Ce aveti pe farfurie? Noul studiu sugereaza ca o parte din carbohidrati cresc riscul de cancer pulmonar cu 49%

Iubitorii de carbohidrati ar putea fi la un risc mai mare de a dezvolta cancer pulmonar, chiar daca ei nu au fumat niciodata, potrivit unui nou studiu .

Dar nu e orice fel de carbohidrati. Cei cu un indice glicemic ridicat – ceea ce inseamna ca ridica nivelul de zahar din sange – sunt cele asociate cu un risc crescut de cancer pulmonar. Ganditi-va la paine alba, orez alb si cartofi rosu. In schimb, carbohidratii in produsele alimentare, cum ar fi pastele, faina de ovaz si cartofi dulci au un indice glicemic scazut.

carbohidrati cancer

Cercetatorii au chestionat aproape 2.000 de persoane din zona Houston, care au fost recent diagnosticati cu cancer pulmonar cu privire la alimentele pe care de obicei au mancat in ultimul an si au comparat dietele raportate la aproximativ 2.400 de persoane sanatoase.

De asemenea, ei au mai intrebat daca au fost expusi unor factori care sunt cunoscute de a duce la risc de cancer, cum ar fi fumatul, sau considerate a fi factori de risc, cum ar fi consumul de alcool.

Cercetatorii a descoperit ca persoanele ale caror diete au avut un indice glicemic ridicat au avut un risc de 49% mai mare de a fi diagnosticate cu cancer pulmonar. Acesta este cel mai mare studiu care a fost facut, potrivit autorilor studiului.

Legatura dintre alimente cu un indice glicemic ridicat si cancer pulmonar a fost deosebit de puternica in randul persoanelor care au declarat ca nu au fumat sau au fumat mai putin de 100 de tigari in viata lor. Consumul acestor alimente a fost asociat cu 2,25 de ori mai mare probabilitate de a avea cancer pulmonar in randul „niciodata fumatori”, dar a crescut doar riscul cu 31%, in randul fumatorilor.

„Rezultatele acestui studiu sugereaza ca, pe langa mentinerea un stil de viata sanatos, cum ar fi evitarea fumatului, limitarea consumului de alcool si de a fi activi fizic, reducand consumul de alimente si bauturi cu un indice glicemic mare poate servi ca un mijloc de a reduce riscul de cancer pulmonar „, a declarat Wu..

Pentru fumatori, aceasta activitate este factorul de risc dominant pentru a dezvolta cancer pulmonar si are un impact mult mai mare decat dieta, a declarat Wu. Fumatul a fost acuzat de aproximativ 85% din cazurile de cancer pulmonar in tarile dezvoltate.

Cercetatorii nu sunt siguri de ce exista o conexiune, dar ideea este ca alimentele cu indice glicemic ridicat ar putea conduce la riscul de cancer pulmonar, deoarece acestea provoaca piroane de zahar in sange, care stimuleaza secretia de insulina. Insulina ar putea, la randul sau, creste inclusiv celulele canceroase potentiale.

Zaharul in sine sa dovedit a creste riscul de boli de inima. Exista , de asemenea, un risc crescut de obezitate si boli asociate, inclusiv diabetul zaharat de tip 2 si cancer.

Studiul actual nu este primul care spune ca alimentele cu indice glicemic ridicat cauzeaza cancer. Studiile au sugerat ca aceste alimente ar putea creste riscul de cancer ovarian, cancer tiroidian si cancer colorectal . ” Cu toate acestea, din toate aceste studii rezultatele au fost neconcludente”, in unele studii se constata asociere, iar alte nu se constata o asociere, a declarat Wu.

Surse:

http://www.nbcchicago.com/

http://edition.cnn.com/

(Visited 82 times, 1 visits today)
Similar posts
  • 15 minute de mers pe jos in fiecare z... Un stil de viata sedentar si lipsa de activitate fizica duce la probleme grave de sanatate.   Cu toate acestea, nu poti gasi o scuza pentru a nu avea cel putin 15 minute in fiecare zi pentru miscare.   Va recomandam o forma simpla de mers pe jos, care va asigura efecte uimitoare pentru sanatate [...]
  • 8 motive pentru care ar trebui sa man... Ananasul este una dintre fructele cele mai sanatoase, iar consumul sau zilnic ofera numeroase beneficii pentru sanatate.     Noi oferim 8 motive uimitoare de ce ar trebui sa consumati ananas zilnic:   Vitamina C Consumul zilnic de ananas furnizeaza 131% din necesarul zilnic de vitamina C. Prin urmare, ar trebui sa consumati ananas in [...]
  • Pete albe pe amigdale: 6 cauze comune... Pete albe pe amigdale sunt de obicei cauzate de o infectie virala sau bacteriana. Unele dintre cele mai frecvente motive pentru petele albe care apar pe amigdale sunt infectia cu streptococcus, amigdalita, candida, sau mononucleoza. Impreuna cu bubitele albicioase la partea din spate a gatului, veti avea, probabil, si alte simptome care pot ajuta la [...]
  • Noduli in san: Cand trebuie sa te ala... Pe masura ce imbatranim, corpurile noastre trec prin numeroase schimbari. Aceste schimbari sunt inevitabile si o parte a procesului natural de imbatranire. Totusi, unele dintre ele pot provoca alarma si nu intotdeauna pentru un motiv bun. O astfel de modificare corporala poate include noduli in tesutul mamar, ceea ce poate ridica probleme cu privire la [...]
  • Durerea de ovare: 10 cauze posibile Este important ca toate femeile sa stie ce se intampla in corpurile lor, mai ales atunci cand vine vorba de sistemul de reproducere. De obicei, luam nota de ciclurile menstruale, in mod regulat verificam sanii pentru noduli, si mergem la controale regulate la un obstetrician / ginecolog. Un lucru pe care noi nu ar trebui [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive