Iata cum puteti afla daca mancarea este modificata genetic

Multe legume si fructe au autocolante mici cu cifre. Aveti posibilitatea sa vedeti daca acestea au fost organice sau cultivate in mod conventional si puteti afla daca acestea au fost modificate genetic, la fel de bine.

In continuare, veti beneficia de o multime de informatii:

– Riscurile pentru sanatate – alimentele modificate genetic pot fi gasite in magazine de la inceputul anilor 1990 si riscurile pentru sanatate pe termen lung sunt de fapt necunoscute.

– Riscurile de mediu – multi oameni de stiinta sunt ingrijorati ca OMG-urile pot reduce biodiversitatea.

– Beneficiile gustului – multi oameni din intreaga lume, sunt de aceeasi parere: gama de arome este de fapt mai buna la alimentele nemodificate genetic iar cele modificate genetic nu au gust.

alimente modificate genetic

Ce sa cautati:

  • Un numar cu patru cifre inseamna ca produsul este cultivat in mod conventional;
    • Un numar cu cinci cifre care incepe cu 9 inseamna ca produsul este organic;
    • Un numar cu cinci cifre care incepe cu 8 inseamna ca produsul este modificat genetic.

De ce este important sa se evitati produsele modificate genetic?

Ele sunt cea mai mare amenintare la adresa sustenabilitatii oamenilor. Non-Culturile modificate genetic se pot obtine pot contaminate, iar acelasi lucru se poate intampla la culturile care sunt ecologice si in cele din urma toate culturile vor fi pline cu elemente de modificate genetic. Cea mai rea parte este ca riscurile pentru sanatate nu sunt pe deplin revelate.

Cele mai multe dintre lucrurile care sunt revelate sunt periculoase. Pe parcursul anului trecut, un studiu care a fost comandat de Austrian Agency for Health and Food Safety, a confirmat faptul ca porumbul modificat genetic poate afecta grav sanatatea reproducerii in randul soarecilor.

Aceste rezultate au fost terifiante si s-a votat pentru interzicerea imediata a culturilor si alimentele modificate genetic, pentru ca au vrut sa protejeze fertilitatea femeilor din lume si starea de sanatate a rasei umane.

Exista cel putin 65 de riscuri pentru sanatate periculoase, care sunt legate de alimentele modificate genetic. Printre acestea se afla:

– Descendentii sobolanilor care au fost hraniti cu soia modificata genetic au descoperit greutate scazuta la nastere, o crestere de cinci ori a mortalitatii si au fost in imposibilitatea de a se reproduce.

– Soareci masculi care au fost hraniti cu soia modificata genetic deterioreaza celulele spermei.

– Puii de embrioni de soareci care au fost hraniti cu soia modificata genetic a schimbat functionarea ADN-ului.

– Unii fermieri din SUA au anuntat probleme de fertilitate sau sterilitate intre vaci si porci care au fost hraniti cu tipuri de porumb modificate genetic.

– Anchetatorii din India au raportat avorturi, probleme de fertilitate, nasteri premature si multe probleme grave de sanatate, cum ar fi decese in randul bivolilor, care au fost hranite cu produse modificate genetic din seminte de bumbac.

In plus, este cunoscut faptul ca alimentele modificate genetic sunt alergene. Conform cercetarilor, efectuate de Smith, intre 1994 si 2001 – in momentul in care produsele modificate genetic au aparut pe piata – numarul de boli care au fost legate de produsele alimentare s-a dublat.

O alta dovada convingatoare spun ca cartofi modificati genetic pot cauza cancer in randul sobolanilor. Studiul a fost realizat de Dr. Arpad Pusztai. Cu toate acestea, a fost tinut secret timp de aproximativ 10 de ani de sustinatori ai industriei si au pus la indoiala rezultatele.

Acesta este motivul pentru Dr. Pusztai a fost imediat suspendat din postul sau, amenintat cu o actiune in justitie in cazul in care el a incercat sa vorbeasca ceva in legatura cu aceasta chestiune si a trebuit sa dea toate informatiile sale.

Ce alimente au cea mai mare sansa de a fi modificate genetic si cum sa evitati aceste alimente?

  • Porumb
    • Soia
    • Canola
    • Seminte de bumbac

Ar trebui sa evitati sau sa limitati utilizarea produselor care contin aceste ingrediente, inclusiv uleiuri vegetale, sirop de porumb bogat in fructoza si maltodextrina. De fapt, pentru ca soia si porumbul sunt extrem de utilizate in produsele alimentare prelucrate, aproape 70% din alimentele procesate pe care le gasiti pe piata contin ingrediente modificate genetic. Acesta este 7 din 10.

Acesta este un alt motiv puternic de ce ar trebui sa va opriti din consumul de alimente procesate.

Acestea sunt alte produse modificate genetic:

  • Unele tipuri de papaia din Hawaii
    • lapte care contine rbGH.
    • Cheag (contine enzime modificate genetic), care este folosit pentru a face pentru branzeturi.
    • Aspartam (Nutrasweet).

Ar trebui sa evitati toate produsele de mai sus mentionate. Le puteti manca numai in cazul in care acestea sunt certificate ecologic. Acesta este un pas imens si va reduce aportul de alimente modificate genetic.

Cumparati produse care sunt non-OMG sau certificate ecologic. Acesta este un alt mod de a reduce aportul de alimente modificate genetic.

Nu uitati sa verificati numarul cu cinci cifre. In cazul in care incepe cu numarul 8 este modificat genetic si nu-l cumpati.

Sursa: http://choosehealthylife.com/

(Visited 51 times, 1 visits today)

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive