reduce [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive