Ceva ce trebuie sa stiti – diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu

Numerosi oameni considera ca nu este dificil sa distinga praful de copt de bicarbonat de sodiu, dar aceste doua ingrediente nu au aceeasi compozitie chimica, asa ca aici este modul cum sa faceti diferenta:

 

 

Bicarbonat de sodiu

 

Reactia de bicarbonatului de sodiu, cu ingrediente acide elibereaza dioxid de carbon. Cand gatiti, aveti nevoie de un ingredient acid, cum ar fi sucul de lamaie, melasa, crema de tartru, iaurt, lapte batut sau otet alb.

Este mai puternic decat praful de copt, si da un gust metalic in cazul in care nu este neutralizat. Retineti ca ar trebui sa adaugati un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu la fiecare cana de faina.

 

 

 

 

 

Praful de copt

 

Praful de copt contine amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, si crema de tartru. Cand gatiti, la cu bicarbonate de sodiu, prima reactie are loc atunci cand pulberea se uda, iar praful de copt intra in reactie atunci cand este incalzita. De asemenea, asigurati-va ca adaugati o lingurita din ea la fiecare cana de faina.

 

Mai mult decat atat, in unele retete este mult mai bine daca utilizati ambele, praf de copt si bicarbonat de sodiu, pentru a gasi echilibrul perfect, deoarece dioxidul de carbon din bicarbonat de sodiu si acizii ar putea influenta volumul.

 

De asemenea, bicarbonatul de sodiu si praful de copt au date de expirare, astfel incat ar trebui sa le folositi intotdeauna in stare proaspata. Prin urmare, achizitionati produse noi la fiecare trei luni, si sa testati puterea lor inainte de utilizare.

 

Pentru a face acest lucru, ar trebui sa turnati 3 linguri de otet alb distilat intr-un castron mic, si sa adaugati ½ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se amesteca bine, iar daca face bule, bicarbonatul de sodiu este in stare proaspata si buna de folosit.

(Visited 178 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Bicarbonatul de sodiu si lamaia, comb... Oamenii de stiinta au cerut pacientilor diagnosticati cu cancer sa ia dimineata pe stomacul gol, 2 lingurite de suc de lamaie cu jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. De ce aceasta combinatie?       Lamaia s-a dovedit a avea efecte impotriva cancerului, antidepresive si combate formarea chisturilor, tumorilor si parazitilor interni, in timp [...]
  • Bicarbonatul de sodiu folosit in aces...   Bicarbonatul de sodiu este un ingredient puternic, cu o multitudine de utilizari, pornind de la bucatarie, intreaga gospodarie si baie.     Chiar daca o folosim pentru cresterea aluatului in cele mai multe cazuri, acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina mirosurile din covoare, haine si suprafete din casa si albeste in [...]
  • Apa cu otet de mere si bicarbonat de ... Combinatia dintre bicarbonat de sodiu si otet este utilizata in mod traditional pentru tratarea unui numar mare de probleme de sanatate. Chiar daca este facuta din ingrediente simple, care sunt ieftine si usor accesibile, aceasta combinatie puternica este extrem de eficienta si poate oferi mai multe beneficii. In ciuda faptului ca aceste incredine pot fi [...]
  • Hainele mele nu au fost niciodata asa... Ati incercat vreodata sa spalati tricourile albe de petele cauzate de alimente sau vin rosu?         Daca ati avut acesta problema, cu siguranta ati cumparat un detergent scump sau o solutie pentru pete, care de fapt sunt pline cu substante chimice, si totusi nu si-au facut treaba! Cu toate acestea, nu ar [...]
  • Dureri de stomac dupa ce mananci R... Durerile de stomac dupa mese se pot intampla din mai multe motive, cum ar fi indigestie, gaze, ulcere, gastrite precum si alte conditii. In acest articol, ca prezentam cauzele durerilor de stomac dupa mese si va oferim mai multe remedii naturale pentru a ajuta la ameliorarea durerii de stomac. Cu toate acestea, ar trebui sa fiti constienti [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomand

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole